شناسهٔ خبر: 75910986 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

«حدیث زندگی» راهکاری برای تحول سبک زندگی و صیانت از هویت خانواده اسلامی

مشهد- ایرنا - عضو هیات امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) در دوره تخصصی تربیت راهنمای خانواده «حدیث زندگی» در مشهد مقدس بر ضرورت اصلاح سبک زندگی جامعه با کمک متخصصان حوزه خانواده و علوم رفتاری تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ‌ حمیدرضا ترقی روز پنجشنبه در این دوره آموزشی در مشهد افزود: این دوره آموزشی فرصتی برای تربیت راهنمایانی است که می‌تواند خانواده‌ها را در مسیر رشد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی هدایت کرده و آنان را در برابر هجمه‌های فرهنگی دشمن توانمند سازند.

وی با تاکید بر اهمیت رفع مسائل اجتماعی از طریق اصلاح سبک زندگی، اظهار کرد: رفع این مسائل با کمک متخصصان حوزه خانواده و علوم رفتاری می‌تواند جامعه را به سمت نمونه‌ای که اسلام می‌خواهد هدایت کند.

وی آموزش و توانمندسازی خانواده‌ها را حیاتی دانست و افزود: این دوره آموزشی فرصتی است برای تربیت راهنمایان خانواده که بتوانند مشکلات خانوارها را شناسایی، پیگیری و حل کنند. راهنمایان خانواده باید با شرایط روز و نیازهای فعلی آشنا باشند و راهکارهای عملی ارائه دهند.

ترقی به پتانسیل بالای خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد برای دریافت آموزش‌ها اشاره کرد و گفت: این خانواده‌ها پذیرش بالایی نسبت به آموزش‌ها دارند و راهنمایان می‌توانند بدون مانع آموزش ها را اعمال کنند. این مساله فرصتی برای ارتقای فرهنگ و مهارت‌های زندگی و تقویت توانمندسازی اقتصادی خانواده‌هاست.

عضو هیات امنای کمیته امداد امام (ره) هدف اصلی نهاد متبوع خود را «تبدیل خانواده‌ها به سرمایه اجتماعی» دانست تا اعضای آن بتوانند هم در زندگی خود و هم در جامعه اثرگذار باشند و به رشد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برسند.

وی به نقش حیاتی زنان در خانواده‌های تحت حمایت اشاره کرد و گفت: در بسیاری از خانواده‌ها، بار اصلی اداره زندگی و تامین هزینه‌ها بر دوش زنان است. زنان علاوه بر نقش مادری، مسئولیت‌های پدری را نیز بر عهده دارند و این توانایی نعمتی است که خداوند به آن‌ها داده است. کمک راهنمایان خانواده به مدیریت صحیح زندگی، ارزشمند و ضروری است.

ترقی با تاکید بر الگوگیری از اسوه‌های دینی، حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت زینب کبری (س) را الگوهای بی‌نظیری برای اداره زندگی، وفاداری به ولایت، فعالیت اجتماعی و دفاع از حقوق جامعه اسلامی برشمرد.

مقابله با تهدیدات فرهنگی و تقویت بینش اجتماعی

عضو هیات امنای کمیته امداد در ادامه به تهدیدات فرهنگی عصر حاضر پرداخت و خاطرنشان کرد: دشمن با ماهواره‌ها، شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی و فضای مجازی تلاش می‌کند انسجام خانواده‌ها را به هم بریزد و هویت خانواده اسلامی را تضعیف کند. راهنمایان خانواده باید نحوه تأثیرگذاری این تهدیدات و روش‌های پیشگیری و ترمیم آن‌ها را بیاموزند.

وی همچنین بر اهمیت آموزش و ارتقای بینش اجتماعی تأکید کرد و افزود: خانواده‌ها باید از حالت فردی خارج شوند و در محیط اجتماعی مؤثر باشند؛ حضور در محافل، فعالیت‌های اجتماعی و نقش‌آفرینی در جامعه از الزامات است.

ترقی حفظ ارزش‌ها، جلوگیری از انحراف فرهنگی و الگوسازی برای نسل‌های آینده را از اهداف اصلی دوره‌های آموزشی کمیته امداد دانست و آموزش‌های گفت‌وگو محور و فردی را در تثبیت این ارزش‌ها مؤثرتر خواند.

وی به تجربه مادران موفقی اشاره کرد که با وجود مشکلات اقتصادی، فرزندانی مفید و کارآمد تربیت کرده‌اند و پیشنهاد داد تا هسته‌های تربیتی چهار تا پنج نفره به صورت جمعی و جهادی در نقاط محروم با عنوان «دختران فاطمی» فعالیت کنند.

عضو هیات امنای کمیته امداد در پایان بر ضرورت ارزیابی مستمر برنامه‌ها تاکید کرد تا «اثربخشی فعالیت‌ها» مشخص شده و با همراهی معاونت فرهنگی و آموزش، شاهد «تحول وسیع و گسترده در سبک زندگی خانواده‌ها و الگوسازی برای جامعه هدف» باشیم.