شناسهٔ خبر: 19630667 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ممنوعیت پس از سه دوره المپیک؛

مصوبات IOC در مورد شرایط کاندیداهای کمیسیون ورزشکاران

بر اساس اساسنامه کمیسیون ورزشکاران که توسط IOC تصویب شده، ورزشکارانی که بیش از سه دوره المپیک از فعالیت آنها گذشته نمی توانند برای انتخابات این کمیسیون کاندیدا شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک دو روز پیش، از برگزاری انتخابات کمیسیون ورزشکاران تا حداکثر سه ماه آینده خبر داد. این اولین دوره انتخابات کمیسیون ورزشکاران به حساب می آید که قرار است بر اساس اساسنامه مصوب کمیته بین المللی المپیک (IOC) برگزار شود.

اما بر اساس این اساسنامه مصوب چه افرادی و با چه شرایطی می توانند برای حضور در انتخابات کمیسیون ورزشکاران به عنوان یکی از مهمترین کمیسیون های مورد تاکید IOC، کاندیدا شوند؟

هادی ساعی، رئیس فعلی کمیسیون ورزشکاران در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن پاسخ به این پرسش، تاکید کرد که انتخابات پیش رو این کمیسیون به طور کامل بر اساس اساسنامه مصوب انجام می شود تا نتایج به دست آمده هیچ مغایرتی با قوانین کمیته بین المللی المپیک نداشته باشد.

وی گفت: پیش از اینکه پیش نویس اساسنامه کمیسیون ورزشکاران برای تائید و تصویب نهایی به IOC ارسال شود، یک بازنگری کلی در آن انجام شد. برخی از بندهای این اساسنامه با منشور المپیک و آنچه مورد تاکید IOC است، مغایرت داشت. این اشکالات برطرف شد و سپس اساسنامه برای کمیته بین المللی المپیک ارسال شد.

ساعی تصریح کرد: خوشبختانه اساسنامه ارسالی مورد تائید و تصویب کمیته بین المللی المپیک قرارگرفت و بر همین اساس هیچ مانع دیگری برای برگزاری انتخابات کمیسیون ورزشکاران وجود ندارد. تا پیش از این اعضای کمیسیون ورزشکاران توسط هیات اجرایی و رئیس کمیته ملی المپیک انتخاب می شدند اما به دنبال آن هستیم تا برای اولین بار انتخابات این کمیسیون را بر اساس اساسنامه مصوب برگزار کنیم.

رئیس کمیسیون ورزشکاران با اشاره به آنچه از سوی کیومرث هاشمی مبنی بر «برگزاری انتخابات این کمیسیون تا حداکثر سه ماه آینده» اعلام شده، اشاره کرد و گفت: در حال انجام مقدمات لازم برای برگزاری انتخابات هستیم. به زودی هم زمان ثبت نام از کاندیداها اعلام شده و پس از آن زمان برگزاری انتخابات مشخص و نهایی می شود.

وی در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر در مورد «شرایط کاندیداهای عضویت در کمیسیون ورزشکاران بر اساس اساسنامه مصوب IOC» توضیح داد و گفت: قاعدتا فقط ورزشکاران می توانند برای عضویت در این کمیسیون کاندیدا شوند آنهم ورزشکارانی که در رشته المپیکی فعالیت دارند. البته بر اساس اساسنامه جدید، دو رشته جدید غیر المپیکی هم به رشته های المپیکی که ورزشکاران شان می توانند کاندیدا شوند، اضافه شده است.  ووشو و کاراته که هنوز المپیکی نشده اند اما جزو رشته های حاضر در بازی های آسیایی به حساب می آیند، دو رشته ای هستند که در کنار رشته های المپیکی برای حضور در انتخابات کمیسیون ورزشکاران قرار داده شده اند.

هادی ساعی در پاسخ به این پرسش که «فعال بودن ورزشکار در عرصه قهرمانی یا کنار گذاشتن این عرصه چقدر در کاندیدا شدن برای انتخابات کمیسیون ورزشکاران تاثیر گذار است؟»، به خبرنگار مهر گفت:فعال بودن یا نبودن در عرصه قهرمانی خیلی مهم نیست فقط اینکه طبق اساسنامه مصوب، ورزشکارانی می توانند کاندیدا شوند که بیشتر از سه دوره المپیک از دوره فعالیت حرفه ای آنها نگذشته باشد. با این اوصاف ورزشکاری که همچنان فعالیت قهرمانی دارد، مشکلی بابت کاندیدا شدن ندارد. ورزشکاری هم مانند من که خداحافظی کرده به جز این دوره، دیگر نمی تواند در انتخابات شرکت داشته باشد هر چند که خود من در رشته ای جدید فعالیت می کنم.

رئیس کمیسیون ورزشکاران همچنین در مورد تعداد اعضای این کمیسیون گفت: آنچه مهم است اینکه ۶ نفر از کمیسیون ورزشکاران در مجمع کمیته ملی المپیک حضور خواهند داشت اما قاعدتا تعداد اعضای کمیسیون می تواند از این ۶ نفر بیشتر باشد. فقط اینکه تعداد اعضا باید فرد باشد ضمن اینکه کمیسیون ورزشکاران می تواند مانند کمیسیون های دیگر علاوه بر رئیس، دارای نایب رئیس، دبیر و سخنگو هم باشد.

هادی ساعی در پایان تاکید کرد: تمام شرایط اعمال شده برای کاندیداهای کمیسیون ورزشکاران - مانند اینکه از دوره فعالیت افراد نباید بیشتر از سه دوره المپیک گذشته باشد - همگی جزو قوانین و مصوبات خود IOC است.

نظر شما