شناسهٔ خبر: 17469362 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس:

صنعت گردشگری، مناسب ترین و مهمترین جایگزین نفت است

شیراز- ایرنا- نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به برخورداری کشورمان از جاذبه های مختلف تاریخی و فرهنگی، رونق صنعت گردشگری می تواند مهمترین و مناسب ترین جایگزین برای قطع وابستگی اقتصادی ایران به نفت باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش دریافتی دوشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جمشید جعفرپور
در نشست تخصصی کارگروه میراث فرهنگی شهرستان لار، با اشاره به تحریم های ظالمانه دشمنان در سال های اخیر و کاهش قیمت نفت، گفت: می توان بدون اتکا به نفت، بخش عمده ای از منابع مالی کشور را از راه گردشگری تامین کرد.
نماینده مردم شهرستان های لارستان، خنج و گراش در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از ایده های فرهنگی و گردشگری به صورت مادی و معنوی حمایت می شود و در مجلس نیز تسهیلاتی در بحث میراث فرهنگی و گردشگری در نظر گرفته شده است.
در این گزارش به تسهیلات در نظر گرفته شده، اشاره ای نشده است.

** کمیته گردشگری در شهرستان های فارس تشکیل شود
معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس هم در این نشست گفت: تلاش بر این است که در ارتباط با مباحث میراث فرهنگی به همه شهرستان های این استان توجه لازم و کافی صورت گیرد و این توجه فقط معطوف به مرکز استان نباشد.
شاهپور رستمی افزود: باید در هر شهرستان استان فارس، کمیته ای با عنوان گردشگری به ریاست فرماندار تشکیل و مصوبات این کمیته به کارگروه این استان برای ارائه و اجرا ارسال شود و بر اساس مصوبات این کمیته ها می توان بنا به ظرفیت های هر شهرستان، تصمیم های لازم را اتخاذ کرد.

** اجرای طرحی ویژه برای حفاظت از آثار کمتر شناخته شده فارس
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری فارس در این نشست اظهار داشت: ایجاد زیرساخت های مناسب یکی از مهمترین اقدام ها برای بهبود توسعه صنعت گردشگری و به تبع آن جلب گردشگران داخلی و خارجی است.
مصیب امیری افزود: برای تحقق این امر، تسهیلات ویژه ای از جمله معافیت مالیاتی، معرفی سرمایه گذاران متقاضی فعالیت در حوزه گردشگری به بانک برای دریافت وام (طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای 25درصد) در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری فارس در بخش دیگری از مطالب خود گفت: آثار تاریخی کمتر شناخته شده موجود در شهرستان های این استان، در قالب طرحی مطالعاتی - پژوهشی، احیا، مرمت و حفاظت می شوند.
امیری همچنین اظهار داشت: تا پایان سال جاری، سه یادمان تاریخی ارزشمند شهرستان لارستان شامل باغ نشاط، قلعه اژدها پیکر و سر در ورودی بازار قیصریه لار با اعتبار یک میلیارد ریال مرمت می شود.
وی افزود: لارستان در مقطعی از تاریخ محل تجارت اقتصادی جنوب کشور بوده که نشانه های آن را در بازار قیصریه و کاروانسراهای اطراف آن می توان مشاهده کرد.
امیری ادامه داد: همچنین شهر تاریخی لار، در گذشته دارای سکه هایی به نام 'لارین' بوده است که نشان از فرهنگ و پیشینه قدرتمند این شهرستان دارد.
این مقام مسئول گفت: تا پایان سال 95، مرمت مدرسه زمانی شهرستان لارستان به اتمام می رسد و برای حمایت از صنعتگران این شهرستان، خانه صنایع دستی لار به این مدرسه منتقل می شود.
امیری، همچنین از هنرمندان لارستان دعوت کرد برای معرفی و عرضه محصولات خود در نمایشگاه های کشوری و استانی شرکت کنند.

** ضعف فرهنگی، استثمار سیاسی و اقتصادی در پی دارد
امام جمعه لار هم در این جلسه گفت: زمانی که مردم و نسل جوان یک جامعه به لحاظ فرهنگی تضعیف شوند این امر می تواند از سوی یک کشور دیگر استثمار اقتصادی و سیاسی آنها را در پی داشته باشد.
حجت الاسلام مختار موسوی افزود: متاسفانه در برخی از برهه ها به موضوع مهم فرهنگ کم لطفی هایی صورت گرفته است و در طول تاریخ با انتقال از فرهنگی به فرهنگ دیگر، فرهنگ پیشین جامعه دچار بی مهری و به عنوان یک موضوع قدیمی کنار گذاشته می شود.
امام جمعه لار، با بیان اینکه ایران در طول تاریخ یکی از چهار تمدن بزرگ دنیا بوده که بسیار زیبا با فرهنگ اسلامی همراه شده است، گفت: در طول تاریخ و در زمان اشغال مغولان، ایرانیان به فرهنگ مغول رو نیاوردند اما در مقابل اسلام به زیبایی با آن همراه شدند و ایران اسلامی لقب گرفتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: برای احیای فرهنگ، بر پایی موزه شهدا که بخشی از فرهنگ ماست ضرورت دارد و ایجاد طرح های جدید در شهرستان لارستان باید با رویکردی هویتی همراه باشد.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله 378 کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.
دریافت خبر: سید احمد نجفی ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی
2027 /6118

انتهای پیام /*

نظر شما