شناسهٔ خبر: 22627093 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

رئیس جمهوری: شرّ داعش با مجاهدت ملت‌های منطقه برداشته شد

صاحب‌خبر -
 

کشاورزان، امنیت غذایی را برای کشور فراهم می‌کنند و آرامش جامعه ما در سایه تلاش و بازوان قدرتمند آنها است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری دیروز در پنجمین کنگره سراسری خانه کشاورز در مجموعه فرهنگی شهید باهنر در تهران با بیان این مطلب گفت: اگر کشور روزی برای تأمین مواد غذایی خود دچار اضطراب و نگرانی باشد، اوضاع نابسامانی پیش خواهد آمد.
وی همچنین کنده شدن بنیان و اساس گروهک تروریستی داعش از سوریه را به رهبر معظم انقلاب، نیروهای سپاه ، ارتش، نیروی سپاه قدس و بویژه سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس و همچنین دیپلمات‌های ایرانی تبریک گفت و اظهار داشت: باید از همه رزمندگان اسلام ، دیپلمات‌های کشور، دولت ، ملت و رهبری معظم انقلاب، نیروهای مسلح و ملت عراق و سوریه به خاطر پایان گروهی که جز شر، نکبت، ویرانی و آدم کشی و توحش چیزی را به همراه نداشتند، تشکر کنم.
رئیس جمهوری افزود: داعش گروهک تروریستی است که توسط قدرت‌های بزرگ و برخی کشورهای مرتجع منطقه ارتزاق و مسلح شده بود و با جنایت‌های خود روی جنایتکاران تاریخ را سفید کرد.
وی با بیان اینکه کنده شدن بنیان و اساس گروهک تروریستی داعش از سوریه یک خبر خوش برای مردم ایران و منطقه است، گفت: کار اصلی را مردم و ارتش سوریه، عراق و لبنان انجام دادند و ما براساس وظیفه دینی و اسلامی خود به آنان کمک کردیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه گروهک تروریستی داعش توسط قدرت‌های بزرگ و کشورهای مرتجع منطقه حمایت شده و کمک‌های مالی به آنها داده می‌شد، گفت: آنچه آنها از موزه‌های عراق و سوریه به تاراج بردند، توسط همین قدرت‌ها در بازارها فروخته شد و ای کاش به همین اکتفا می‌کردند؛ آنها دختران و زن‌های مردم را هم در بازارها فروختند و جنایاتی را به انجام رساندند که روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کردند.آنها بهترین جوانان منطقه را با خنجر سر بریدند و انسان‌ها را زنده زنده سوزانده و به هیچ کس رحم نکردند.
وی ادامه داد: هیچ گاه تصور نمی‌کردیم که در قرن بیست و یکم جنایتکاران مورد حمایت غرب، آمریکایی‌ها و رژیم منحوس صهیونیستی دست به چنین جنایاتی بزنند و اربابان آنها چه فکرهایی که در سر نمی‌پروراندند؛ آنها تصور می‌کردند که سال‌ها در این منطقه می‌مانند و به غارت و جنایت‌های خود ادامه خواهند داد.
رئیس جمهوری تأکید کرد: امروز با عنایات خدا و مجاهدت‌های ملت‌های منطقه می‌توانیم بگوییم که این شر یا از سر مردم برداشته شده یا کاهش یافته است. البته آثار افراد باقیمانده از آنها هنوز ادامه خواهد داشت اما اساس و بنیان آنها برچیده شده است.
وی ضمن تبریک این پیروزی بزرگ به رهبر معظم انقلاب، سپاه، نیروی قدس بویژه سردار سلیمانی و همه کسانی که در این مسیر تلاش کردند، بخصوص دیپلمات‌های کشور که در اجلاس‌های آستانه در راستای حل و فصل دیپلماتیک این مشکل تلاش داشتند، گفت: امروز روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در اجلاسی سه‌جانبه برای آینده سوریه و منطقه گردهم آمده و با هم رایزنی می‌کنند.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه پیروزی بر داعش خبر خوشی برای ملت ایران و سایر مردم منطقه است، ‌گفت: البته کار اصلی را مردم عراق و سوریه و ارتش‌های این دو کشور با کمک کشورهای منطقه بویژه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند، اما جای بسی تأسف است، در این شرایط که مردم منطقه این اقدام بزرگ را به انجام رسانده‌اند، وزرای خارجه یک تشکیلات کهنه، پوسیده، بی‌رمق و بی‌اثر به نام اتحادیه عرب دور هم جمع می‌شوند و به فکر آن هستند که چرا مردم یمن پس از دو سال حمله و تجاوز توانسته‌اند پاسخی نسبت به این اقدامات بدهند و ابراز تأسف می‌کنند و از موشکی که مردم یمن به ریاض زده‌اند، ناراحت هستند.
وی با اشاره به اینکه امروز کشورهای منطقه در معرض آزمونی بزرگ قرار دارند، گفت: آن زمان که مردم عراق، گرفتار داعش و مردم سوریه در حلب و دیرالزور به مبارزه با داعش می‌پرداختند و مردم یمن زیر بمباران سعودی‌ها بوده و مردم لبنان گرفتار تروریست‌ها بودند، این اتحادیه عرب کجا بود و امروز که ظلمی آشکار نسبت به مردم فلسطین روا داشته می‌شود، این اتحادیه عرب کجا است؟
دکتر روحانی افزود: جای تأسف است، عده‌ای که خود را مسلمان و عرب می‌نامند، از اینکه یک ملت مظلوم توانسته به دشمنی‌هایی که علیه مردم روا داشته می‌شود، پاسخی دندان شکن بدهد، ابراز تأسف می‌کنند و می‌گویند که چرا مردم و ارتش یمن توانسته اند با موشکی که مال آنها بوده این اقدام را انجام دهند.
وی همچنین با تجلیل از ایثار و فداکاری ملت بزرگ ایران بویژه مردم غیور و پهلوان استان کرمانشاه که در حادثه زلزله شدید و غمبار غرب کشور در کنار یکدیگر همدل بودند، گفت: غم هموطنان، یاران و برادران و خواهران در کرمانشاه، غم همه ملت ایران است و کمک به آنها وظیفه همگانی است.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه تلاش‌ها و حرکت‌های ما در کمک‌رسانی به زلزله زدگان بی‌نقص نبوده است، اظهار داشت: در این شرایط سخت همه مسئولان، نیروها و ارگان‌ها و خود مردم برای یاری رساندن به مردم حادثه دیده تلاش و کوشش فراوان کردند و چقدر زشت است که برخی رسانه‌های خارجی که می‌خواهند خود را طرفدار مردم نشان دهند در روزهایی که مردم دچار سختی شده‌اند به فکر ایجاد اختلاف میان آنها هستند، کما اینکه آنها همواره به دنبال دشمنی با ملت ایران بوده و هستند. وی خاطر نشان کرد: ملت ایران ملتی بیدار، هوشیار و متحد است و دولت هیچ چیز جز نمایندگی مردم نداشته و قدرت او بر این مبنا است. دولت، منتخب مردم است و با رأی مردم مسئولیت را می‌پذیرد و هیچ‌گاه میان دولت و مردم فاصله‌ای وجود ندارد و هر اقدام و کاری که دولت انجام می‌دهد با پول مردم بوده و خزانه کشور متعلق به مردم است و دولت به نمایندگی از مردم در راه آبادانی کشور تلاش می‌کند.
دکتر روحانی اظهار داشت: امیدواریم که خداوند، ایثار، فداکاری و مهربانی ما را در روزهای سخت، نسبت به هم بیشتر کند و با تلاش دولت و ملت، غم از چهره مردم مصیبت‌دیده کرمانشاه برطرف شود.
مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی هم در این مراسم گفت: از ابتدای سال تاکنون ۹۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش روش‌های نوین آبیاری قرار گرفته و رکورد توسعه این طرح شکسته شد. همچنین براساس برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان امسال ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش روش‌های نوین آبیاری قرار می‌گیرد. وی همچنین از اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار تسهیلات برای اجرای روش‌های مدیریت آب خبر داد و گفت: این بودجه علاوه بر ردیف بودجه ای است که برای توسعه روش‌های مدیریت مصرف آب اختصاص یافته و قرار است برای توسعه مکانیزاسیون، آماده سازی زمین و توسعه روش‌های آبیاری نواری اختصاص یابد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: علاوه بر این ۵ر۱ میلیارد دلار تسهیلات هم در آیین نامه اجرایی توسعه روستایی ابلاغ شده است که ۴۵ درصد از این تسهیلات به فعالیت‌های کشاورزی با نرخ پایین بهره تعلق دارد.وی گفت: تاکنون روش‌های مدیریتی گسترده ای برای افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی انجام شده است، اما این بدان معنی نیست که در زمینه منابع آب و محدودیت این منابع مشکلی نداریم.البته تعادل بخشی مصرف آب را در بخش کشاورزی در دستور کار داریم و اگر چه محدودیت منابع آب سبب نگرانی برنامه‌ریزان، مسئولان و کشاورزان شده است اما با تفاهم و تعامل با کشاورزان این نگرانی قابل رفع است.
دکتر رضا اردکانیان وزیر نیرو هم در این مراسم گفت: وضع آب از لحاظ کمیت و کیفیت شرایط بدی دارد، اما هنوز به نقطه بی بازگشت نرسیده ایم. بنابر این برای رفع کمبودها باید مسئولیت و مدیریت را در قبال بهره وری آب به صورت مشترک بپذیریم.
وی با اشاره به اینکه تقسیم بندی و جدایی سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط با منابع آب سبب ناکارآمدی گسترده ای در بخش مصرف آب شده است، افزود: با تقسیم بندی‌ها و ساده سازی‌های غیر واقعی بحران آب حل نمی شود و باید این مسئولیت به صورت مشترک درک شود و ما به عنوان وزارت نیرو یا بخش کشاورزی باید قبول کنیم ادامه مسیر طی شده حاصلی جز تهدید امنیت غذایی ندارد.
وزیر نیرو گفت: باید با همکاری یکدیگر برای مدیریت آب و شناخت مسئله راهکارهای مشترک تدوین کنیم تا شاهد از دست دادن هزینه‌های سنگین در بخش‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نباشیم.
وی تاکید کرد: باید اطلاعات دقیق و شفاف را درخصوص میزان منابع آب با یکدیگر به اشتراک بگذاریم تا تصمیم‌گیری‌ها و برنامه ریزی‌ها براساس داده‌های دقیق و شفاف باشد زیرا با داده‌های غیر دقیق مدیریت آب ناممکن است.
اردکانیان گفت: اینکه هنوز به دقت نمی دانیم مصرف آب چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی در چه وضعی است، خیلی بد است؛ بنابر این باید درخصوص میزان مصرف آب و منابع آب به صورت شفاف و گسترده با یکدیگر گفتگو کنیم.
وی افزود: در چند دهه گذشته بخش آب و کشاورزی به صورت جداگانه که یکی تأمین کننده و دیگری مصرف کننده آب بود، مدیریت شد، در حالی که در گذشته زمانی که مردم و کشاورزان با احداث قنات‌ها خودشان مدیر تأمین و بهره‌برداری از آب بودند شاهد افزایش بهره‌وری از آب بودیم.
وزیر نیرو گفت: جدایی دو بخش وزارت نیرو و کشاورزی در زمینه آب مشکلات زیادی ایجاد کرد که در نتیجه آن هر بخشی فقط پاسخگوی مسائل مربوط به خودش بود و این مسئله سبب شد مسائل و منافع مشترک به طور کامل فراموش شود.وی تاکید کرد: تدوین راهبردهای مشترک و برنامه ریزی‌های مدیریت منابع آب با همکاری دولت، مجلس و تمام ذینفعان از مهمترین اولویت‌های وزارت نیرو است که در این وزارتخانه و در مدت تصدی من پیگیری خواهد شد.
این عضو کابینه دولت گفت: برنامه کاری من در وزارت نیرو براساس رعایت موازین زیست محیطی و افزایش بهره‌وری آب است که در این برنامه همکاری و همراهی کشاورزان که مصرف کنندگان ۹۰ درصد منابع آب شیرین کشور هستند، ضروری است. وی افزود: معتقدم استفاده از فناوری‌های پیشرفته کشت، مدیریت مصرف کود، سم و بکارگیری سازه‌های نوین آبیاری سبب می‌شود مدیریت مصرف آب بهبود یابد.
اردکانیان تصریح کرد: در بررسی‌های انجام شده نتیجه می‌گیریم بسیاری از مشکلات ما در زمینه مصرف آب مربوط به بخش نرم افزاری است؛ بنابر این باید با آگاهی به وضع خطرناکی که پیش رو داریم و برای تداوم کشاورزی پایدار و امنیت غذایی باید برای رفع مشکلات این بخش قدم برداریم.
وزیر راه و شهرسازی هم در این نشست از ناچیز بودن سهم محصولات کشاورزی در حمل و نقل ریلی خبر داد و گفت: اگرچه تنگناهای مالی زیادی برای دولت وجود دارد، اما پروژه‌های بزرگی برای توسعه حمل و نقل در دستور کار است که اصلی‌ترین آن حرکت به سمت استفاده بیشتر از خطوط ریلی است.
عباس آخوندی با اشاره به اینکه باید شبکه ریلی تا بندر توسعه پیدا کند، بیان کرد: متأسفانه اکنون سهم کالای کشاورزی از حمل و نقل ریلی صفر است، در حالی که طبق برآوردها سالانه ۴۰میلیون تن محصولات مختلف (حدود ۱۰درصد) از طریق حمل و نقل ریلی در کشور جابه‌جا می‌شود. البته در مقایسه با سهم ۴۵۰میلیون تنی حمل و نقل جاده‌ای عدد بسیار کوچکی به‌شمار می‌رود. به گفته وی، برای توسعه در تعداد ناوگان‌ها، زیرساخت و فناوری در ریل و راه‌آهن باید حدود ۲۸میلیارد دلار در برنامه ششم سرمایه‌گذاری شود.وزیر راه و شهرسازی افزود: میزان مصرف سوخت و انرژی در خطوط ریلی یک‌ششم تا یک‌هفتم حمل و نقل جاده‌ای است؛ بنابراین از این جهت توسعه خطوط راه‌آهن می‌تواند گامی مؤثر برای بهبود محیط زیست باشد.
وی یکی از دلایل پایین بودن سهم کشاورزی در استفاده از خطوط ریلی را فقدان پایانه تخصصی برای این عرصه دانست و افزود: از آنجا که بیشتر کالاهای کشاورزی فسادپذیری بالایی دارد، بنابراین به پایانه‌های مجهزی احتیاج داریم که هم امکانات سردخانه‌ای و هم انبار داشته باشد و بتوان محصولات مختلف را در آنجا تفکیک و بسته‌بندی کرد. در این صورت است که می‌توان خطوط ریلی را مستقیم به پایانه‌ها متصل کرد.
به گفته آخوندی، از آنجا که ضایعات ۲۰درصدی در محصولات کشاورزی، هدر رفتن سرمایه‌ ملی به‌شمار می‌رود، تجهیز حمل و نقل و استفاده بهینه از خطوط ریلی و برخورداری از پایانه‌های تخصصی کشاورزی تأثیر چشمگیری در کاهش ضایعات دارد و در مجموع نرخ بهره‌وری کشاورزی کشور را افزایش خواهد داد.

نظر شما