شناسهٔ خبر: 76935342 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اداره بازرسی آمریکا برای بازسازی افغانستان در ایستگاه پایانی

دفتر بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان پس از 17 سال فعالیت، تا دو روز دیگر به‌طور رسمی تعطیل می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، دفتر سربازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) اعلام کرده است که پس از 17 سال فعالیت، در پایان ماه ژانویه به کار خود پایان می‌دهد.

این نهاد با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که 31 ژانویه آخرین روز کاری سیگار خواهد بود و از همه افرادی که در طول سال‌ها با این اداره همکاری کرده یا فعالیت‌های آن را دنبال کرده‌اند، قدردانی کرد.

سیگار که در سال 2008 با تصویب کنگره آمریکا تأسیس شد، مسئولیت نظارت بر کمک‌ها و هزینه‌های آمریکا در افغانستان را بر عهده داشت و در طول فعالیت خود بارها از فساد، سوء‌استفاده و کلاهبرداری در پروژه‌های بازسازی این کشور پرده برداشت.

پیش‌تر، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان از کنگره خواسته بود که به‌دلیل کاهش کمک‌های آمریکا، مأموریت این اداره متوقف شود. در آخرین گزارش سیگار نیز پیشنهاد شده بود که از سال مالی 2026، اداره توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) مسئولیت نظارت بر کمک‌ها را به عهده بگیرد.

با این حال، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، اخیراً کمک‌های واشنگتن به افغانستان و شماری دیگر از کشورها را به حالت تعلیق درآورده است. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کمک‌ها به دست «طالبان» می‌رسید.

«جان سپکو» سربازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان چندی قبل اعلام کرده بود که آمریکا بیش از 15.5 میلیارد دلار از هزینه بازسازی این کشور را هدر داده است.

انتهای پیام/.