شناسهٔ خبر: 20535662 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

محمدباقر نوبخت در نشست خبری :

رئیس جمهوری بر سر پیمان خود با مردم ایستاده است

صاحب‌خبر - سخنگوی دولت گفت: درباره اعضای کابینه نفیاً و اثباتاً اظهار نظرهایی صورت می‌گیرد و چه خوب است که هیچ کس هیچ چیزی را فروگذار نمی‌کند و این باعث می‌شود رئیس جمهوری با اشراف کامل تصمیم خود را بگیرد.
محمدباقر نوبخت دیروزدر نشست خبری هفتگی خود با رسانه‌ها در پاسخ به سوالی درباره دیدار رئیس جمهوری و فرماندهان سپاه اظهار کرد: من هنوز فرصت نکرده‌ام که از آقای رئیس جمهوری بشنوم چه مباحثی در این دیدار مطرح شده اما نفس جلسه بسیار خوب و مناسب بوده و بدون تردید برای انجام کارهای بزرگ در کشور علاوه بر همکاری بین قوا، نهادها هم باید در کنار هم باشند. وی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد هیات 7 نفره نظارت بر قرارداد توتال یادآور شد: این هیات متشکل از دو رئیس کمیسیون برنامه و انرژی مجلس، دادستان کل کشور، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نفت است که تا الان دو جلسه برگزار کرده و دوستان به‌خصوص در قوه قضائیه علاقه داشتند که این جلسه تمدید شود و به همین دلیل یک هفته دیگر هم تمدید شده است.نوبخت افزود: همه مدارک در اختیار دادستان کل کشور قرار گرفته و برای رئیس قوه مقننه هم فرستاده شده، در این جلسات تنظیم کنندگان قراردادها هم حضور دارند و به هر سوالی که پرسیده می‌شود پاسخ می‌دهند تا ابهامی وجود نداشته باشد. البته قرار نیست با انعقاد هر قراردادی یکدیگر را زمین گیر کنیم.
نوبخت در واکنش به خبری مبنی بر تقاضای دولت از یکی از مفسدان سابق اقتصادی برای کمک در بخش اقتصاد تصریح کرد: دولت یازدهم و ان‌شاءالله دولت دوازدهم برای بهبود وضع اقتصادی از دو مسیر اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی و اعطار اعتبارات دولتی به طرح‌های عمرانی تلاش می‌کند و مخدوش کردن این فعالیت‌ها با چنین حرف‌هایی کار نادرستی است. مردم قبلاً هم از این دست سخن‌ها شنیده‌اند و با این وجود تصمیمشان را گرفته و دوباره رای اعتماد قاطع خود را به آقای روحانی در انتخابات دادند. آقای رئیس جمهوری هم بر سر پیمانی که با مردم دارد همچنان ایستاده و بهتر است زیاد به این دست خبرها توجه نکند.
سخنگوی دولت در واکنش به احتمال تحریم ایران در کنگره آمریکا و واکنش رئیس جمهوری اسلامی تاکید کرد:‌ هر نوع نقض برجام اعم از اعمال تحریم هایی که در برجام تکراری است و اعمال آن‌ها لغو شده، در داخل کشور گروهی آن را رصد می‌کنند ضمن اینکه در خلال روزهای گذشته در مجموعه ۱+۵ با ایران مواررد چگونگی اجرای برجام رسیدگی می‌شود. تردید نکنید از هیچ یک از حقوق ملی مان در این قرارداد بین‌المللی نخواهیم گذشت و به محض اینکه گزارش های رسمی و مستند کارگروه را دریافت کنیم قطعا اقدام قاطع را انجام می دهیم. نوبخت با اشاره به ماهیت اقدامات دولت آمریکا عنوان کرد:‌ اغراض و نیات دولت آمریکا برای اینکه موانعی در اجرای برجام ایجاد کند و بخواهد منافع مردم ایران را نادیده بگیرد از خوی و روش سالیان گذشته آن‌ها الهام می گیرد و ماهیت آن‌ها است. البته از داخل ایران جز یک پارچگی و اقتدار چیزی نخواهند شنید. ما با همه تفکیک هایی که در کشور داریم در یک امر یعنی منافع ملی، مشترک و در کنار یکدیگر هستیم.
وی درباره اظهارات سخنگوی قوه قضائیه که طرح منشور حقوق شهروندی را از سوی رئیس‌جمهور خلاف قانون دانسته بود، خاطر نشان کرد: آقای رئیس‌جمهور طبق قانون اساسی علاوه بر اینکه رئیس قوه مجریه است مسئول اجرای قانون اساسی به حساب
می آید وحقوق شهروندان در قانون اساسی به حد کفایت مورد عنایت قرار گرفت. این که منشوری را اعلام کنند که این حقوق به رسمیت شناخته شده قابل تحسین است و همه آحاد فهیم کشور آن را تحسین کردند. نوبخت اضافه کرد:‌اینکه در این زمینه از همکاران قوه قضائیه استفاده کنیم سخن درستی است چرا که بخشی از این ظرفیت در قوه قضائیه وجود دارد. ما همه باید در این زمینه به هم کمک کنیم. اتفاقا آنچه سخنگوی محترم قوه قضائیه درباره وجود ظرفیت های بزرگ قانونی اشاره کردند اشاره درستی است و ما هم از آن ظرفیت برای اجرای این منشور استفاده می‌کنیم. در این منشور نه تنها از همکاری همکاران قوه قضائیه مستغنی نیستیم، بلکه به همکاری مجلس هم نیاز داریم تا اگر نیاز به قانون گذاری هست این کار را انجام دهد .
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره تبدیل ریال به تومان و مخالفت کمیسیون اقتصادی عنوان کرد: قانون پولی و بانکی ما مربوط به 40، 50 سال پیش است و در اصلاحیه قانون پولی و بانکی بیش از 80 ماده به روز و به مجلس تقدیم شده که یکی از موارد ‌آن این است که به پول ملی به جای ریال، تومان بگوییم. اگر به بقیه اصلاحاتی که در امور پولی و بانکی در این اصلاحیه وجود دارد توجه نکنیم و فقط روی این موضوع تاکید کنیم غیرمنطقی است. رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین یادآور شد: این مساله اصلاً ارتباطی با حذف صفر هم ندارد بلکه ما می‌خواهیم محاسبات جاری راحت‌تر شود و نباید آن را کانون اختلاف بین دولت و مجلس کنیم. تخفیف دادن اصلاح نظام بانکی و پولی به این یک بند کار درستی نیست. نباید آن را خیلی بزرگ کنیم چرا که ما یک کار جاری و غیررسمی را که صورت می‌گیرد به صورت رسمی اعلام کردیم. طی شدن روال طبیعی آن در مجلس هم چند ماهی طول می‌کشد.
وی افزود: ظرف ماه‌های گذشته مجلسی‌ها مهمان رئیس جمهوری بودند و ایشان مهمان مسئولان محترم قوه قضائیه بوده که اینها فرصت‌هایی برای وحدت است. ضمن اینکه در جلسات شورای عالی امنیت ملی روسای هر سه قوه حضور دارند و از جمله در جلسه شنبه گذشته درباره مسائل اساسی کشور رایزنی شد. سخنگوی دولت درباره احتمال وجود اقلیت‌ها یا بانوان در کابینه آینده تاکید کرد: هیچ منع و تفکیکی برای حضور اقلیت‌ها یا بانوان وجود ندارد و ملاک شایسته‌گزینی است که امیدواریم به نحو مناسبی این چینش انجام شود. همه این مسائل احتمالاً تا پایان این ماه مشخص می‌شود و اصلاً این تفکیک‌ها در مسائل مذهبی، قومی، و جنسیتی وجود
ندارد.
نوبخت درباره دیدار فراکسیون امید با رئیس جمهوری و مطرح شدن سهم‌خواهی از سوی گروهی برای کابینه آینده تصریح کرد: رئیس جمهوری با هر سه فراکسیون شکل گرفته در مجلس دیدار داشته است و اصلاً این واژگان سخیف درست نیست. همه می‌آیند و نظراتشان را می‌گویند و چقدر خوب است که رئیس جمهوری حرف‌ها را می‌شنود. وی با اشاره به صحبت‌های مطرح شده در رسانه‌ها و فضای مجازی درباره کابینه آینده اظهار کرد: دولت گوش شنوایی برای حرف‌های تشکل‌های سازمان یافته درون و خارج مجلس دارد و اینها فرصت‌هایی برای منعکس شدن دیدگاه‌ها به رئیس جمهوری است. عدم تشکیل جلسه با یک تشکل هم به معنی بی‌توجهی نیست. رسانه‌ها و فضای مجازی هم نظرات مختلف را منعکس می‌کنند و ما از همه نظرات باخبر هستیم و طبق نظرات مختلف تصمیم‌گیری می‌شود.
سخنگوی دولت همچنین درباره دادگاه متهمان نفتی و اتهاماتی که از سوی برخی منتقدان قراردادهای نفتی که بعضاخودشان در این دادگاه‌ها مورد اتهام قرار گرفته‌اند مبنی بر اینکه دولت نمی‌خواهد اسنادی در این زمینه منتشر کند، مطرح می‌شود گفت: همین اقدامات هم با مساعی دولت بوده که از طریق وزارت نفت اسناد را در اختیار قوه قضائیه گذاشته است و هرچه نیاز باشد باز هم انجام می‌دهد. البته نهایتاً باید توسط قوه قضائیه حکم قطعی صادر شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره نامه بیش از 70 اقتصاددان در موضوع کابینه دوازدهم و اینکه برخی‌ها از چینش کابینه ناراضی هستند، عنوان کرد: درباره اعضای کابینه نفیاً و اثباتاً اظهار نظرهایی صورت می‌گیرد و چه خوب است که هیچ کس هیچ چیزی را فروگذار نمی‌کند و این باعث می‌شود رئیس جمهوری با اشراف کامل تصمیم خود را بگیرد. در اقتصاد نظرات متفاوتی وجود دارد و هر چند هدفشان یکی است اما راه‌های مختلفی ارائه می‌شود. ما برای همه نظرات احترام قائلیم و رئیس جمهوری نظرات مختلف را می‌شنود که این باعث می‌شود ترکیب بهتری برای کابینه چیده شود.

نظر شما