شناسهٔ خبر: 18175271 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

١٢ قرارداد پژوهشی در حوزه پایین‎دستی صنعت نفت امضا شد

١٢ قرارداد پژوهشی در حوزه پایین‎دستی صنعت نفت با حضور وزیر نفت و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد.

صاحب‌خبر -

١٢ قرارداد پژوهشی در حوزه پایین‎دستی صنعت نفت امضا شدبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ١٢ قرارداد پژوهشی حوزه پاییندست صنعت نفت صبح امروز (نهم اسفندماه) بین سه شرکت اصلی وزارت نفت و هفت دانشگاه و ٢ مرکز تحقیقاتی کشور منعقد شد.

بر اساس این گزارش، چهار قرارداد بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با دانشگاه های شیراز، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران امضا شد و پنج قرارداد نیز بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با دانشگاه های تهران، شیراز، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان به امضا رسید. همچنین سه قرارداد بین شرکت ملی گاز ایران با دانشگاه های تهران و علم و صنعت ایران (شرکت OTC به عنوان همکاری دانشگاه علم و صنعت) و پژوهشگاه صنعت نفت منعقد شد.

جزئیات ١٢ قرارداد پژوهشی

بر پایه قراردادهای منعقد شده و توافقات صورت گرفته، دانشگاه شیراز در قالب ایجاد انستیتوی تحقیقاتی متانول با شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و در قالب ایجاد انستیتوی تحقیقاتی ایزومریزاسیون نفتای سبک با شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران همکاری میکند.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز به عنوان دیگر دانشگاهی که امروز ٢ قرارداد مجزا امضا کرد، انستیتوی تحقیقاتی کاتالیست های پلیالفین را در حوزه پتروشیمی و انستیتوی تحقیقاتی تبدیل کاتالیستی نفتا (CCR) را در حوزه فرآورده های نفتی ایجاد خواهد کرد.

دانشگاه تهران با شکلدهی انستیتوهای تحقیقاتی مربوطه، با شرکت ملی گاز ایران در حوزه الانجی (مایع سازی گاز طبیعی) و با شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در زمینه ارتقا نفت سنگین همکاری میکند.

بر پایه قراردادهای منعقد شده شرکت ملی گاز ایران، دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری شرکت OTC نسبت به راهاندازی انستیتوی تحقیقاتی توربین های گازی و اندازه گیری هوشمند اقدام می کند و پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه تصفیه و شیرین سازی گاز با شرکت ملی گاز همکاری خواهد کرد.

دانشگاه های صنعتی شریف و صنعتی اصفهان نیز که هر یک امروز یک قرارداد امضا کردند، به ترتیب در قالب انستیتوی تحقیقاتی گوگردزدایی از نفتا و میان تقطیر (HDS) و انستیتوی تحقیقاتی هیدروکراکینگ با شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران همکاری می کنند.

موضوع قراردادهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران نیز به ترتیب همکاری در قالب ایجاد انستیتوهای تحقیقاتی الفین و پروپیلن خواهد بود.

بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه های همکاری سه شرکت اصلی وزارت نفت با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی یاد شده که دی ماه سال گذشته امضا شده بود، امروز به قرارداد رسید و به این ترتیب، وزارت نفت پس از امضای قراردادهای توسعه فناورانه مخازن نفتی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در سال ٩٣، امروز دومین گام جدی را در مسیر برقراری پیوند بین صنعت و دانشگاه برداشت.


انتهای پیام/

نظر شما