شناسهٔ خبر: 22588059 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

حرکت پیشتازانه کرمان در مسیر استفاده از انرژی های تجدید پذیر

به گزارش ایرنا، محمدجواد فدایی روز چهارشنبه در همایش بین المللی تغییرات اقلیمی و نظام سلامت در محل سالن برق کرمان افزود: الزام به استفاده از انرژی های تجدید

صاحب‌خبر - به گزارش ایرنا، محمدجواد فدایی روز چهارشنبه در همایش بین المللی تغییرات اقلیمی و نظام سلامت در محل سالن برق کرمان افزود: الزام به استفاده از انرژی های تجدید پذیر و جبران آسیب های ناشی از تغییرات اقلیمی از جمله راه حل هایی است که برای مقابله با این پدیده ذکر می شود.
وی ادامه داد: در راستای الزام به استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در استان کرمان، ضمن راه اندازی نیروگاه های خانگی انرژی خورشیدی، بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در نزدیکی ماهان با تولید 20مگاوات برق ایجاد شده و در حال بهره برداری است.
وی یادآور شد: عملیات اجرایی یک نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی نیز در این استان آغاز شده و این از جمله اقداماتی است که در راستای استفاده از انرژی های تجدید پذیر صورت می گیرد.
معاون استاندار کرمان گفت: برای حفاظت و بهره برداری صحیح از عرصه های طبیعی نیز پروژه اکوتوریسم خبر به عنوان بزرگترین پروژه اکوتوریسم خاورمیانه اجرایی شده است.
وی افزود: استان کرمان به منظور جبران خسارت های ناشی از تغییرات اقلیمی، طرح هایی برای مقابله با اثرات ناشی از خشکسالی در دست انجام دارد که در این راستا ایده همیاران آب اجرایی شده است.
وی با تاکید بر اینکه کار انتقال آب از خلیج فارس نیز در استان کرمان آغاز شده است بیان کرد: واحدهای آلاینده باید هزینه کرده و آثار منفی روش های تولید محصولات خود را جبران کنند و روش های جدیدی را به کار گیرند که آلودگی کمتری داشته یا بدون آلودگی باشد.
معاون استاندار کرمان افزود: تغییرات اقلیمی موضوع روز دنیا است و ممکن است در ابتدا در ذهن برخی از افراد اینگونه تصور شود که بخش عمده تغییرات اقلیمی خارج از اختیار انسان است و برایشان این سئوال ایجاد شود که اینگونه همایش ها چه میزان می تواند بر کاهش روند تغییرات اقلیمی تاثیرگذار باشد؟
وی با تاکید بر اینکه اولین رسالت این همایش توجه دادن جامعه به نقش انسان و فعالیت های انسانی در تغییرات اقلیمی است عنوان کرد: فعالیت های انسانی تاثیر سریع دارد و 170 برابر نسبت به سایر عوامل بر تغییرات اقلیمی اثر دارند که این موضوع باید در قالب اینگونه همایش ها تبیین شود.
وی عنوان کرد: عمده اثر تغییرات اقلیمی در افزایش دما مشاهده می شود و با افزایش گازهای گلخانه ای که مهمترین آنها دی اکسید کربن است، گرمای خورشید جذب شده و بازتاب نمی شود، در نهایت زمین گرم شده و دما افزایش می یابد، رودخانه ها و دریاچه ها خشک شده و سایر تغییرات اقلیمی ایجاد می شود.
وی بر تقویت بنیه کارشناسی برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی تاکید کرد و گفت: دستگاه های اجرایی پروژه های زیادی را اجرا می کنند و باید توجه داشت که آیا در اجرای این پروژه ها توجهی به تاثیرات آنها در تغییرات اقلیمی دارند یا خیر؟
همایش بین المللی تغییرات اقلیمی و نظام سلامت از 24 آبان ماه در کرمان آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.
خبرنگار: سمیه حسن شاهی ** انتشار دهنده: نجمه حسنی**
7440/3029

نظر شما