شناسهٔ خبر: 78290512 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل سازمان میادین تره بار:

چالش‌های تنظیم بازار در پایتخت؛ مکانیزم ثبات قیمت نداریم

تهران - ایرنا-مدیرعامل سازمان میادین و تره بار شهرداری تهران گفت: مکانیزمی برای ثبات قیمت کالاهای ضروری در دست نداریم اما تلاش می‌کنیم فاصله اختلاف قیمتی را حفظ کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، «مهدی بختیاری» روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه با توجه به تنش‌های منطقه‌ای و نوسانات قیمتی، آیا مکانیزمی در دست دارید تا قیمت ۱۰ کالای اساسی ضروری قابل عرضه به مردم را ثابت نگه دارید با خیر ؟ گفت: ثابت نگه داشتن قیمت ۱۰ کالاهای اساسی که در میادین عرضه می شود عملا ممکن نیست اما تلاش می‌کنیم فاصله قیمتی کنترل و حفظ شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر نرخ کالاهای اساسی بر حسب نوع کالا از ۱۱ درصد تا ۵۹ درصد با بیرون و سطح شهر فاصله قیمتی دارند و به طور میانگین در پایتخت میادین تره بار با نرخ های سطح شهر ۴۲ درصد فاصله قیمتی داریم.

بختیاری افزود: تلاش ما این است تا کنترل قیمی کالاهای اساسی و میوه و تره‌بار را حفظ کنیم هر جا نیاز به سرکشی باشد حتما مداخله خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: همچنین طبق برنامه‌ریزی تلاش می‌کنیم در ذخیره سازی کالاهای اساسی مثل برنج، گوشت، روغن و حبوبات سعی کردیم مداخله کنیم تا مردم دچار مشکل نشوند.

چالش‌های تنظیم بازار در پایتخت؛ مکانیزم ثبات قیمت نداریم

چالش‌های تنظیم بازار در پایتخت؛ مکانیزم ثبات قیمت نداریم

عرضه دام زنده در ۷ مرکز

مدیرعامل سازمان میادین و تره بار شهرداری با اشاره به خدمات عید قربان و نرخ گوسفند در سال جاری گفت: هنوز قیمت قطعی گوسفند مشخص نشده است، قیمت قربانی طبق روال هر ساله، یک روز قبل از عید قربان یا شب قبل از عرفه اعلام می‌شود و امسال نیز همین روال ادامه خواهد داشت.

بختیاری گفت: امسال گوسفند در هفت مرکز عرضه می شود و اندازه کافی وجود دارد به داوطلبان ارایه خواهد شد و در صورت نیاز مجدداً شارژ می‌شود و از نظر موجودی مشکلی نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی دام در سه مرکز ثابت در مناطق ۱۸، ۱۵ و ۴ که در طول سال فعالیت دارند و ۴ مرکز در مناطق یک، ۲۲, ۱۹ و ۷ عرضه خواهد شد.

بختیاری گفت: قیمت فعلی در مراکز عرضه ثابت سازمان، امروز ۷۳۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است که ممکن است با بررسی دستگاه‌های تولیدی در روز عرفه تغییر کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دسترسی به دام مطمئن با توجه به جنگ و اتفاقات اخیر افزود: اقدامات سازمان بهداشتی برای دسترسی به دام سالم از نظر بهداشتی، قیمت، سلامت و اطمینان خاطر برای قربانی‌کنندگان انجام شده است و ضابطین مجرب به صورت رایگان دان را ذبح می‌کنند و زیر نظر دامپزشک مستقل و تیم وزارت شهری، خرید انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان میادین و تره بار شهرداری تصریح کرد: از چند ماه قبل، شناسایی ضابطین، هماهنگی با دامداران عشایری، آماده‌سازی جایگاه‌ها و اقلام مورد نیاز انجام شده است و از سه ماه پیش از عرفه کار را شروع سده تا خادمان خوبی برای مردم در روز عرفه و عید قربان باشیم.

واسطه‌ها در مراکز قربانی حذف شدند

بختیاری تاکید کرد: هیچ دخل و تصرفی در فروش توسط سازمان انجام نمی‌شود و فقط واسطه‌هایی که قبلاً از دامدار می‌گرفتند و به مصرف‌کننده گران می‌دادند، اینجا حذف شده‌اند. دامداران شخصاً می‌آیند و دام را می‌فروشند.

وی در پاسخ به سوالی درباره ساعت کاری مراکز در روزهای عرفه و عید قربان هم گفت: در روز عرفه، مراکز از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۹ فعال خواهند بود. در روز عید قربان نیز از اذان صبح (حدود ساعت ۳ صبح) تا ساعت ۱۴ فعال هستیم و سال‌های گذشته نیز همین ساعات بود و بعداً در صورت نیاز تمدید شده است.

بختیاری درباره شکایات مردمی و مشکلات احتمالی مانند توقفات آسانسور و پله برقی در میادین تصریح کرد: قبول داریم که برخی مشکلات وجود دارد. مثلاً چند روز پیش گزارش شد که آسانسورها با مشکل مواجه هستند. علت این است که مراجعه مردم بسیار زیاد است و استفاده از آسانسورها و پله‌برقی‌ها به شدت بالاست و طبیعتاً برخی قطعات ایراد پیدا می‌کند. ما بلافاصله تعمیر را انجام می‌دهیم اما به خاطر استفاده زیاد و گاهی نبود قطعات با کیفیت مناسب در بازار، مشکل دوباره تکرار می‌شود.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران خاطرنشان کرد: بیشتر نگرانی‌ها شاید مربوط به عرضه کالاهای مختلف در سطح بازار است و اینجا اعلام می کنم که در مراکز ما کمبودی وجود ندارد.

حضور ۱۳ ناظر شرعی و ۲۴۰ ذابح متخصص در مراکز عرضه دام

مدیرعامل میوه تره بار درباره نظارت شرعی در مراکز دام گفت: حدود ۱۳ ناظر شرعی در مراکز عرضه دام حضور دارند، یعنی در هر مرکز 2 ناظر شرعی مستقر شده‌اند و بر روند ذبح شرعی نظارت کامل می کنند. ذبح دام در مراکز توسط ۲۴۰ نفر ذابح متخصص انجام می شود که آموزش‌های تخصصی ذبح را گذرانده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: تمام خدمات ذبح برای شهروندانی که دام خریداری می‌کنند رایگان است، هیچ هزینه‌ای بابت ذبح دریافت نمی‌شود. تنها پوست دام، مطابق عرف موجود، در اختیار ذابح قرار می‌گیرد و سایر بخش‌های دام بدون هیچ‌گونه کسر، به شهروندان تحویل داده می‌شود.