شناسهٔ خبر: 79950866 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اعلام جزییات المپیادی با محوریت سینما

نهمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان قرار است در اصفهان و همزمان با جشنواره فیلم کودک، ۵ فیلم کوتاه از ایده تا تدوین بسازد و در پایان با مدال طلا، نقره و برنز از برگزیدگان تقدیر کند؛ آن هم در حالی که برخی از نوجوانان دوره‌های قبل امروز خودشان فیلمساز شده‌اند و نفرات این دوره هم بعد از المپیاد به دفاتر انجمن سینمای جوانان معرفی می‌شوند.

صاحب‌خبر -

سعید نجاتی -مدیر اجرایی نهمین دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان- درباره روند برگزاری این دوره و برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای نوجوانان به ایسنا گفت: المپیاد فیلمسازی نوجوانان یکی از مهم‌ترین بخش‌های جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان بوده و از نخستین دوره تاکنون منشأ اتفاقات ارزشمندی برای سینمای ایران بوده است.

وی ادامه داد: من از دوره نخست در کنار این المپیاد حضور داشتم و به همین دلیل روند شکل‌گیری و خروجی این رویداد را از نزدیک دیده‌ام. خوشبختانه تعدادی از نوجوانانی که در دوره اول المپیاد حضور داشتند، امروز در حوزه‌های مختلف سینما فعالیت می‌کنند؛ برخی فیلمساز شده‌اند، برخی در زمینه فیلمبرداری فعالیت دارند و حتی افرادی را داریم که در بخش‌های مختلف تولید سینما حضور پیدا کرده‌اند. این موضوع از نظر خروجی، اتفاق بسیار قابل توجهی است و نشان می‌دهد که المپیاد توانسته در مسیر کشف و پرورش استعدادهای نوجوان مؤثر باشد.

نجاتی درباره نهمین دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان بیان کرد: سال گذشته قرار شد المپیاد ادامه پیدا کند و نهمین دوره آن برگزار شود. بر همین اساس، فراخوانی منتشر شد و نوجوانان ۱۴ تا ۱۷ ساله برای شرکت در این رویداد دعوت شدند. متقاضیان ایده‌ها و فیلم‌های خود را ارسال کردند و آثار و ایده‌های آنها توسط پنج داور مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت ۳۵ نفر برای حضور در نهمین دوره المپیاد انتخاب شدند.

مدیر اجرایی نهمین دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان درباره تغییر زمان برگزاری این رویداد توضیح داد: در ابتدا قرار بود برنامه المپیاد در تهران برگزار شود، اما اتفاقاتی که سال گذشته رخ داد و شرایط جنگی کشور باعث شد تصمیم بگیریم در آن مقطع برگزاری المپیاد را متوقف کنیم. در ادامه، با توجه به برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان و تصمیم مدیریت جشنواره، مقرر شد المپیاد امسال همزمان با جشنواره در اصفهان برگزار شود.

وی افزود: بعد از دوره کرونا، فاصله‌ای میان برگزاری المپیاد و جشنواره ایجاد شده بود. امسال تصمیم گرفته شد دوباره این دو رویداد در کنار یکدیگر برگزار شوند و نوجوانان پذیرفته شده در المپیاد نیز همزمان با جشنواره به اصفهان بیایند و فرآیند فیلمسازی خود را در این شهر دنبال کنند.

۳۵ نوجوان، ۵ فیلم کوتاه و یک مدال طلا زیر سایه جنگ!

نجاتی درباره روند برگزاری این دوره گفت: ۳۵ نوجوان منتخب در قالب پنج گروه هفت‌نفره فعالیت خواهند کرد و هم‌اکنون گروه‌های آنها تشکیل شده است. این نوجوانان در حال کار روی فیلمنامه‌های خود هستند و زمانی که به اصفهان برسند، پس از استراحت، در نخستین روز در کلاس‌های فیلمنامه‌نویسی حاضر می‌شوند تا فیلمنامه‌هایشان را تکمیل کنند.

وی ادامه داد: در روزهای دوم، سوم و چهارم، نوجوانان وارد مرحله تولید می‌شوند؛ فیلم‌های خود را می‌سازند و سپس تدوین می‌کنند. در واقع تلاش شده است فرآیند المپیاد به شکلی طراحی شود که نوجوانان در یک بازه زمانی فشرده، تجربه‌ای واقعی از مراحل مختلف تولید فیلم داشته باشند.

مدیر اجرایی نهمین دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان با اشاره به حضور پنج مربی در این دوره اظهار کرد: نوجوانان توسط منتورهایی که هر یک از سینماگران برجسته و طراز اول کشور هستند همراهی می‌شوند. همچنین ۵ مربی که پیش از این نام هایشان اعلام شده است این گروه ها را راهبری می کنند. یکی از مربیان در حوزه انیمیشن فعالیت دارد و قرار است یکی از گروه‌ها در زمینه پویانمایی فیلم تولید کند و گروه‌های دیگر نیز به ساخت فیلم داستانی می‌پردازند.

نجاتی درباره نحوه داوری و اهدای جوایز گفت: در روز اختتامیه، فیلم‌های نهایی به ما تحویل داده شده، مورد داوری قرار می‌گیرند و نمایش داده خواهند شد. در پایان، یک گروه مدال طلا، یک گروه مدال نقره و سه گروه نیز مدال برنز دریافت خواهند کرد.

وی افزود: به علاوه، فیلم‌هایی که نوجوانان پیش از این و به منظور شرکت در المپیاد تولید کرده‌اند نیز داوری خواهند شد و در این بخش نیز یک مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز به سازندگان آثار منتخب اهدا می‌شود.

۳۵ نوجوان، ۵ فیلم کوتاه و یک مدال طلا زیر سایه جنگ!

نجاتی در ادامه درباره همکاری انجمن سینمای جوانان ایران با المپیاد توضیح داد: سال گذشته قرار بود المپیاد با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شود و این همکاری در مراحل اولیه نیز شکل گرفت. دوستان انجمن در بخش فراخوان، داوری اولیه و حتی گروه‌بندی‌های ابتدایی کمک بسیار خوبی به ما کردند.

وی ادامه داد: با توجه به نزدیکی زمانی جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان و همچنین حجم کاری انجمن سینمای جوانان ایران در جشنواره تهران، این همکاری به شکل اولیه ادامه پیدا نکرد. البته انجمن در بخش آموزش، همکاری مهمی با المپیاد داشت.

مدیر اجرایی نهمین دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان افزود: سال گذشته انجمن سینمای جوانان در سراسر کشور از طریق مربیان خود، نوجوانان زیادی را آموزش داد و پس از آن، تعدادی از ایده‌ها از میان همین آموزش‌ها برای حضور در المپیاد ارسال شد. بنابراین نقش انجمن در مرحله آموزش و شناسایی استعدادها قابل توجه بود.

نجاتی درباره ادامه ارتباط نوجوانان منتخب با انجمن سینمای جوانان ایران گفت: امسال نیز ۳۵ نوجوانی که در المپیاد حضور دارند، این امکان را خواهند داشت که پس از پایان المپیاد به دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در سراسر کشور معرفی شوند و از دوره‌های رایگان آموزشی انجمن استفاده کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به حجم کاری جشنواره فیلم کوتاه تهران، انجمن سینمای جوانان ایران اجرای این بخش از برنامه را به بنیاد سینمایی فارابی واگذار کرد.

انتهای پیام

∎​