شناسهٔ خبر: 80376960 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

سرپرست صندوق رفاه:

منابع وام‌های دانشجویی محدود است

سرپرست صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به محدودیت منابع مالی این صندوق اعلام کرد: حدود ۲ هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای وام‌های دانشجویی اختصاص یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رضا حجتی، سرپرست صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره منابع اختصاص‌یافته به وام‌های دانشجویی در سال جاری اظهار کرد: منابعی که دولت برای وام‌های دانشجویی در نظر گرفته، حدود ۲ هزار میلیارد تومان است و این میزان با توجه به جمعیت دانشجویی کشور، منابع محدودی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به جمعیت بیش از ۷۵۰ هزار دانشجو و گستردگی واحدهای دانشگاهی تحت پوشش صندوق افزود: منابع موجود باید میان دانشجویان و دانشگاه‌های متعدد توزیع شود و با توجه به تعداد متقاضیان، سهم هر دانشجو از این منابع محدود خواهد بود.

حجتی همچنین درباره از سرگیری اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویی گفت: این طرح متوقف شده است و بازنگری و اجرای مجدد آن به شرایط کشور و اقتضائات موجود بستگی دارد.

بر اساس اعلام صندوق رفاه دانشجویان میزان وام‌ها با توجه به مقطع تحصیلی و نوع تسهیلات متفاوت است.

وام تحصیلی برای دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی ۷ میلیون تومان، کارشناسی ارشد و دکتری حرفه‌ای ۱۰ میلیون تومان و دکتری تخصصی، دکتری مستقیم و دستیاری ۱۵ میلیون تومان تعیین شده است. این مبالغ برای دانشجویان متأهل به‌ترتیب ۱۴، ۲۰ و ۳۰ میلیون تومان خواهد بود.

میزان وام شهریه نیز برای مقاطع کاردانی و کارشناسی ۵ میلیون تومان، کارشناسی ارشد و دکتری حرفه‌ای ۷ میلیون تومان و دکتری تخصصی ناپیوسته ۱۰ میلیون تومان اعلام شده است.

بر اساس این اعلام، وام ضروری برای ازدواج و تولد فرزند ۲۰ میلیون تومان و برای مواردی از جمله حوادث، بیماری‌های خاص، تهیه لوازم کمک‌آموزشی و بلایای طبیعی ۱۵ میلیون تومان است. همچنین وام عتبات عالیات پنج میلیون تومان در نظر گرفته شده که با تشخیص رئیس صندوق، این مبلغ به ۲۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

∎​