شناسهٔ خبر: 71798759 - سرویس سیاسی
منبع: جماران | لینک خبر

بهزاد نبوی: پزشکیان در حد توقع پیش رفته/ با استیضاح همتی و استعفای ظریف نمی‌شود گفت باید حلوای وفاق را خورد

بهزاد نبوی که بیش از 4 دهه سابقه حضور در قوه مجریه، قوه مقننه و کنشگری حزبی و تشکیلاتی را در کارنامه دارد، در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران (ویژه سالنامه نوروزی) تأکید کرد: «نمی شود گفت با برخی حوادث مثل استیضاح همتی و استعفای ظریف باید حلوای وفاق را خورد! بلکه باید جدی‌تر این ایده را دنبال کرد.»

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ روزنامه ایران نوشت: 12 اسفند ماه، وقتی همزمان با استیضاح وزیر اقتصاد و رأی مجلسی‌ها به برکناری عبدالناصر همتی از کابینه، خبر استعفای محمد جواد ظریف از معاونت راهبردی ریاست جمهوری هم منتشر شد، برخی «فاتحه» وفاق را خواندند.

کنار گذاشتن دو عضو کلیدی و شناخته شده از دولت، به هر حال موضوعی نبود که بتوان به‌راحتی از کنار آن گذشت.

به تعبیر دیگری، بهانه خوبی بود برای آنها که مترصد چنین فرصتی بودند تا ایده وفاق مسعود پزشکیان را در همین ابتدای راه، سقط شده بخوانند و آینده دولت چهاردهم و فرجام همکاری ملی را آنگونه که خود تمایل دارند، تحلیل کنند.

یک سرد و گرم چشیده روزگار و موسفید کرده عرصه سیاست اما از زاویه نگاه خود و البته مبتنی بر سال‌های سیاست ورزی در جامعه ایران، خط بطلانی کشید بر این قبیل تحلیل‌ها یا گمانه زنی‌ها.

همه مکلف به حمایت از ائتلاف ملی

بهزاد نبوی که بیش از 4 دهه سابقه حضور در قوه مجریه، قوه مقننه و کنشگری حزبی و تشکیلاتی را در کارنامه دارد، در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران (ویژه سالنامه نوروزی) تأکید کرد: «نمی شود گفت با برخی حوادث مثل استیضاح همتی و استعفای ظریف باید حلوای وفاق را خورد! بلکه باید جدی‌تر این ایده را دنبال کرد.

همه ما مکلف هستیم به حفظ و تقویت آن. همه کسانی که دغدغه ایران و حل مشکلات مردم را دارند باید از این ایده دفاع کنند. وفاق به خاطر ایران و منافع ملی است. پس همه باید تلاش کنیم وفاق به هم نخورد.»

به اعتقاد رئیس سابق جبهه اصلاحات، مخالفان وفاق  - که خود آن را ائتلاف ملی می‌خواند - یک طیف تندرو هستند که از ابتدا هم میانه‌ای با چنین رویکردی نداشته‌اند هر چند قدرت هم دارند.

نبوی همین که هجمه‌ها و حمله‌های تندرو‌ها از چهره‌های اصلاح‌طلب و دولتی به سمت رئیس قوه مقننه و رئیس قوه قضائیه هم پیش رفته است را مصداقی از این می‌داند که وفاق کارهای مؤثری انجام داده است چون سران قوا نشان داده‌اند که همراه ائتلاف ملی هستند.

این نماینده سابق مجلس درباره برخی انتقادهای اصلاح‌طلبانه از دولت پزشکیان، همفکران خود را به واقع بینی توصیه کرد و گفت: «پزشکیان در حد و حدودی که توقع داشتیم، پیش رفته است. روزهای اول بچه‌های اصلاح‌طلب توقعات زیادی از او داشتند. به آنان گفتم که پزشکیان، پزشکیان است. شما از ایشان انتظار فراتر نداشته باشید. معتقدم اگر نیمه پر لیوان را ببینیم متوجه می‌شویم که در همین چند ماه حتماً کارهایی شده است.»

پاشنه آشیل وفاق

 به گفته بهزاد نبوی، پاشنه آشیل وفاق، ناامیدی طیف‌های معتقد به ایده وفاق اعم از اصلاح‌طلب‌ها، اصولگرایان میانه رو و معتدل‌ها و مستقل‌ها است. دولت و همه طیف‌ها باید جلوی ناامیدی را بگیرند.

ارزیابی این سیاستمدار با سابقه نسبت به مهم‌ترین رویکرد دولت چهاردهم اگر چه خوشبینانه است اما متوهمانه و بی‌توجه به برخی واقعیات محسوس هم نیست از جمله اینکه پزشکیان نتوانسته سرمایه اجتماعی را که در ابتدای راه داشت تقویت کند.

معیشت مسأله اصلی مردم

نبوی معتقد است: «این موضوع نه به خاطر مسأله وفاق، بلکه به خاطر موضوعات اصلی یعنی معیشت مردم، برآورده کردن نیازهای کوتاه مدت و توسعه است.»

در همین چهارچوب هم آنگونه که خود روایت کرد پیشنهادهای مشخص اقتصادی را در دیدار با مسعود پزشکیان مطرح کرده تا دولت بتواند رضایت 50 درصد شرکت کننده در انتخابات را حفظ کند و با بهبود شرایط، نظر کسانی را که در انتخابات شرکت نکرده‌اند نیز جلب کند.

اخبار مرتبط

انتهای پیام