شناسهٔ خبر: 75052900 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

شیخ قاسم در سالگرد شهادت سید حسن نصرالله و صفی‌الدین: هرگز از سلاح دست نمی‌کشیم/خود را بازیابی کرده‌ایم و آماده مقابله با دشمن اسرائیلی هستیم

صاحب‌خبر -

شفقنا- دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی خود در مراسم اصلی گرامی‌داشت نخستین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله، سید هاشم صفی‌الدین و همرزمان شهیدشان، ضمن تقدیر از حضور پرغرور مردم و نمایندگان رسمی از نهادهای مختلف لبنان و خارج، اظهار داشت: «حضور پرشکوه شما در کنار آرامگاه سید شهیدان امت در بیروت، آرامگاه سید هاشم صفی‌الدین در دیر قانون النهر و مقام سید شهیدان مقاومت، سید عباس الموسوی در نبیشیت را ارج می نهم.»

به گزارش شفقنا به نقل از العهد، شیخ نعیم قاسم افزود: «سید شهیدان امت، سید حسن نصرالله، از میان ما رفت… اما در نخستین سالگردش چه بگوییم؟ من در سه محور درباره او سخن خواهم گفت: نخست، مبانی فکری و اصولی او است.»

شیخ قاسم تأکید کرد: «سید من! رفتنت مصیبت‌بار است، اما نورت تابان. تو که قائد بودی، الهام‌بخش رهبران شدی.»

وی با اشاره به اینکه سید نصرالله «به ریسمان نجات [الهی] چنگ زد و آن را به نسل‌ها داد و به مدد ولایت پیوند خورد: امام خمینی(ره) به عنوان الگوی زمانه و همراه با امام خامنه‌ای که عشق به ولایت را در دل‌های ما نهادند.»، ادامه داد: «مسیر حزب الله با اندیشه، روح و خون او آمیخته شده و این مسیر، مسیری منصور و پیروز است.»

وی با تاکید بر اینکه«فلسطین در دل‌های ما کاشته شد و ثمره آن، مقاومتی استوار و عزتمند رویید.»، تصریح کرد: «عصر پیروزی‌ها در سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۶ گشوده شد، سپس آزادسازی [جنوب لبنان] در سال ۲۰۰۰ محقق گردید و این روند با مقابله در برابر تجاوز ژوئیه ۲۰۰۶ و آزادسازی مناطق مرزی [جرود] در سال ۲۰۱۷ تداوم یافت.»

قاسم خطاب به سید حسن نصرالله افزود: «تو صاحب سخن مشهور هستی که «عصر شکست‌ها به پایان رسید و عصر پیروزی‌ها فرا رسید» و ما امروز عصر پیروزی‌ها را در جان‌های خود و در برابر دشمنانمان زندگی می‌کنیم.»

وی تأکید کرد: «سید در قلب‌ها جای گرفت و مردم به او دلبسته شدند و هرگز هرگز قلب‌ها او را رها نخواهد کرد. مقاومت، ریشه‌های خود را استوار ساخته و نور خود را به سراسر جهان تابانده، چهره منطقه و مسیر آن را تغییر داده و این مقاومت به جهان و به هر صاحب وجدانی گسترش یافته است.»

قاسم توضیح داد: «مقاومتی که او گسترش داد، برای همه ادیان و برای هر انسان روی زمین است. این مقاومت، همان مجاهد و جهاد و سلاح و قدرت است، همان کودکی است که بر شالوده عزت رشد می‌کند و همان خانواده‌ای است که از سرچشمه پاکی توشه برمی‌گیرد.»

وی ادامه داد: «راهت جاودانه است. آنان پیکرت را کشتند، اما روحت آزاده شد و همواره نزد خدا زنده‌ای و آنان تا زمانی که تو در میان ما هستی، آسوده نخواهند بود.»

دبیرکل حزب الله ادامه داد: «تو مردم را دوست داشتی و مردم تو را دوست داشتند»

بر پیمانمان وفاداریم 

وی خطاب به سید نصرالله گفت: «به نام خود، به نام برادرانم و به نام این جمعیت و همه مردمی که تو را دوست داشتند، می‌گویم: ‘ما بر پیمانمان وفاداریم ای نصرالله’.»

وی افزود: «پس از غیبت تو، راهت را ادامه دادیم و ما ادامه‌دهنده و حاملان این امانت خواهیم بود. ما بر عهد خود پایدار، ثابت‌قدم و آماده شهادتیم. ما میدان را ترک نخواهیم کرد و همان‌گونه که به ما آموختید، هرگز از سلاح دست نخواهیم کشید. ای حسین(ع)، ما تو را رها نکردیم.»

سخنان شیخ قاسم درباره شهید صفی الدین

وی درباره شهید سید صفی‌الدین نیز گفت: «ای سید! تو بازوی سید شهیدان امت بودی و راه را با دل یک مرد [با ایمان] طی کردیم. تو ای سید هاشم صفی‌الدین، به مجاهدان و بسیج و امورشان اهتمام داشتی و مسائل مردم همواره نزد تو حاضر بود.»

قاسم ادامه داد: «عرصه تربیتی و همه زمینه‌های خدمت به مردم، به ویژه خانواده‌های شهدا، گواه عطایای توست. تو به سرعت از میان ما رفتی، اما آثارت باقی و پایدار است و به یاری خدا، پیمان [با تو] ادامه خواهد یافت، ای سید هاشمی عزیز و ارجمند.»

سخنان دبیرکل حزب الله در خصوص شهید علی کرکی 

وی در ادامه درباره شهید حاج علی کرکی(اببوالفضل) نیز گفت: «تو همراه با شهادت‌طلبان بودی، آنان را آماده می‌کردی و تا آخرین لحظه با آنها می‌رفتی. تو در سوریه از این مسیر حمایت کردی و در هر نبرد با حمل مسئولیت معاونت جهادی آقای نصرالله، مشارکت داشتی.»

وی افزود: «مسئولیتت بزرگ شد و تو شایسته آن بودی. پس از شهید فواد شکر، مسئولیت ریاست ستاد را بر عهده گرفتی و خداوند تو را با شهادت در کنار کسانی که دوست داشتی، کرامت بخشید. شهیدسید حسن نصرالله تو را در کنار خود برای مدیریت نبرد می‌خواست و تو همراه با او نشان شهادت را دریافت کردی.»

شیخ قاسم تأکید کرد: «برادرانی که همراه با سید شهیدان امت و سید هاشمی به شهادت رسیدند، سزاوار تبریک ما برای دریافت نشان شهادت هستند.»

وی در ادامه با اشاره به  اینکه حزب الله با جنگی جهانی که با ابزار رژیم صهیونیستی و با حمایت آمریکا و اروپا به راه افتاده بود، روبرو شد و سطح جنگ بسیار بالا بود و هدف، پایان دادن به مقاومت برای تحقق «اسرائیل بزرگ» در سراسر منطقه بود، افزود: «اگر حوادثی مانند ترور رهبران، حوادث پیجر، و شهادت دبیرکل سید شهیدان امت و سید هاشمی به همراه گروهی از فرماندهان برای کشورها رخ می‌داد، قطعا سقوط می‌کردند.»

دشمن انتظار سقوط ما را داشت، اما ما ابتکار عمل را بازپس گرفتیم

دبیرکل حزب الله خاطرنشان کرد: «دشمن انتظار سقوط ما را داشت، اما ما ابتکار عمل را بازپس گرفتیم، دبیرکل جدیدی انتخاب کردیم، با جایگزینی فرماندهان جدید بازسازی شدیم و در عرصه میدانی ادامه دادیم و برادران ما موضوع آوارگان را پیگیری می‌کردند.»

وی با تاکید بر اینکه مقاومت در نبرد «اولی البأس» توانست پیشروی دشمن را متوقف کند، گفت: «ما این نبرد را از ۲۳ سپتامبر به مدت ۶۴ روز ادامه دادیم.»

دبیرکل حزب الله افزود: «از زمان پایان جنگ، حالت مسابقه‌ای بین دشمن که برای پایان دادن به مقاومت تلاش می‌کند، و مقاومت و ارتش و مردمش که برای جلوگیری از تحقق اهداف اسرائیل حرکت می‌کنند، وجود دارد.»

شیخ نعیم قاسم توضیح داد که مقاومت توانست روی پای خود بایستد و در نبرد «اولی البأس» مقابله کند و پس از جنگ نیز تداوم یابد. رژیم صهیونیستی پس از توافق آتش‌بس به تجاوزهای خود ادامه داد و ایالات متحده از آن حمایت کرد تا در عرصه سیاسی به آنچه در میدان نبرد به دست نیاورده بود، دست یاب.»

وی تأکید کرد که صحنه‌هایی مانند تشییع میلیونی با عظمت آقایان نصرالله و صفی‌الدین، و بازگشت ساکنان جنوب به به روستاهای مرزی و سکونت در میان ویرانه‌ها، همگی نشان از قدرت مقاومت و توانایی آن برای ترمیم و تداوم داشت.

قاسم افزود: «ما در انتخابات پارلمانی شرکت کردیم و موفق شدیم که توجه همه را جلب کنیم؛ ما یک کارزار عظیم و گسترده برای مرمت و اسکان اجرا کردیم که بیش از ۴۰۰ هزار منزل را دربرگرفت، و مراسم و راه‌پیمایی عاشورا را به‌صورت بزرگ و متفاوتی نسبت به گذشته برپا کردیم.»

او ادامه داد: «ما در سطح سیاسی، در همه سطوح، حضوری قوی و بااطمینان داشتیم، و در کمک به مردم در همه سطوح نیز حضور اجتماعی مهمی داشتیم. ما بازیابی جهادی را تجربه کرده‌ایم و پیش می‌رویم و در حال ترمیمیم و برای هر دفاعی در مواجهه با دشمن «اسرائیلی» حاضر هستیم.»

دبیرکل حزب الله تصریح کرد: «توانستیم در میدان مبارزه بمانیم و آنها نتوانستند در عرصه سیاست آنچه در میدان به‌دست نیاوردند را محقق کنند.»

دربارۀ فرستادگان آمریکایی نیز گفت که آنها «می‌گویند می‌خواهند سلاح حزب را خلع کنند؛ یعنی می‌خواهند قدرت لبنان را بردارند و فقط ارتش را مسلح کنند تا با حزب‌الله بجنگد و می‌خواهند «اسرائیل بزرگ» را — و تصویر پس از سخنانِ باراک بسیار واضح‌تر از قبل شده است.»

خلع سلاح به معنی گرفتن قدرت است/ اجازه خلع سلاح نمی دهیم

وی با تاکید بر اینکه خطر «اسرائیلی» ـ آمریکایی بر لبنان، خطری وجودی برای مقاومت و لبنان است، افزود: خلع سلاح به معنی گرفتن قدرت و پاسخ مثبت دادن به خواست «اسرائیل» و تحقق اهداف آن است.

شیخ قاسم اضافه کرد: «ما اجازه نخواهیم داد سلاح خلع شود و با یک مواجهه‌ای کربلایی روبرو خواهیم شد زیرا ما در یک نبرد وجودی‌ایم و ان‌شاءالله می‌توانیم این مواجهه را به‌ثمر برسانیم. مسئله، اسرائیل است؛ او اجازه نخواهد داد لبنان آرامش یابد و ما هر طرحی را که در خدمتِ «اسرائیل» باشد ولو در لباسِ ملی باشد، رد می‌کنیم.»

او با اشاره به اینکه لبنان به وظایفش طبق قطعنامه ۱۷۰۱ عمل کرده است؛ بنابراین «اسرائیل» هم باید به وظایفش عمل کند، تصریح کرد: دولت لبنان مسئول انجام اولویت‌های چهارگانه است: توقف تجاوز، خروج «اسرائیل»، آزادی اسرا و آغاز چرخۀ بازسازی.

شیخ قاسم از دولت لبنان خواست که وظایفش را انجام دهد، به‌ویژه بازسازی را و از پرداختن به امور سطحی دیگر خودداری کند، و در این باره افزود: «دولت باید بندِ حاکمیت ملی را در رأسِ دستور کار قرار دهد، زیرا حاکمیت ملی به معنای جلوگیری از ماندنِ «اسرائیل» در لبنان، گسترش نیروی ارتش لبنان در مرزها و جلوگیری از تجاوز یا اشغال «اسرائیل» به هر شیوه‌ای است.»

وی با تأکید بر اینکه «لبنان برای همهٔ فرزندانش واحد است و ما بر وحدت داخلی لبنان اصرار داریم و باید در صف واحدی در برابر دشمن قرار گیریم و ما برای احیای لبنان حاضر هستیم.»، خاطرنشان کرد: لبنان باید قدرتمند باشد و از قدرت بهره‌برداری کند و آن را در یک راهبرد دفاع ملی ترجمه کند، و نگوییم در برابر تهدیداتِ تجاوز تسلیم می‌شویم بلکه باید دفاع کنیم نه تسلیم، و در برابر تهدید به قطع کمک‌ها تسلیم نشویم بلکه با هدایت ظرفیت‌ها به داخل پاسخ دهیم.

دبیرکل حزب‌الله خواستار اجرای توافق طائف شد که می‌گوید لبنان باید از اشغال «اسرائیلی» رها شود و اتخاذ کلیه تدابیر لازم برای این امر را خواست، و خواسته اِعمال حاکمیت دولت لبنان بر تمامی خاکش و گسترش ارتش لبنان در مرزها را مطرح کرد — که این به معنای اتخاذ همهٔ تدابیر از جمله استفاده از مقاومت است — و خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی آینده در موعدش و بر اساس قانون فعلی شد.

شیخ قاسم خطاب به دولت گفت: «شما وقتی تصمیم به خلع سلاح مقاومت گرفتید، گناهی مرتکب شدید. این گناه را اصلاح کنید. بیاییم با هم کشورمان را بسازیم؛ این کشور برای همهٔ ماست.»

وی افزود: «آنها از جانب خود کشتی را سوراخ می‌کنند اما کشتی همه را غرق خواهد کرد؛ می‌خواهند ارتش لبنان را وادار کنند تا با مردمش بجنگد در حالی که ما از ارتش لبنان می‌خواهیم دشمن را جنگیده و در کنار آن هستیم. طی دو سال «اسرائیل» نتوانسته طرح خود را در مقابل مردم فلسطین به‌تنهایی اجرا کند، پس چگونه اگر امت با ملت‌ها و دولت‌هایش همدست شوند؟»

شیخ قاسم افزود: «این زمینی که با این خون‌های عظیم سیراب شده، صهیونیست‌ها و دشمنان را بیرون خواهد راند و جز برای اهلِ آن نخواهد بود، و هیچ‌کس نمی‌تواند شما را شکست دهد و با هم پیروز خواهیم شد و به دشمنان شکستی در پروژه‌شان نشان خواهیم داد.»

شیخ قاسم سخنان خود را این‌گونه پایان داد: «ما پیمان را تجدید می‌کنیم؛ امسال نیز این پیمان را تجدید می‌کنیم تا به جهان ثابت کنیم که ما به پیمان وفاداریم.»

متن خبر در العهد