شناسهٔ خبر: 21533472 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

توسط محققان دانشگاه تهران صورت گرفت؛

بهبود تکنولوژی تولید آندهای جریان تزریقی

طرح پژوهشی تکنولوژی تولید آندهای جریان تزریقی به منظور بهبود مقاومت به خوردگی، خواص مکانیکی، گسیختگی‌های اتصال و چگالی جریان در دانشگاه تهران انجام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، هدف از اجرای این طرح بهبود کیفیت ساخت آندهای چدن پرسیلیسیم، ریخته‌گری در دو نوع قالب ماسه‌ای و فلزی است.

قالب ماسه‌ای به وفور در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد اما تکنولوژی قالب فلزی تنها در انحصار چند شرکت است. ریخته‌گری در قالب فلزی سبب انجماد جهت‌دار و ریزدانه شدن ساختار شده که خود افزایش استحکام و یکنواختی ریزساختار مقاوم در برابر خوردگی را به همراه خواهد داشت.

سالانه حجم عظیمی از آندهای چدن پرسیلیسم برای حفاظت کاتودیک خط لوله در دنیا مصرف می‌شود.

در ایران نیز به واسطه حضور خطوط لوله فراوان گاز و نفت، این آندها استفاده می‌شوند.

در سال‌های گذشته از محصولات خارجی استفاده می‌شد تا اینکه برخی از شرکت‌های داخلی نسبت به بومی‌سازی تکنولوژی تولید چدن‌های پرسیلیسیم اقدام کردند. اما بر اساس گزارش‌های دریافت شده از کارشناسان صنعت، کیفیت تولید آندهای مذکور در کشور نسبت به رقبای خارجی بسیار پایین‌تر است.

آندهایی از جنس چدن پر سیلیسیم به دلیل هزینه تمام شده مناسب و مقاومت مناسب به انواع خوردگی، یکی از گزینه‌های مطرح برای حفاظت از سازه‌های صنعتی مطرح هستند.

پس از کنترل پارامترهای موثر در ریخته‌گری، در هر دو قالب ماسه ‌ای و فلزی قطعات کاملا سالم به دست آمد که نمونه‌ای از آن پس از اتصال کابل و افزودن روکش حرارتی مقاوم به خوردگی مشخص شده است.

نظر شما