به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ یکی از مهمترین شبهای ایران باستان شب یلدا است که از دیرباز تا به امروز جشن گرفته میشده است. اصلیترین میوه شب یلدا انار است و گذشتگان آن را بهخاطر دانههای زیاد آن مایه برکت و باروری می دانستند. رنگ قرمز آن نماد خورشید و شادی است. انار میوه شب یلدا و نشانه آن است. این میوه در شب یلدا در تمام سفرهها حاضر است و همین بهانه کافی است تا طرز تهیه یک شام یلدایی با چاشنی انار را به شما آموزش دهیم.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / طرز تهیه شاه پلو مخلوط؛ مخصوص عاشقان تهدیگ
طعم مرغ و انار بسیار خوب کنار هم مینشینند و مرغ با سس انار یک غذای بسیار جذاب و خوشمزه است که میتواند یک شام عالی برای شب یلدای شما باشد.
مواد لازم برای تهیه مرغ با سس انار
مرغ یک عدد
آب انار به مقدار لازم
شکر قهوهای یک چهارم پیمانه
سرکه سیب یک قاشق غذاخوری
سیر دو حبه
آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
لیمو ترش یک عدد
پیاز نصف یک عدد
برگ بو یک عدد
رزماری (خشک شده) نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ با سس انار برای شام یلدا

مرحله اول
فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. در فاصله گرم شدن فر، دو حبه سیر را پوست بگیرید و له کنید. سپس سس انار، شکر قهوهای، سرکه و سیر را در یک قابلمه مخلوط کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. مواد را گاهی به هم بزنید و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه بجوشند تا اندازه مواد به اندازه سه چهارم پیمانه شوند.
مرحله دوم
قابلمه را از روی حرارت بردارید. سس انار درون قابلمه را صاف کنید تا سیرها جدا شوند. آب لیمو را به سس انار اضافه کنید و به هم بزنید. سس انار را کنار بگذارید و اجازه دهید تا پنج دقیقه خنک شود. حالا شش قاشق غذاخوری از سس انار را جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
با چنگال چند سوراخ روی لیمو بزنید. لیمو را به همراه پیاز، نصف قاشق چایخوری نمک، برگ بو، فلفل سیاه و رزماری درون مرغ فرو کنید. پاهای مرغ را با نخ ببندید و باقی مانده نمک را به پوست مرغ بمالید. مرغ را به طوری که سینهاش رو به بالا باشد در سینی فر بگذارید.
مرحله چهارم
مرغ را درون فر بگذارید. هر ۲۰ دقیقه روی آن سس انار بزنید و اجازه یک ساعت داخل فر باشد. مرغ را پس از یک ساعت از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه خنک شود. سپس مرغ را در کنار سس اناری که کنار گذاشته بودید سرو کنید. وقتی این غذا در کنار پیشغذاهای سنتی و یلدایی مثل آش انار سرو میشود، جلوه خاصی به میز شام شما میدهد.
نکات تکمیلی برای تهیه مرغ با سس انار
برای تهیه و پخت مرغ ترش لازم نیست همیشه سس انار را در منزل تهیه کنید. اگر زمان ندارید یا میخواهید فرایند تهیه و پخت مرغ را همیشه برای خودتان راحت کنید، میتوانید سس انار آماده را خریداری و جایگزین کنید.
انتهای پیام/