شناسهٔ خبر: 79773548 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روسیه کاردار انگلیس را احضار کرد

تهران - ایرنا - وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در اعتراض به ادامه حمایت های تسلیحاتی انگلیس از اوکراین، کاردار این کشور را احضار کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس،‌ وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «دانائه دولاکیا» کاردار انگلیس را در پی افزایش ارسال تسلیحات از سوی لندن به کی‌یف، احضار کرده است.

در این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه روسیه در تاریخ ۱۸ سپتامبر (جمعه ۲۷ شهریور)، دانائه دولاکیا کاردار انگلیس را احضار کرد تا اعتراض شدید خود را نسبت به تداوم روند افزایش ارسال پهپاد و سایر تسلیحات از سوی لندن به رژیم کی‌یف، ابراز کند.

به گزارش ایرنا،‌ طبق آمارها لندن از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ تاکنون حدود ۲۵ میلیارد پوند حمایت مالی، نظامی و غیرنظامی در اختیار کی‌یف قرار داده که حدود ۱۶ میلیارد پوند آن کمک نظامی و ۵.۶ میلیارد پوند حمایت غیرنظامی عنوان شده است.

انگلیس طی چهارسال گذشته یکی از تندترین مواضع را در میان کشورهای اروپایی علیه مسکو اتخاذ کرده و علاوه بر اعمال مجموعه گسترده‌ای از تحریم‌ها علیه روسیه در ارسال تجهیزات نظامی و تسلیحات دوربرد به اوکراین نقش فعالی داشته است.

مسکو بارها هشدار داده که افزایش ارسال تسلیحات غربی و مشارکت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در پشتیبانی از عملیات نظامی کی‌یف به تشدید و طولانی‌تر شدن جنگ منجر می‌شود.