شناسهٔ خبر: 75886443 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

ضرورت بازتعریف الگوی دین‌داری و فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به نقش دانشگاه آزاد در تربیت نیرو‌های مؤمن، متعهد و کارآمد، بر لزوم بازنگری در روش‌های فعالیت فرهنگی و دینی متناسب با نسل جوان تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار آنا، حجت‌الاسلام حسن عارضی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در در نشست شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: آنان با روحیه‌ای مؤمن، دغدغه‌مند و اهل تلاش، نمونه بارز تربیت‌یافتگان مکتب امام حسین (ع) و دانشگاه آزاد هستند. شهیدانی که فقدانشان برای جامعه علمی و فرهنگی کشور خسارت‌بار است.

وی با تأکید بر جایگاه والای دانشگاه آزاد اسلامی در نظام آموزش عالی کشور افزود: گاهی نگاه‌های درجه دو به دانشگاه آزاد روا داشته می‌شود در حالی که این دانشگاه بیشترین سهم را در تربیت نیرو‌های متعهد و متخصص برای کشور دارد. امروز بخش زیادی از مدیران، معلمان و نخبگان جامعه از همین دانشگاه برخاسته‌اند و این نشان‌دهنده کارآمدی و اثرگذاری بالای آن است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان به نتایج یک افکارسنجی از بیش از ۸۰۰ دانشجو اشاره کرد و گفت: نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که اغلب دانشجویان باور عمیق به خداوند و معاد دارند، اما نوع دینداری‌شان با نسل‌های گذشته متفاوت است. این نسل به دنبال درک شخصی و انتخابی از ایمان است و نمی‌خواهد صرفاً بر اساس الگو‌های سنتی رفتار کند.

عارضی تصریح کرد: باید بپذیریم که شیوه‌های سنتی دیگر پاسخگوی نیاز نسل جدید نیست. جوان امروز خدا را باور دارد، اما می‌خواهد در مدل دین‌داری خود، گفت‌وگویی و عقلانی‌تر عمل کند؛ بنابراین لازم است در آموزش‌ها و برنامه‌های فرهنگی دانشگاه از روش‌های خلاقانه‌تر و به‌روزتری استفاده کنیم.

وی با اشاره به طرح‌های فرهنگی جدید در دانشگاه‌ها عنوان کرد: طرح نشاط دانشجویی یکی از برنامه‌هایی است که می‌تواند به ارتقای ارتباط دانشجویان با مسجد و فعالیت‌های جمعی کمک کند. باید فضا‌هایی فراهم کنیم تا جوانان با انتخاب خودشان در برنامه‌های فرهنگی و دینی مشارکت داشته باشند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان بر اهمیت آموزش‌های کاربردی برای دانشجویان تأکید کرد و ادامه داد: بسیاری از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی با آموزش صحیح قابل پیشگیری است. دانشگاه باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و فرهنگی، کارگاه‌های آموزشی مؤثر برای دانشجویان برگزار کند تا مهارت‌های زندگی، ارتباطی و عاطفی آنان تقویت شود.

عارضی بیان کرد: کار فرهنگی در دانشگاه‌ها دشوار بوده؛ اما از آن‌سو زمینه‌های فطری و باور‌های درونی دانشجویان نیز آماده است. اگر با مدل‌های جدید و با زبان نسل امروز پیش برویم، می‌توانیم به نتایج ارزشمندی در حوزه تربیتی و فرهنگی دست یابیم.

انتهای پیام/