شناسهٔ خبر: 16717083 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

کنفرانس قلب آسیا در هند با حضور ظریف

مراسم افتتاحیه ششمین کنفرانس قلب آسیا در امریتسار یکی از شهرهای ایالت پنجاب هند با حضور« نارندرا مودی » نخست وزیر هند و اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان با محوریت بررسی مسائل افغانستان برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در مراسم افتتاحیه این  کنفرانس که به روند استانبول نیز مشهور است علاوه بر نخست‌ وزیر هند و رئیس‌ جمهور افغانستان تعدادی دیگر از مقامات عالی رتبه کشورهای عضو و حمایت ‌کننده از این کنفرانس همانند وزیر خارجه کشورمان و سرتاج عزیز،  مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی نیز حضور دارند.
کنفرانس قلب آسیا  در نوامبر ۲۰۱۱ شروع شد و در ژوئن ۲۰۱۱ اصل شش ماده ای از جانب وزرای خارجه کشورهای عضو برای اعتماد سازی کشورهای عضو به تصویب رسید. کنفرانس قلب آسیا دارای ۱۲ کشور عضو است و ۱۶ کشور دیگر هم از آن حمایت می‌ کنند.
در اولین کنفرانس قلب آسیا در استانبول نمایندگان ۶ کشور همسایه افغانستان و ۸ کشور دیگر منطقه روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، هندوستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، ترکیه و چین شرکت کرده بودند.

براساس ماده ۲۵ اعلامیه کنفرانس وزرای خارجه در نشست استانبول، کشورهای عضو قلب آسیا برای سیاست اعتماد سازی حداقل بایستی دو نشست گروه تخصصی برگزار می کردند که اولین جلسه آن به ریاست افغانستان و ترکیه در وزرات خارجه ترکیه برگزار شد.

نشست دیگر گروه تخصصی اعتماد سازی بین کشورهای عضو در ۲۰۱۳ در تالار کنفرانس وزارت خارجه ترکمنستان در عشق آباد تشکیل جلسه داد که سفیرافغانستان به نمایندگی از کشور افغانستان نیز سخنرانی داشت.
چهارمین نشست این روند، در«پکن» چین  و پنجمین نشست در اسلام آباد پاکستان برگزار شد.
یکی از اهداف اصلی برگزاری کنفرانس قلب آسیا برقراری امنیت پایدار در منطقه و افغانستان است و در این کنفرانس بیشتر بر به وجود آمدن صلح و امنیت دراین منطقه و افزایش همکاریهای منطقه ای تاکید می شود .
دراین دوره از کنفرانس قلب آسیا  طبق آن چه که اعلام شده نمایندگانی از حدود 30 کشورهمانند آمریکا، روسیه، پاکستان، چین شرکت کرده اند.
وزیر امور خارجه کشورمان در صدر یک هیئت عالی‌ رتبه سیاسی، ریاست هیئت ایرانی شرکت کننده در این اجلاس را بر عهده دارد.
آمریتسار در ۳۷۸ کیلومتری شمال غربی دهلی و۵۱ کیلومتری شرق لاهور پاکستان واقع است. برخی نام آمریتسار را برگرفته از آمریتساگار به معنی " اقیانوس نوشیدنی جاودانگی" دانسته اند. امریتسار درناحیه‌ ای جلگه‌ ای واقع شده و آب و هوای آن خشک است.


 

نظر شما