به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، نان به عنوان مهمترین غذای مصرفی مردم در کشور، همواره بزرگ ترین سهم را در هرم غذایی و بیشترین نقش را در سفره خانواده های ما داشته و دارد، به گونه ای که زینت همیشگی سفرههای ایرانیان است؛ پس از آنجایی که این غذای مقدس، قوت غالب مردم به شمار میرود و بیش از 80 درصد کالری، 60 درصد انرژی، 50 درصد ویتامین و 40 درصد پروتئین مورد نیاز بدن تمامی افراد جامعه با مصرف نان تأمین میشود، بنابراین از اهمیت زیادی در میان آنها برخوردار است.
یکی از شهروندان بیرجندی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، از کیفیت پایین نان گلایه کرد و گفت: متاسفانه اکثر مواقع نانی که در اختیار مردم قرار می گیرد کیفیت لازم را ندارد و ضایعات نان بسیار بالا است.
علیرضا پرتوی، رئیس اتحادیه نانوایی های بیرجند، در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 170 نانوایی یارانه ای و حدود 30 نانوایی آزاد پز در شهر بیرجند وجود دارد که این تعداد رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه افزایش مجتمع نانوایی های آزاد پز در سطح شهر تغییری در فروش نان نانوایی های کوچک ایجاد نکرده است، گفت: فروش نان رقابتی است، اگر کیفیت نان مناسب باشد نانوایی هر نقطه شهر که باشد مردم به آن نانوایی مراجعه و نان خود را تهیه میکنند.
رئیس اتحادیه نانوایی های بیرجند بیان کرد: زمانی که نان کیفیت نداشته باشد، حتی اگر نانوایی به محل زندگی افراد نزدیک باشد، مردم نان خود را از آن مکان خریداری نمی کنند.
پرتوی ادامه داد: در حال حاضر کیفیت نان خوب است و اگر آرد مرغوبی وارد استان و به نانوایی ها عرضه شود کیفیت نان به مراتب بهتر خواهد شد؛ زمانی که آرد مرغوبی به نانوایی ها داده نمی شود نمی توانیم هیچ انتظاری داشته باشیم چون کیفیت نان نیز به همان نسبت پایین می آید.
وی خاطرنشان کرد: مکاتبه هایی در خصوص مرغوبیت آرد و عرضه کردن آن به نانوایی ها انجام شده و نظارت های لازم نیز در زمینه کیفیت نان انجام می شود تا نان با کیفیت مناسب در اختیار شهروندان قرار بگیرد.
رئیس اتحادیه نانوایی های بیرجند اظهار کرد: با توجه به اینکه نرخ نان کشوری است، ما نمی توانیم در این خصوص تصمیم گیری کنیم و اگر قیمتی افزوده شود در سراسر ایران افزوده می شود، اما اکنون چند سالی است که قیمت نان ثابت مانده است.
پرتوی گفت: کیفیت نان به گندم مرغوب، خمیر مایه و عوامل دیگر بستگی دارد که باید همه ی این موارد رعایت شود تا کیفیت نان خوب و مناسب باشد.
وی عنوان کرد: قیمت نانوایی های آزاد پز را اتحادیه تعیین کرده و نظارت دارد و نباید از این نرخ تجاوز کنند، اگر موردی مشاهده شود که قیمت و وزن نان مغایر با نرخ تعیین شده اتحادیه باشد برخورد خواهیم کرد.
رئیس اتحادیه نانوایی های بیرجند با تاکید بر اینکه مهم ترین دغدغه کیفیت آرد است، گفت: در حال حاضر بی کیفیت ترین آرد وارد خراسان جنوبی می شود که نانوا مجبور به استفاده از مواد افزودنی می شود، اما بخاطر این کار جریمه می شود.
وی افزود: آرد نانوایی های آزاد پز خوب است چرا که از استان های مجاور تهیه می شود، اما متاسفانه کیفیت آرد یارانه ای خوب نیست و باید دولت اقدامات اساسی را در زمینه وارد کردن آرد مرغوب به استان انجام دهد.
انتهای پیام/
نظر شما