شناسهٔ خبر: 18503279 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

پنجشنبه‌ای در سوگ انقلاب‌سازان

صاحب‌خبر -

آرمان: به روزهای آخر اسفند رسیدیم. در سالی که گذشت، شخصیتی با جامعه وداع کرد که سخت می‌توان مانند او یافت. آیت‌ا... هاشمی که به تعبیر محمدعلی خسروی، نزدیک‌ترین فرد به امام (ره) بود، رحلت کرد و به یاران دیرین خود پیوست. این‌روزها یادآور غم دیگری هم هست. سالگرد رحلت حجت‌الاسلام سیداحمد خمینی، یادگار امام، که سال‌هاست اندوه را بر قلب دلسوزان مستولی کرده است. آیت‌ا... سیدحسن خمینی در صفحه شخصی خود نوشت: «روزهای آخر اسفند برای خانواده ما یادآور غم فقدان مرحوم یادگار امام و درگذشت همسر امام است. ۲۲ سال از اتفاق نخستین (۲۶ اسفند ۱۳۷۳) و ۸ سال از حادثه دوم (آخر اسفند ۸۷) گذشته است و این راهی است که همگان خواهیم پیمود. پس بیایید خوب‌تر باشیم و مهربانانه‌تر زندگی کنیم.»

یادگار امام، اسوه جامعه بود

مراسم پنجشنبه آخر سال و گرامیداشت یاد همسر امام، مرحومه خانم خدیجه ثقفی و یادگار گرامی امام(ره)، مرحوم حجت‌الاسلام سیداحمد خمینی و شهدای گرانقدر در حرم مطهر امام خمینی برگزار شد. محمدعلی خسروی در مراسم پنجشنبه آخر سال حرم مطهر امام خمینی(س) گفت: قرآن کتاب انسان‌شناسی و انسان‌سازی است که دو سلسله آیات در مورد معرفی انسان دارد که یکی انسان را موجودی پست معرفی کرده و یک سلسله انسان را در حد اعلایی معرفی می‌کند که از فرشتگان هم بالاتر است. مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش و توسعه مشارکت‌های قرآنی وزارت ارشاد تصریح کرد: بررسی آیات به ما می‌آموزد که رمز این امر دست خود انسان است که هرقدر عمل نیک انجام دهد مقام او بالاتر می‌رود. در مسیری که انسان به اوج می‌رود جنسیت هیچ تأثیری ندارد. کسی که عمل صالح دارد، در حالتی که ایمان هم دارد به اوجی می‌رسد که خداوند او را به حیات طیبه زنده می‌کند. وی با اشاره به اینکه در ایام سالگرد ارتحال یادگار گرامی امام خمینی و همسر مکرمه امام قرار داریم، تأکید کرد: زندگی این دو بزرگ هرکدام در حدی است که می‌تواند به عنوان اسوه و الگوی جامعه قرار گیرد.

جامعه با همسر امام آشنایی کافی ندارد

خسروی با بیان اینکه متأسفانه جامعه ما با همسر امام آشنایی کافی ندارد، افزود: یکی از ویژگی‌های همسر امام عقلانیت او بود. سه سال قبل برای همایش بانوی انقلاب خدمت آیت‌ا... جوادی آملی رسیدیم که از ایشان رهنمود بگیریم و ایشان فرمودند ما همسر امام را به عنوان عقیله انقلاب می‌شناسیم. مدیریت او در پیروزی امام نقش بی‌بدیلی داشته است و عقلانیت ایشان به گونه‌ای است که در نبود امام مدیریت بیت امام را بر عهده دارد. وی ادامه داد: آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی فرمودند: شبی که امام فوت کرد همه نگران اوضاع کشور بودیم و قرار شد قضیه تا صبح مخفی بماند. خدمت همسر امام رفتم و درخواست کردم امشب خاندانتان را آرام کنید. ایشان فرمودند: همسر امام مانند یک فرمانده توانا همه را امر به سکوت کرد. اینجا مقاطع حساسی است. سخنران مراسم پنجشنبه آخر سال حرم امام خمینی با اشاره به امانتداری همسر امام خمینی(س) گفت: شبی که امام را به تبعید می‌برند چیزی را به عنوان امانت به خانم می‌سپارند که مهر امام است. ماه‌ها بعد امام پیغام می‌فرستند که مهر من را بفرست. فرزندان می‌گویند این قضیه را به ما هم نگفتی و فرمود آقا این را به عنوان امانت به من سپرده بود. قطعا اگر امام همسری نداشت که با او همفکر و همراه باشد این انقلاب به پیروزی نمی‌رسید.

آیت‌ا... هاشمی نزدیک‌ترین فرد به امام(ره) بود

خسروی با بیان اینکه آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی نزدیک‌ترین فرد به بیت امام بود، گفت: اگر می‌خواهیم الگویی را به جامعه معرفی کنیم خانواده امام است. اگر دلبستگی‌های میان امام و همسرش در خانواده‌های ما بود، شاهد این مشکلات نبودیم. زیبنده جمهوری اسلامی نیست که هر سه دقیقه یک طلاق ثبت شود. تحمل‌نکردن‌ها برای این است که هرکس معتقد است دیگری باید به او احترام بگذارد و به خاطر نبود گذشت است. وی با تأکید بر اینکه دامن زدن به اختلافات هنر نیست، افزود: مرزها را کمرنگ کنیم. البته مرز بین اسلام و کفر باید پررنگ باشد اما زیر چتر اسلام و ادیان توحیدی همه آنهایی که خدا را قبول دارند باید با هم مهربان باشند و به هم نزدیک شوند که محبت خدا در دل همین است. اگر رحمت خدا را می‌خواهید باید به هم رحم کنید. صله‌رحم دستور اسلام است. حدیثی از امام سجاد (ع) می‌گوید دو قدم در نزد خدا از همه محبوب‌تر است؛ یکی قدمی که برمی‌داری تا صفوف جبهه‌ها را پر کنی و دیگری قدمی است که برای رابطه با کسی که صله‌رحم را قطع کرده برداشته می‌شود.

جامعه راه را می‌یابد

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش و توسعه مشارکت‌های قرآنی وزارت ارشاد، همسر امام را اسوه صبر، تقوا و امانتداری دانست و اظهار داشت: ای کاش جامعه ما به این حد از آگاهی می‌رسید که خاندان و بیت امام را به عنوان اسوه امروزین و این عصر مطرح می‌کردند. این شخصیت گرانقدر باید توسط صداوسیما و رسانه‌ها بیش از این به جامعه معرفی شود. در این ایام اگر می‌خواهید هدیه بدهید بهترین هدیه زندگینامه این بانو به نام «بانوی انقلاب، خدیجه‌ای دیگر» است. اینکه جلوی اندیشه را ببندیم و محدودیت ایجاد کنیم از طریق دیگر پیدا می‌شود، اما اگر جامعه آگاه شد راه را می‌یابد. وی در مورد حاج‌احمدآقا نیز گفت: همان‌طور که قبل از انقلاب اگر همراهی مادرش خانم خدیجه ثقفی نبود بعید بود انقلاب به پیروزی برسد، پس از انقلاب هم اگر تلاش‌ها و کوشش‌های حاج‌احمد‌آقا نبود، تداوم انقلاب با مشکل مواجه بود. ایشان در زمان امام بیت را اداره کرد و همچنین رابط امام با مسئولان بود. بعد از رحلت امام نیز در تعیین و تأیید رهبری و در اطاعت از مقام معظم رهبری کم نگذاشت؛ لذا انقلاب، در مقاطع حساس مدیون اوست. خسروی ادامه داد: مهم‌ترین صفت ایشان امانتداری است. ایشان امین امام بود و عین مطالبی که امام می‌فرمود را برای دیگران نقل می‌کرد و مطالب دیگران را هم عینا بیان می‌کرد. ما فقط امانت را در امانت مادی ندانیم؛ اسرار مردم امانت است، اموال مردم در دست دولتیان امانت است، بچه‌های مردم در آموزش و پرورش و کلاس‌ها امانت است، سخنانی که به ما می‌گویند امانت است. روایت داریم اگر کسی وقتی حرفی به شما می‌زند به راست و چپ نگاه می‌کند این حرف امانت می‌شود و لازم نیست بگوید امانت گفته‌ام و پیش خودت باشد.

پیش‌بینی امام(ره) درباره تهمت‌ها علیه هاشمی

سخنران مراسم پنجشنبه آخر سال حرم امام خمینی گفت: تعبیر زیبایی را حاج‌حسن‌آقا در ایام روز دفن پدر به کار بردند و او را «گنجینه اسرار انقلاب» نامیدند. قلب مومن صندوق اسرار اوست و ما حق نداریم سر دیگران را فاش کنیم. این مملکت از روزی آسیب دید و می‌بیند که افشاگری‌ها و اسرار دیگران را گفتن‌ها باب شد و دیدند افشاگری و بردن آبروی دیگران نفع دارد و انسان را به مقام می‌رساند. وی یادآور شد: از بس اتهام به حاج‌احمد‌آقا می‌زدند امام مجبور شدند که شهادتنامه بنویسند. شهادتنامه امام برای حاج‌احمد‌آقا افتخار بزرگی است، اما برای این ملت افتخار نیست. امام می‌نویسند: «من شهادت می‌دهم که احمد فرزند اینجانب از موقعی که در مسائل روز وارد شده و تماس با کارهای اینجانب داشته است تا حال تحریر این کلمات از او خلاف دستورات اینجانب مشاهده نکرده‌ام و چیزی برخلاف گفته‌های من به من نسبت نداده است؛ لیکن باید احمد بداند کسانی مثل او که مخصوصا به امور اجتماعی و سیاسی وارد می‌شوند مصون از افترا و ضربه نیستند و باید او حساب خود را با خدای قادر متعال درست کند و به ذات مقدسش اتکال نماید و از بشر ضعیف هراس نداشته باشد که مکاید بشری چون خود بشر زودگذر و فانی است.» خیلی از بزرگان ما مثل آیت‌ا... هاشمی و دیگران از این بابت لطمه دیدند. جامعه باید از این جهت بیشتر به رشد برسد و این الگوها بیشتر به جامعه معرفی شوند.

نظر شما