شناسهٔ خبر: 8358388 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

جدال لفظي ناتو با کرملين

صاحب‌خبر -

ناتو اعلام کرده که آماده است تا سربازان خود را به ترکيه اعزام کند تا در مقابل روسيه از اين کشور دفاع کنند. به گزارش رويترز، اين اعلام آمادگي از سوي ائتلاف ناتو پس از آن مطرح شد که جنگنده‌هاي روسيه حريم هوايي ترکيه را براي بمباران مواضع داعش در سوريه نقض کردند و انگليس مسکو را به دامن زدن به جنگي متهم کرد که تاکنون 250 هزار کشته برجاي گذاشته است. مقام‌ها در ائتلاف ناتو همچنان از نقض حريم هوايي ترکيه توسط جنگنده‌هاي روسيه در نزديکي مزر شمالي سوريه شگفت زده‌اند و وزراي دفاع کشورهاي عضو ناتو در نشست خود در بروکسل، بلژيک در حال بررسي دستور کاري براي بحران سوريه هستند. ينس استولتنبرگ، دبيرکل ناتو در پي حضور در اين نشست به خبرنگاران گفت:‌ ائتلاف ناتو آماده و قادر است تا از تمام متحدانش شامل ترکيه در مقابل هرگونه تهديد دفاع کند. ناتو آماده است تا با ظرفيت و توانايي بالا و استقرار نيروهايش در جنوب شامل ترکيه از متحدانش در منطقه نهايت حفاظت و دفاع را داشته باشد. حملات هوايي و موشکي روسيه علت اصلي اين نگراني است.

پيشتر رجب طيب اردوغان،‌ رئيس‌جمهوري ترکيه در جمع خبرنگاران در مسير بروکسل گفته بود: ترکيه به عنوان متحد آمريکا و عضوي از ناتو است. آمريکا و روسيه براي نخستين بار از پايان جنگ سرد هواپيماهاي نظامي خود را از فراز يک کشور به پرواز درآوردند و به همين دليل ناتو به شدت تلاش مي‌کند تا از افزايش تنش در سطح بين‌المللي در درگيري سوريه جلوگيري کند.

در مقابل موضع گيري هاي تند ناتو، سخنگوي ولاديمير پوتين با بيان اينکه بهانه‌هاي ناتو براي انتقال تجهيزات‌اش به سمت مرزهاي روسيه چيزي جز «مخفي‌کاري و پنهان کردن وسايل جنگي» نيست، هشدار داد که هيچ کدام از اين اقدمات بدون پاسخ نخواهد ماند.

ديميتري پسکوف، سخنگوي رياست جمهوري روسيه با بيان اينکه اين طرح‌ها جديد نيست و تنها موجب پشيماني ناتو مي‌شود، تاکيد کرد: ما درباره تقويت نظامي صحبت ‌مي‌کنيم؛ بيانيه‌هايي درباره تهديدات قريب‌الوقوع وجود دارد؛ ما از افزايش حضور نظامي سخن مي گوييم. در واقع حضور نظامي خصوصا در نزديکي مرزهاي روسيه شدت يافته است. البته هر طرحي که موجب نزديک شدن زيرساخت‌هاي نظامي ناتو به سمت فدراسيون روسيه شود، با گام‌هاي متقابل مواجه مي‌شود.

ينس استولتنبرگ، دبيرکل ناتو اوايل پنج‌شنبه از طرح ائتلاف براي تقويت نيروهاي واکنش سريع و ايجاد دو مقر در مجارستان و اسلواکي خبر داد. استولتنبرگ اذعان کرد که اين بزرگترين تقويت نيرو از زمان جنگ سرد است و شش مقر ديگر هم‌اکنون در شرق اروپا افتتاح شده است.

سخنگوي کرملين همچنين تاکيد کرد: عمليات نظامي روسيه در سوريه صلح و ثبات بيشتري را به منطقه مي‌آورد که مرزهاي ترکيه را نيز شامل مي‌شود. عمليات نظامي روسيه با هدف حفظ تماميت ارضي و حاکميت سياسي سوريه صورت مي‌گيرد و ثبات و امنيت بيشتري را به اين منطقه مي‌آورد که مرزهاي ترکيه را نيز شامل مي‌شود.

وي افزود: عمليات‌ طولاني‌ مدت ائتلاف ضد‌داعش تحت رهبري آمريکا در سوريه منجر به تضعيف داعش نشد اما در مقابل اجازه داد داعش اشغالگري‌هاي خود را افزايش داده و منطقه را بي‌ثبات‌تر کند.

پسکوف ادامه داد: بايد به ياد داشته باشيم که قبل از عمليات نيروهاي مسلح روسيه براي حمايت از ارتش سوريه ائتلاف ضدداعش بيش از يک سال حملات هوايي را عليه مواضع داعش انجام داده است. اما به جاي بازپس‌گيري مناطق تحت کنترل داعش اجازه داده تا اين تروريست‌ها مناطق بيشتري را اشغال کرده و منطقه را بيش‌از پيش بي‌ثبات کرده و ترکيه را نيز بي‌ثبات کنند.

با اين حال دبيرکل ناتو در ابتداي جلسه وزيران دفاع عضو اين پيمان تصريح کرد: وزرا در خصوص حمله روسيه به سوريه اتفاق نظر دارند و معتقدند اين امر موجب نگراني بسياري است.

وي نقض حريم هوايي ترکيه توسط روسيه را غيرقابل قبول خواند و گفت: ما با ترکيه در اين مساله ابراز همبستگي مي‌کنيم.