شناسهٔ خبر: 19615921 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کشتیرانی جمهوری اسلامی تقویت خواهد شد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت به دنبال تقویت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است.

صاحب‌خبر -
کشتیرانی جمهوری اسلامی تقویت خواهد شدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد باقرنوبخت در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) درباره نقش کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در تقویت اقتصاد ملی اظهار داشت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار ارزنده و فراوانی در این باره دارد، با توجه به اینکه توسعه دریا محور بخشی از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم توسعه است، لذا توجه به صنعت حمل و نقل دریایی جزء برنامه‌های دولت و ردیف‌های ارقامی برنامه توسعه ششم قرارگرفته است و در سال ۱۳۹۶ و در طول برنامه نیز نسبت به گسترش حمل ونقل دریایی اقداماتی صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه تمامی شقوق حمل و نقل از زمینی، هوایی، جاده‌ای و دریایی حائز اهمیت است، تاکید کرد: حمل و نقل دریایی به دلیل ارزان بودن برای انتقال کالا به ویژه برای ایران که بخشی از نیازهایش به صورت واردات و بخشی نیز به صورت صادرات است، بسیار اهمیت دارد، لذا نیاز به گسترش حمل و نقل دریایی قطعی است و این امر در برنامه توسعه ششم دیده شده است و اجرایی می‌شود.
معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت با اشاره به لغو تحریم کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از اقداماتی که دولت در چهار سال گذشته با فعالیتهای برجام انجام داد، لغو تحریم کشتیرانی جمهوری اسلامی بود، به وِیژه در بخش بیمه که تمامی این تحریم‌ها برطرف شد و دولت به دنبال این است که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را هرچه بیشتر تقویت کند.

دولت برای رشد هشت درصدی برنامه جامع و روشنی دارد

نوبخت در بخش دیگری از گفتگو با اشاره به تعیین رشد هشت درصدی اقتصادی که در برنامه ششم توسعه گنجانده شده است، گفت: آنچه که بعنوان برنامه ششم توسعه مطرح شد، لایحه تقدیمی دولت بوده است.
وی افزود: درست است که دولت لایحه خود را در حد احکام مورد نیاز محدود کرده بود، اما اسناد برنامه نشان می‌داد که ما برای ۳۰ موضوع بخشی و ۱۵ موضوع فرابخشی مشخص کردیم که طی سال‌های برنامه از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ به تفکیک هر سال چه هدف کمّی داریم و برای حل آن‌ها از چه سیاستی می‌خواهیم استفاده کنیم، راهبردهای آن کدام است حتی در اقدامات اجرایی نیز برنامه‌های دولت برای موضوعات اساسی کشور مشخص شده و اسناد آن در اختیار است و دولت بر اساس همان برنامه عمل می‌کند. امید است دولت بتواند با ایجاد رشد هشت درصدی اقتصاد ایران در هریک ازسال‌های برنامه که بطور متوسط انجام خواهد داد، به تمامی اهداف مصرّح در برنامه ششم توسعه برسد.
سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه وبودجه با اشاره به اقداماتی که در این راستای برای تقویت اقتصاد ملی انجام شده است، خاطر نشان کرد: برای اینکه در کشور رشد هشت درصدی ایجاد شود، ابتدا مشخص شد هر حوزه‌ای چه اندازه باید رشد کند و در این راستا چه رقمی سرمایه گذاری شود. دولت این رشد هشت درصدی را به تمامی بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات تفکیک کرده است و برای هریک اعلام شده که چه رشدی باید در طی سالهای برنامه داشته باشند تا دولت بتواند در پایان برنامه ششم توسعه به رشد هشت درصد برسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه دراین باره ادامه داد: برای رسیدن به این رشد، سالانه به ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که مشخص شد که از هفت محل باید این ۷۷۰ هزار میلیاردتومان سرمایه گذاری مورد نیاز سالانه تامین شود. مورد نخست سرمایه گذاری است که دولت باید انجام دهد، دولت باید سالانه بطور متوسط ۹۸ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کند که این سرمایه گذاری باید در طرح‌های عمرانی و طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای انجام شود. بخش دیگری از این سرمایه گذاری باید از سوی شرکت‌های دولتی صورت پذیرد، همچنین بانک‌ها باید تسهیلات دهند و بخش دیگری را نیز باید از سوی صندوق توسعه ملی کمک شود.
نوبخت با اشاره به تصویب لایحه اعطای تسهیلات از صندوق توسعه ملی در مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه اعطای تسهیلات ـ. ۱. ۵ میلیارد دلاری ـ. از صندوق توسعه ملی (لایحه اعطای تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در روستا‌ها به کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی) در مجلس شورای اسلامی تصویب شد؛ مربوط به اجرای جدول سه و ماده سه، قانون برنامه بوده است.
نوبخت تاکید کرد: بنابراین دولت دقیقا می‌داند که این هشت درصد را از چه حوزه هایی باید تامین کند و در چه حوزه هایی باید چه میزان سرمایه گذاری کند و برای ۳۰ حوزه بخشی و ۱۵ حوزه فرابخشی اهداف به صورت سالانه و کاملا مشخص تعیین شده است و امید است تمامی این برنامه‌های انجام شده که به تصویب و تایید مجلس رسیده، طی سال‌های برنامه اجرای شود.


رونمایی از نماد صنعت در بندر ماهشهر

 
نماد صنعت در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرماهشهر پرده برداری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایرن(مانا)، این نماد در سایت ۵ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی مقابل شرکت پتروشیمی بندر امام با حضور مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی نصب شد.
این نشان با مفاهیم صنعتی پایه گذاری شده و از ترکیب مولکولی شیمیایی درون دو چرخ خالی و پر بر بشکه‌های نمادین خوراک واحدهای پتروشیمی طراحی شده است.
برای ساخت این نماد صنعتی، یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال هزینه شده است.
صنعت پتروشیمی در خوزستان، پس از صنایع نفت و گاز در درجه سوم اهمیت اقتصادی قرار دارد.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر ماهشهر با ۲۱ واحد پتروشیمی و ظرفیت تولید سالانه ۲۶ میلیون تن، قطب اول تولید محصولات پتروشیمی در ایران و خاورمیانه است.
بخشی مهمی از تولیدات محصولات این منطقه، به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر می‌شود.

آسمان مناطق ساحلی خوزستان تا آخر هفته غبارآلود می‌شود

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: آسمان مناطق ساحلی خوزستان از روز دوشنبه تا پنجشنبه دوباره تحت تاثیر دو جبهه گرد وخاک از بیابان‌های جنوبی عراق قرار خواهد گرفت.
کوروش بهادری در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مانا با بیان اینکه هنوز مناطق ساحلی خوزستان آلوده به گرد و خاک است افزود: از روز دوشنبه با تشدید گرد وخاک، دید افقی کاهش و آلودگی هوا افزایش خواهد یافت.
وی گفت: در این مدت خلیج فارس همچنان مواج و طوفانی است و شرایط برای دریاروی مناسب نیست.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در ادامه از شناورهای سبک و متوسط صیادی و باری استان خواست به هیچ وجه به دریا نروند.
بهادری با بیان اینکه امسال شرایط زیست محیطی مناطق ساحلی خوزستان تحت تاثیر پدیده گرد و خاک نامناسب است، افزود: از روز جمعه با تغییرات جوی و پایداری هوا از شدت و غلظت گرد و خاک کاسته می‌شود.
مرکز بهداشت خوزستان نیز از ساکنان مناطق ساحلی و فراساحلی خواست در صورت قرار گرفتن در محیط‌های روباز و آزاد، حتما" از ماسک استاندارد استفاده کنند.
این مرکز از بیماران قلبی وعروقی، افراد مسن و مبتلا به آسم خواست حتی الامکان از منازل خارج نشوند.
در چند روز اخیر پدیده گرد و خاک در مناطق ساحلی خوزستان بخصوص خرمشهرو آبادان زندگی عادی مردم را تحت الشعاع قرار داد.
صیادان خوزستانی همچنان در انتظار بهبود وضعیت جوی در آبهای شمال غرب خلیج فارس هستند.
در سال جاری صیادان خوزستانی بار‌ها به علت شرایط نامساعد جوی نتوانستند به دریا بروند.
معیشت اصلی ساکنان ساحلی خوزستان، صیادی و تجارت است.

نظر شما