شناسهٔ خبر: 78535623 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران مطرح کرد

از تسهیل کنکور ۱۴۰۵ تا بازنگری نقشه جامع علمی/ آیین‌نامه ارتقای اساتید در آستانه تصویب

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه مراسم سالگرد شهید طهرانچی از تصمیمات جدید این شورا برای کنکور ۱۴۰۵، تصویب قریب‌الوقوع آیین‌نامه ارتقای اساتید و بازنگ... دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه مراسم سالگرد شهید طهرانچی از تصمیمات جدید این شورا برای کنکور ۱۴۰۵، تصویب قریب‌الوقوع آیین‌نامه ارتقای اساتید و بازنگری نقشه جامع علمی کشور خبر داد و تاکید کرد که تسهیل شرایط کنکور به دلیل شرایط جنگی کشور صورت گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران، به تشریح آخرین تصمیمات این شورا پرداخت. وی به تشریح اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون سوابق تحصیلی و کنکور سراسری پرداخت و با رد انتقادات مبنی بر سردرگمی ناشی از تغییرات مکرر، اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به مصوبات خود ایستادگی می‌کند و به راحتی تحت فشار تغییر تصمیم نمی‌دهد؛ اما به دلیل شرایط جنگی تحمیلی و اقتضائات خاص کشور و با درخواست رئیس‌جمهور و وزارت آموزش و پرورش، امسال تسهیل‌گری در مصوبات صورت گرفت.

وی با تشریح جزئیات تاثیر معدل در کنکور امسال افزود: بر این اساس، امتحانات پایه دوازدهم با ۶۰ درصد تاثیر قطعی و امتحانات پایه یازدهم با «تاثیر مثبت» اعمال می‌شود. البته برای اینکه به دانش‌آموزانی که سال گذشته پایه یازدهم را به نیت تاثیر قطعی پشت سر گذاشتند اجحاف نشود، سازمان سنجش موظف شده است برای آنها نیز تاثیر مثبت را لحاظ کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به یک امتیاز ویژه دیگر برای داوطلبان تصریح کرد: با پیشنهاد این شورا و پذیرش شورای عالی آموزش و پرورش، مقرر شد تا «ترمیم تک‌درس» نیز امکان‌پذیر شود تا دانش‌آموزانی که در یک درس خاص نمره مطلوب کسب نکرده‌اند، ملزم به ترمیم کل دروس نباشند.

کاهش تعداد دروس نهایی یازدهم در سال آینده

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های سال آینده اشاره کرد و گفت: قرار بود برای سال آینده از پایه یازدهم ۱۱ درس امتحان نهایی گرفته شود، اما با درک شرایط و فشار بر دانش‌آموزان، مصوب کردیم که این امتحانات تنها شامل ۶ درس باشد تا بار روانی و تحصیلی کاهش یابد.

طراحی «آزمون جامع» بر اساس مدل‌های موفق جهانی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به طرح کلان این شورا برای آینده اشاره کرد و گفت: ایده اصلی ما حرکت به سمت برگزاری «آزمون جامع» در پایان دوره متوسطه دوم است. بر اساس این طرح که بر اساس تجربه موفق کشور‌های اروپایی و آسیایی در حال تحقیق و بررسی است، دانش‌آموزان پس از گذراندن دروس متوسطه دوم، در یک آزمون جامع شرکت می‌کنند که این امر می‌تواند به عدالت آموزشی نزدیک‌تر بوده و فشار امتحانات نهایی پیاپی را از روی دانش‌آموزان بردارد. البته بعید به نظر می‌رسد این طرح تا قبل از ثبت‌نام کنکور سال آینده به تصویب نهایی برسد.

پایان انتظار چندساله برای آیین‌نامه ارتقا

وی در خصوص آخرین وضعیت آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی اظهار کرد: این آیین‌نامه از اواخر دولت دهم آغاز شد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت. در آن زمان ۱۱ اصل اساسی برای تدوین آیین‌نامه مصوب شد، اما در عمل برخی از این اصول رعایت نشده بود و آیین‌نامه برگشت خورد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در دولت سیزدهم نیز روی این آیین‌نامه کار شد و از وزارت علوم به شورا آمد، اما مجدداً به دلیل عدم رعایت کامل اصول ۱۱ گانه، برگشت خورد. در دولت چهاردهم نیز کار مفصلی روی این آیین‌نامه انجام شده و اکنون به مراحل پایانی نزدیک شده است.

وی با بیان اینکه اکنون ستاد‌های شورا در حال کنترل و بررسی نهایی آیین‌نامه هستند، تصریح کرد: ما وارد جزئیات آیین‌نامه نمی‌شویم، زیرا به وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی اعتماد داریم و آنها با دقت نظر آیین‌نامه را تدوین کرده‌اند، اما تطبیق آن با اصول ۱۱ گانه باید حتماً کنترل شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش‌بینی کرد: ان‌شاءالله ظرف دو تا سه هفته آینده این آیین‌نامه در شورای معین به تصویب می‌رسد و پس از دو هفته توسط رئیس‌جمهور ابلاغ خواهد شد.

بازنگری نقشه جامع علمی کشور متناسب با شرایط جنگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به آخرین وضعیت نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و گفت: به تأکید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، بازنگری و به‌روز‌رسانی کاملی در این نقشه انجام شده است.

وی با اشاره به تأثیر شرایط اخیر بر رویکرد این نقشه افزود: پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و جنگ رمضان، رویکرد نقشه جامع علمی کشور تغییر کرد و متناسب با بحران‌ها و شرایط خاص کشور، بازنگری مجددی صورت گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اختلاف نظری بین فرهنگستان علوم پزشکی و وزارت بهداشت در بخش سلامت این نقشه وجود داشت که در حال حل شدن است و ان‌شاءالله ظرف هفته‌های آینده این نقشه در صحن شورا به تصویب خواهد رسید.

شهید طهرانچی؛ الگوی حکمرانی شفاف و اخلاق‌مدار

حجت الاسلام خسروپناه در ادامه به مناسبت فرارسیدن نخستین سالگرد شهید دانشمند دکتر محمد مهدی طهرانچی با بیان اینکه شهید طهرانچی یک شخصیت کم‌نظیر بود، اظهار کرد: ایشان انصافاً مثل شهدا زندگی می‌کرد؛ یعنی وقتی در قید حیات دنیوی بود و هنوز به شهادت نرسیده بود، زیستش زیست شهیدانه بود و مانند شهدا می‌اندیشید، رفتار و عمل می‌کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ویژگی بارز شهید طهرانچی افزود: ایشان خیلی قاطع و در عین حال متواضع بود و ذره‌ای تکبر در رفتار او دیده نمی‌شد. جمع این دو ویژگی (قاطعیت همراه با تواضع و محبت) بسیار مهم و کم‌نظیر است.

وی با اشاره به رابطه ویژه شهید طهرانچی با جامعه دانشگاهی تصریح کرد: دانشجویان برای این شهید بزرگوار مانند فرزندان او بودند و برای اعضای هیئت علمی نیز حرمت خاصی قائل بودند.

ساماندهی دانشگاه آزاد با رویکرد حکمرانی قانون‌مدار

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاورد‌های اجرایی شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: ایشان حقوق کارمندان و اعضای هیئت علمی را افزایش داد و به شکل کلی ساماندهی جامع در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرد.

وی با برشمردن سامانه‌های اصلاح‌شده در دوران مدیریت شهید طهرانچی افزود: سامانه مالی، سامانه آموزش، سامانه پژوهش و سامانه مجلات، همگی با یک روش حکمرانی اصلاح شدند به گونه‌ای که کسی نتواند تخلف کند یا از رانت استفاده کند و آسیبی به مجموعه بزند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با تأکید بر قانون‌مداری شهید طهرانچی خاطرنشان کرد: این شهید بزرگوار به سفارش‌ها اعتنا نمی‌کرد و کاملاً قانون‌مدار عمل می‌نمود. ولایت‌مداری ایشان نیز بر همگان آشکار و مثل خورشید روشن بود.

انتهای پیام/