شناسهٔ خبر: 75174503 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

تأثیر مقام علمی و عرفانی علامه حسن‌زاده آملی در ترویج حکمت و عقلانیت دینی

حوزه/ رئیس مجمع حکمت متعالی اصفهان با اشاره به توصیه همیشگی علامه حسن‌زاده آملی به شاگردان مبنی بر اینکه «آقاجان، درس بخوانید؛ خوب درس بخوانید»، گفت: مرحوم علامه حسن‌زاده مصداق بارز عالمانی بود که با تهذیب نفس و مطالعات عمیق به دریای بیکران معارف قرآن متصل شدند.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام و المسلمین جعفر شانظری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان، به مناسبت برگزاری همایش ملی «علامه ذوفنون، سالک توحید» که در بزرگداشت علامه حسن‌زاده آملی، برگزار می شود، با تقدیر از موسسه علمی تربیتی آوای توحید، بر نقش بی‌بدیل این موسسه در ترویج معارف قرآنی و عقلانی تأکید کرد.

استاد فلسفه و حکمت اسلامی با اشاره به حضور خود در محضر علامه حسن‌زاده آملی(ره) در دهه‌های شصت و هفتاد، به بهره‌مندی از دروس شرح اشارات ابن‌سینا و بخش‌هایی از فصوص الحکم یاد کرد و علامه را الگویی فرهیخته و جامع‌العلوم در ریاضیات، نجوم، منطق و حکمت دانست.

حجت الاسلام و المسلمین شانظری با استناد به آیه «وَ بَشِّرْ عِبَادِ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ»، ویژگی انسان‌های خردمند را شنیدن سخن و پیروی از بهترین آن برشمرد و عنوان کرد: انتخاب برتر، محصول تفکر، سنجش و ارزیابی است و چنین افرادی مشمول هدایت الهی می‌شوند.
این استاد حوزه و دانشگاه، تفکر را حرکت اندیشه و مایه تمایز انسان خواند و افزود: قرآن خطاب به انسان عاقل است؛ یعنی کسی که توان تشخیص حق از باطل و انتخاب راه برتر را دارد.

وی با اشاره به آیاتی از سوره آل عمران، "اولوا الألباب" را کسانی دانست که در همه حالات به یاد خدا هستند و در آیات آفرینش می‌اندیشند و بر این اساس، جهان را بی‌حکمت نمی‌بینند.

رئیس مجمع حکمت متعالی اصفهان اضافه کرد: آفرینش آسمان و زمین و گردش شب و روز ، نشانه ای از عظمت، قدرت، شوکت، حکمت و تدبیر رب العالمین دارد و این نشانه را صاحبان خرد و اندیشه می فهمند.

وی خاطرنشان کرد: منبع این حکمت و معارف بزرگ قرآن، علم لایناهی پروردگار است و علم پروردگار برای انسان تنزل یافته، زیرا انسان است که جلوه و تجلی خداوند است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شانظری، علامه حسن‌زاده آملی را مصداق بارز عالمانی دانست که با تهذیب نفس و مطالعات عمیق، به دریای بیکران معارف قرآن متصل شدند و یادآور شد: توصیه همیشگی استاد به شاگردان این بود: "آقاجان، درس بخوانید؛ خوب درس بخوانید".

این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: این نکته بسیار مهم است که می خواهند بگویند تعالی و سعادت در تفکر ، تدبر، درس و تبادل اندیشه برای انسان حاصل می شود و همیشه توصیه به ریاضت فکری، قلبی و عملی می کردند.

انتهای پیام