به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد کرمالهی روز یکشنبه در آیین اختتامیه نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار اظهار کرد: اگر داستانهای برتر کنگره نتواند سینما و تئاتر کشور را تکان دهد، هدف آن، یعنی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت متوقف شده و از اشعار و ترانهها نیز باید ارزش افزوده ایجاد کرد.
او افزود: جریانسازی ادبی در مسیر برپایی نهمین کنگره ملی شعر و ایثار به خوبی انجام شد که از استانهای گیلان، تهران و خراسان رضوی سپاسگزاری میکنیم.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور بیان کرد: شهادت اکسیر حیات امنیت اسلام و شهید کلید راهیابی به سرزمین همیشه جاوید است.
کرمالهی ادامه داد: حیات حقیقی امروز اسلام ناب برگرفته از این تفکر است که شهید اکسیر جاودانه دین و حیات اجتماعی انسان است و فرهنگ شهادت فاصله ما را تا شرایط مطلوب به حداقل میرساند.
او با بیانی ادبی اظهار کرد: فرش فارس با عرش خدا نسبتی نزدیک و عمیق دارد، چرا که اینجا با آنهایی که عاشقانه زیستند و شهید شدند نسبتی نزدیک دارد؛ شاهچراغ آن نور هداست است و شهیدش عبدالله اسکندری است در مکتب حسین سر میبازد.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: فارس یکی از زندهترین استانهای کشور است چرا که سند پویایی آن ۱۵ هزار شهید زنده است.
اثرگذاری شعر و داستان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس گفت: امروز در حالی نهمین کنگره ملی شعر و ایثار به منزل آخر رسید و که شاهد به بار نشستن زحمتها و بهره برداری از میوه شیرین این رویداد فرهنگی هستیم.
سردار ابراهیم بیانی افزود: به دلیل اثرگذاری بالای داستان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، امسال برای نخستین بار بخش داستان نیز به کنگره افزوده شده و به گفته مدیرکل امور هنری بنیاد شهید، از سال آینده شاهد برپایی کنگره ملی داستان به صورت جداگانه خواهیم بود.
او اضافه کرد: اثرگذاری شعر در اذهان برای مدت طولانی ماندگار باشد و رهبر معظم انقلاب نیز به این مقوله توجه خاضی دارند و سالانه یک یا دو بار برای دیدار با شاعران و برپایی نشست شعرخوانی آنها وقت اختصاص میدند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس گفت: استقبال شاعران و نویسندگان از نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار بینظیری بود، چنانکه داوران و دستاندرکاران را شگفتزده کرد و وقت طولانی برای داوری آثار صرف شد.
بیانی یادآو ر شد: شیراز میزبان هشتمین دوره کنگره ملی شعر ایثار با بخش ویژه غزه بود و امسال پس از ۱۵ ماه جنایت رژیم صهیونیستی، در نهمین کنگره، پیروزی ملت مظلوم فلسطین را جشن میگیریم.
کشف ۲۰۰ استعداد نوجوان و جوان داستان نویسی در نهمین کنگره ملی ایثار
دبیر علمی نهمین کنگره ملی شعر و ایثار در ادامه این آیین گفت: استقبال گسترده خالقان، ادبی در این کنگره کم نظیر است و ۶ هزار و ۱۵۰ اثر شامل پنج هزار و ۳۰۰ قطعه شعر و ۸۵۰ اثر داستانی را از یکهزار و ۱۰۰ نویسنده و شاعر سراسر کشور به دبیرخانه این کنگره رسید.
محمد مرادی افزود: آثار جشنواره با استفاده از دانش و نگاه علمی ۱۳ تن از شاعران و نویسندگان و مشاوران ادبی شاخص ایران در مراحل سه گانه ،دبیرخانه مقدماتی و نهایی داوری شده و فرآیند داوری با نگاه متن محور و فارغ از شهرت خالقان ادبی و به صورت کدگذاری شده انجام شد.
او اظهار کرد: رقابت فشرده آثار سبب شد تا بسیاری از نام آوران و برگزیدگان کتاب سال و جوایز معتبر ادبیات انقلاب اسلامی به ویژه در بخش شعر در میان نفرات برتر آیین پایانی قرار نگیرند؛ نکته ای که ضمن تایید پرشوری این رقابت سالم، نوید بخش ظهور استعدادهایی جدید در حوزه ی ادبیات انقلاب اسلامی است.
مرادی اعلام کرد: کشف ۲۰۰ استعداد نوجوان و جوان داستان نویسی از مسیر جشنواره و کارگاههای کنگره از دیگر دستاوردهای نهمین دوره کنگره ملی شعر و داستان ایثار بود.
دبیر علمی نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار اضافه کرد: درخشانی آثار خانواده ایثارگری به ویژه در بخش شعر سنتی، نشان دهنده اثربخش بودن برگزاری دورههای قبلی جشنواره در هدایت و کشف استعداها بوده و امید است که برگزاری جشنواره داستانی نیز آغازگر تحولی شگرف در خلق ادبی به قلم این گروه باشد.
در پایان جشنواره از برگزیدگان سه بخش کنگره تجلیل و قدردانی شد و از چهار عنوان کتاب مکتوب و صوتی، شامل آثار منتخب شعر و داستان کنگره نیز رونمایی شد.