شناسهٔ خبر: 75986730 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

سخنگوی سازمان غذا و دارو:

مصرف آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک برای درمان آنفلونزا ممنوع

سخنگوی سازمان غذا و دارو، نسبت به رشد مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها در فصل آنفلوآنزا هشدار داد و گفت: استفاده غیرضروری و بدون تجویز پزشک این داروها در درمان آنفلوآنزا جایگاهی ندارند و مصرف غیرضروری آنها می‌تواند منجر به مقاومت‌های میکروبی شود که تبعات بسیار مهلک تری نسبت به آنفلوآنزا بر نظام درمانی کشور دارد. چه بسا بیماران عفونی در بیمارستانها به علت مقاومت میکروبی به هیچ آنتی بیوتیکی پاسخ ندهند.  

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری سلامت، محمد هاشمی در گفت وگویی با ارائه گزارشی از وضعیت تأمین دارو در کشور اعلام کرد: اگرچه در کشورهای توسعه یافته بهترین اقدام در بحرانهای آنفلوآنزایی، کاهش تجمعات، ضدعفونی سطوح و دستها و اقدامات تغذیه است و در اغلب افراد هیچ نیازی به درمان با ضدویروس یا آنتی بیوتیک وجود ندارد؛ اما در موارد خاص این بیماری ذخایر فعلی پاسخگوی نیاز مراکز درمانی است.

او با تاکید بر اینکه روند پایش موجودی داروها به‌صورت مستمر ادامه دارد، گفت: همچنین علیرغم بحران ارزی کشور و تحریم‌ها و تصمیم‌های خلق الساعه بانک مرکزی و نظام اقتصادی دولت در تامین مالی زنجیره تامین و بدهی شدید بیمه ها به نظام درمانی، تاکنون اختلالی در عرضه داروهای اساسی گزارش نشده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در سوالی در مورد کیفیت آنتی بیوتیک‌ها نیز توضیح داد: در شرایطی که پرورش دهندگان طیور بصورت افسارگسیخته آنتی بیوتیک بکار می برند و بسیاری از افراد در زنجیره تامین میوه و سبزی از مواد شیمیایی و آنتی بیوتیک‌ها برای پیشگیری از فساد زودرس محصولات استفاده می کنند و بسیاری از مردم با اولین علایم سرماخوردگی سراغ آنتی بیوتیک می روند و میزان بروز مقاومت‌های میکروبی به اوج خود رسیده است، اظهار نظر در مورد کیفیت دارو و یا عدم پاسخ گیری از آنتی بیوتیک‌ها نابخردانه است.