شناسهٔ خبر: 9557364 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بهاي نفت پايه اروپا کاهش يافت

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1394/09/11
بهای نفت پایه اروپا، برنت، در معاملات روز چهارشنبه کاهش یافت.
دست نگه داشتن سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفت در خرید و فروش نفت با توجه به اینکه قرار است گزارش هفتگی مربوط به میزان ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا منتشر شود و از آن طرف قرار است نشست سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) نیز برگزار شود، نشستی که در آن به احتمال زیاد مانند گذشته بدون نتیجه به کار خود پایان خواهد داد، دو عامل اصلی تاثیر گذار در کاهش بهای نفت پایه اروپا، برنت، در بازار معاملات نفتی امروز لندن، بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان مهمترین مرجع قیمت گذاری حدود دو سوم نفت داد و ستد ‌شده در بازارهای بین‌المللی و مرجع و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود، برای تحویل در ماه ژانویه با 51 سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 43 دلار و 93 سنت رسید.
«دیوید پاپیه» کارشناس و تحلیلگر شرکت خدمات مالی و کارگزاری نفتی (ETX Capital) ، نهادی که داده های پایه آماری، مدیریتی و تحلیل‌های لازم در خصوص مسائل نفتی و انرژی را نیز ارائه می‌کند، در این باره می‌گوید قیمت نفت در معاملات روز کاهش یافت چون سرمایه گذاران منتظرند ببینند اوپک آیا تصمیمی در راستای کاهش تولید خود خواهد گرفت یا خیر. با توجه به آنکه اکنون نفت زیادی روی دست بازار مانده و همین امر باعث پایین ماندن قیمت نفت شده است. بسیاری از کارشناسان نفتی بر این باورند اوپک که با اضافه تولید خود نقش مهمی در کاهش قیمت نفت از یک سال پیش تاکنون داشته است این بار نیز تصمیمی در راستای کاهش تولید نفت نخواهد گرفت و همچنان به تولید فراتر از سقف تعیین شده ادامه خواهد داد. اوپک در توجیه این اقدام خود مبارزه با نفت رسی (نفت شیل) آمریکا و حفظ بازارهایش در سطح جهان را مطرح خواهد کرد.
کارشناسان بخش کارگزاری نفتی کومرتسبانک (Commerzbank) که داده های پایه آماری، مدیریتی و تحلیل‌های لازم در خصوص مسائل نفتی و انرژی را ارائه می‌کند، در این باره می‌گویند اوپک اگر تصمیم بگیرد سهمیه تولید خود را افزایش دهد قیمت ها بیشتر کاهش خواهد یافت. چون قرار است روز جمعه اندونزی دوباره به این کارتل نفتی بپیوندد و از آن سو ایران نیز از اول ژانویه به محض برداشته شدن تحریم ها تولید خود را افزایش خواهد داد. بازگشت ایران به بازارهای نفتی در ماههای آینده، در پی امضای توافقنامه هسته ای بین این کشور و گروه پنج به علاوه یک که به موجب آن تحریم های کشورهای غربی علیه ایران در ازای ارائه تضمین هایی در خصوص مسالمت آمیز بودن برنامه هسته ای آن برداشته می شود، در افزایش بیشتر عرضه نفت به بازار جهانی و به تبع آن کاهش بیشتر قیمت نفت ، مزید بر علت خواهد شد.
در این اوضاع نابسامان نفتی که همه بازارها اکنون از فراوانی عرضه نفت اشباح شده است، سرمایه گذاران منتظر انتشار ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا تا هفته گذشته هستند. انتظار کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفت برای انتشار میزان ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا که قرار است وزارت انرژی آمریکا روز چهارشنبه رقم آن را اعلام کند نیز در نوسانات قیمت نفت در معاملات امروز تاثیر گذار بوده است.
تحلیلگرانی که خبرگزاری مالی و اقتصادی بلومبرگ(Bloomberg) نظر آنها را درباره میزان ذخایر هفتگی نفت خام آمریکا جویا شده است پیش‌بینی می‌کنند رقم این شاخص در هفته منتهی به 27 نوامبر، 800 هزار بشکه کاهش یافته باشد.
انجمن نفت خام آمریکا (API) که به عنوان نهادی کارشناسی همه مسائل مربوط به صنعت نفت و گاز طبیعی این کشور را در سطح ملی مورد بررسی قرار می‌دهد و در نتیجه آمار و ارقام ویژه خود را درباره میزان ذخیره سازی هفتگی نفت خام آمریکا یک روز قبل از وزارت انرژی آمریکا منتشر می‌کند، در گزارش این هفته خود پیش‌بینی کرده که میزان ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 27 نوامبر دوباره افزایش یابد. بنابراین اگر این پیش بینی در گزارش وزارت انرژی آمریکا نیز تایید شود به عنوان عامل فشار زا دیگری در کاهش بیشتر قیمت نفت نقش ایفا خواهد کرد.
162/169