شناسهٔ خبر: 80273239 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

«با این دست‌فرمان شدنی نیست!»

تراکتور و چالش صعود دوباره در آسیا

صاحب‌خبر -
کنفدراسیون فوتبال آسیا برای سومین فصل در حال پیگیری و اجرای ایده برگزاری مسابقات لیگ نخبگان است که با شمایلی متفاوت از لیگ قهرمانان برگزار می‌شود. نکته مهم اینجاست که بعد از 2 فصل پیگیری لیگ الیت با حضور 12 تیم (در هر منطقه)، حالا تعداد تیم‌ها هم برای فصل جدید افزایش پیدا کرده و در هر منطقه 16 تیم در قالب فاز گروهی کار خود را پیش می‌برند که جمعاً 16 تیم از دلِ این فاز به مرحله حذفی خواهند رسید.
استقلال و تراکتور 2 نماینده ایران در این دوره از رقابت‌ها هستند و طبق سهمیه‌بندی انجام‌شده، در دوره بعدی قرار است 3 تیم ایرانی در لیگ نخبگان آسیا حضور پیدا کنند. آبی‌پوشان با 2 برد پیاپی کار خود را آغاز کرده‌اند و امشب در جدالی 6 امتیازی با شباب‌الاهلی در سودای کسب برد سوم هستند اما در نقطه مقابل، تراکتور وضعیت خوبی در فصل جدید لیگ نخبگان ندارد و مشخصاً فرسنگ‌ها دور از منطقه صعود است و هر هفته، امید این تیم برای رسیدن به مرحله حذفی کم و کم‌تر می‌شود.
2 روی متفاوت تراکتور در لیگ الیت
سرخ‌پوشان که فصل گذشته با هدایت دراگان اسکوچیچ در لیگ نخبگان حضور پیدا کردند و توانستند در مرحله گروهی با کسب 17 امتیاز در رتبه سوم جدول قرار گیرند و به دور حذفی صعود کنند، فعلاً در فصل جدید حال‌وروز خوشی ندارند. نکته جالب‌توجه اینکه در فصل گذشته، تراکتور تا پایان هفته ششم مرحله گروهی باختی را متحمل نشده بود و از 3 بازی نخست برابر شباب‌الاهلی، الوحده و شارجه توانسته بود 5 امتیاز توأم با ثبت 2 کلین‌شیت به‌دست آورد.
تی‌تی‌ها که در فصل جدید لیگ نخبگان با سرمربیگری جواد نکونام کار خود را پیش می‌برند، شب گذشته به العین در خانه حریف باختند تا از 3 بازی نخست فقط یک امتیاز به‌دست آورده باشند! تراکتور در گام اول مغلوب شباب‌الاهلی امارات شد، در بازی دوم از الشمال قطر امتیاز گرفت و حالا دیشب هم به العین امارات باخت تا فعلاً نام تراکتور دور از منطقه صعنود صعود با یک امتیاز در رتبه سیزدهم جدول 16 تیمی لیگ نخبگان در منطقه غرب آسیا به چشم آید.
فرم ناامیدکننده؛ نکونام هم امید چندانی ندارد!
تراکتوری‌ها که تجربه رسیدن به جمع 16 تیم برتر را دارند و تغییر سرمربی و شوک جنگ باعث شد تا باختی 3گله را برابر شباب‌الاهلی متحمل شوند و به مراحل بالاتر در فصل گذشته لیگ نخبگان نروند، حالا برای صعود دوباره به مرحله حذفی مشخصاً کار سختی دارند. در 2 فصل اخیر، حداقل 8 امتیاز برای رسیدن به مرحله حذفی نیاز بوده که احتمال دارد در فصل جدید با توجه به افزایش شمار تیم‌های شرکت‌کننده، حتی این میزان امتیاز هم افزایش پیدا کند و دیگر صعود با 8 امتیاز هم میسر نباشد.
سرخ‌پوشان در حالی یک امتیاز از 3 بازی نخست دریافت کرده‌اند که در 5 بازی آتی‌شان تا پایان مرحله گروهی باید به ترتیب به مصاف تیم‌های نفتچی ازبکستان، الوصل امارات، پاختاکور ازبکستان، السد قطر و الغرافه قطر بروند که با در نظر داشتن نصاب فصول گذشته، کسب حداقل 7 امتیاز از 5 بازی آینده با توجه به فرم تراکتور در بازی‌های گذشته، شبیه به ماموریتی غیرممکن است؛ به‌ویژه آنکه جواد نکونام هم در مصاحبه شب گذشته‌اش بعد از باخت به العین مدعی شد که شانس کمی برای صعود تیمش قائل است و گفت: «ما در لیگ نخبگان آسیا شانس کمی برای صعود قائل هستیم و تمرکزمان روی لیگ است. ما بازیکنان کافی برای حضور در این جام، مانند شما، سایر تیم‌های لیگ نخبگان و حتی تیم‌های دیگر ایرانی، در اختیار نداریم».
تغییر رویکرد، بازیکن جدید و افزایش امیدواری؟
تراکتور در 3 بازی اخیرش مشخصاً با رویکردی دفاعی کارش را پیش برده و نگاهی به ترکیب چینش شده از سوی جواد نکونام، این گزاره را تایید می‌کند. به نظر می‌رسد که این رویکرد در لیگ نخبگان آسیا، جواب نمی‌دهد که باید دید با توجه به فرم سرخ‌پوشان تبریزی در 3 بازی اخیر، برای 5 مسابقه آینده تیمِ تحت هدایت جواد نکونام تغییر رویکرد خواهد داد و با شمایلی متفاوت کار خود را دنبال می‌کند یا خیر. نکته مهم اینجاست که 2 بازی پایانی تراکتور در مرحله گروهی بعد از فعالیت پنجره نقل‌وانتقالات زمستانه است و بدون‌تردید جذب بازیکن جدید می‌تواند به کمک تی‌تی‌ها در مسیر صعود به مرحله حذفی لیگ نخبگان آسیا آید. 
∎​