شناسهٔ خبر: 71571203 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ادامه جنجال‌سازی رسایی در مجلس؛ پاسخ قالیباف

تهران- ایرنا- رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکر حمید رسایی در خصوص ارز، گفت: در جلسه شورای عالی اقتصادی بحث ارز مطرح شد و همچنین در آنجا جمع‌بندی شد که رئیس بانک مرکزی تا ۱۰ روز دیگر پیشنهادات را به آنجا بیاورند و تصمیم بگیریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نشست علنی عصر امروز -سه شنبه، ۷ اسفند ماه مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف برای بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور برگزار شد و تعدادی از نمایندگان در قالب تذکر و اخطار مطالبی را در مورد مسائل جاری روز کشور بیان کردند.

سلیمی: برداشت از صندوق توسعه ملی افزایش پیدا کرده است /قالیباف:مبلغ برداشت شده قرض است

علیرضا سلیمی، نماینده مردم تهران در تذکر شفاهی گفت: برداشت از صندوق توسعه ملی افزایش پیدا کرده است که مسئولان می گویند از این منابع برای پرداخت مطالبات پرستاران و فرهنگیان استفاده شده است؛ البته این کار با اذن رهبر انقلاب برای برداشت از صندوق انجام شده است.

وی تصریح کرد: باید این مبالغ به صندوق توسعه برگردد اما نحوه بازپرداخت ان در بودجه نیامده است؛ این مبالغ قرض بوده و باید به صندوق برگردانده شود. اگر همین طور از صندوق برداشت کنیم، آسیب های جدی به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: این مبلغ برداشت شده از صندوق توسعه ملی قرض است. علاوه بر این باید این مبالغ در محلی هزینه شود که حضرت آقا براساس آن مجوز برداشت از صندوق را داده است.

وی اضافه کرد: دیوان محاسبات مکلف است نظارت بر این موضوع داشته باشد. البته اکنون دولت به دلیل کسری بودجه از صندوق کمک گرفته ولی باید بدهی خود را بپردازد. ان شاءالله با افزایش درآمدها این کار تحقق پیدا می‌شود.

قالیباف:رئیس بانک مرکزی هنوز پیشنهادات اقتصادی خود را به شورای عالی اقتصادی ارائه نداده است

همچنین حمید رسایی، نماینده مردم تهران در تذکری، گفت: آقای قالیباف شما همراه نمایندگان برای بررسی بودجه و امور اقتصادی صبح و ظهر و شب در مجلس می‌مانید، اما در جلسه سران تغییراتی که می‌خواهید را اعمال می‌کنید. این موضوع را من نمی‌گویم، آقای رئیس جمهور گفته‌اند. ایشان این مطالب را در جلسه غیرعلنی مجلس گفتند و این موضوع را نیز به شما(آقای قالیباف) یادآوری کردم.

وی اضافه کرد: آقای محسنی اژه‌ای! آقای رئیس جمهور درباره شما نیز حرف زد و گفت وضعیت دلار ۹۲ هزار تومانی محصول جلسه سران قواست. پس ما اینجا چه کاره‌ایم؟ آقای رئیس‌جمهور این سخنان را در جلسه عمومی نیز گفته است اما کسی معترض نشد.

در ادامه حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر نیز درباره حفظ شان مجلس، از رئیس مجلس شورای اسلامی این سوال را پرسید که آیا تصمیمات اقتصادی در جلسه سران قوا و شورای عالی اقتصادی سران کشور اتخاذ می‌شود یا خیر؟

سپس محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکرات رسایی و حاجی دلیگانی، تصریح کرد: ما یک جلسه سران داریم که سه نفر عضو دارد و روزهای شنبه تشکیل جلسه می‌دهد. جلسه سران بر اساس وظایف خود، هماهنگی بین قوا را که به عهده رهبری معظم انقلاب است، انجام می‌دهند و اگر حرف و موضوعی پیش بیاید در این جلسه تصمیم گیری می‌شود. اگر این تصمیم‌ها با قانون مغایرتی داشته باشد، حداکثر به مدت یکسال می‌تواند اجرا شود. در غیر این صورت حتما باید در قالب طرح و لایحه در مجلس تصویب شود.

وی گفت: این جلسه ‌ای که اشاره شده است، جلسه شورای عالی اقتصادی است که سه قوه در آن حضور دارند. یعنی تعدادی از وزرا و روسای کمیسیون‌ها مجلس در آن حضور دارند. بنده و نماینده مرکز پژوهش‌ها نیز در این جلسه حضور داریم. حتی آقای زنگنه نیز در جلسه مذکور حضور داشته است. پس بحث شورای عالی اقتصادی با بحث جلسه سران قوا فرق می‌کند. حتی در جلسه شورای عالی اقتصادی نیز بنا شد رئیس بانک مرکزی تا ۱۰ روز دیگر پیشنهادات خود را برای حل مسائل اقتصادی ارائه دهد و از آن ۱۰ روز تاکنون ۲۰ روز و اندی گذشته است. شنبه ای که گذشت به آقای پزشکیان گفتم که این زمان طولانی شده و باید هرچه زودتر جلسه مربوط به ارز را تا آخر هفته برگزار کنیم.