فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص اقدامات دولت در بخش تأمین سوخت نیروگاهی به موازات سیاستهای مدیریت مصرف و خاموشیها و افزایش تولید برق، گفت: طبق اعلام وزارت نیرو، نیروگاههای ایران ۹۰ میلیارد متر مکعب سوخت مصرف میکنند که ۷۶ میلیارد متر مکعب آن گاز طبیعی است و مازاد آن با بقیه سوختها تامین میشود.
وی در نشست خبری که در محل نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال برگزار شد افزود: به دلیل مصرف بیشتر خانگی و سرما و زمستان زودرس و همچنین خالی بودن ذخایر سوخت مایع، تامین گاز نیورگاهها ۷ درصد کاهش پیدا کرده که با گازوئیل جایگزین شده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: تأمین سوخت گازوئیل نیروگاهها توسط وزارت نفت در این مدت حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده که در جهت کاهش آسیبهایی است که به دلیل خاموشی به مردم و صنعت وارد می شود.
وی متنوع سازی سبد انرژی را سیاستی درست نامید که توسط دولت دنبال میشود و اضافه کرد: این خیلی بد است که در زمستان و تابستان باید به مردم بگویین صرفه جویی کنند تا دچار بحران نشویم.
تأمین سوخت مایع دوبرابر شده
وی با بیان اینکه به موازات این دو سیاست، باید تولید محصولات و کالاهای کم مصرف هم در دستور کار قرار گیرد اظهار داشت: دولت به شدت در تلاش است جلوی خاموشیها را بگیرد و برای کشوری مثل ایران با این حجم از ذخایر انرژی شایسته نیست که خاموشی داشته باشد، اما گفتن واقعیتها کمک میکند از این معضل عبور کنیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ۹۰ درصد نیروگاه های کشور گاز سوز هستند، تصریح کرد: تأمین سوخت مایع نیروگاهها در این مدت دوبرابر شد و امیدواریم با واردات گاز که دولت پیگیر است همانطور که این چند روز شاهد کم شدن خاموشیها بودیم این روند اصلاح شود.
مهاجرانی گفت: حتما باید صنعت را تقویت کنیم و اگر همانطور که رهبری تأکید میکنند، میخواهیم تولید بالا برود باید انرژی در اختیار تولید کنندگان و صنعت قرار گیرد.
وی در خصوص میزان زیان و خسارت ناشی از خاموشیها به کشور و تولید اظهار داشت: در مورد عدد و رقم این خسارت باید از کارشناسان و دستگاهها بخواهیم تا بعد از بررسی و ارزیابی و محاسبه بتوانیم اعداد و ارقام را اعلام کنیم.
تامین نشدن ذخایر گازوئیل علیرغم تذکر شعام
وی درباره اینکه مجلس از ترک فعل در زمینه تامین سوخت صحبت میکند با تأکید بر اینکه در زمینه اینکه ترک فعلی رخ داده باید دستگاه های ذیربط و نظارتی باید بررسی و اظهار نظر کنند، گفت: در اول شهریور میزان ذخایر سوخت مایع ما ۴۵ درصد بود و علی رغم اینکه شورایعالی امنیت ملی در تابستان تذکر داده بود که باید ذخایر پر شود تا سبد انرژی تامین باشد، ذخیره سازی در فصل گرم و تابستان به اندازه انجام نشده بود و با افزایش مصرف گاز به دلیل ۹۰۰ هزار انشعاب جدید و سرمای زودرس با کسری مواجه شدیم.
سخنگوی دولت اافه کرد: وزارت نفت از شهریور ماه بری تامین و جبران ذخایر اقدام کرد اما به دلیل شروع سرما در نیمه شمالی کشور و افزایش مصرف کافی نبود.
با همکاری مردم مصرف گاز ۵ و برق ۳ درصد کمتر شد
مهاجرانی با قدردانی از مردم بخاطر پیوستن و حمایت از پویش دو درجه کمتر با هدف کمک به حل مشکل ناترازی انرژی، گفت: درمورد پویشی که رئیس جمهور با عذرخواهی از مردم بخاطر مشکلات ناشی از ناترازی انرژی آغاز کردند، بخاطر سختی هایی که برای مردم ایجاد شد و همینطور از صنعتگران عزیزمان به جهت مشکلاتی که برای آنها ایجاد شد عذرخواهی می کنیم و امیدوار هستیم که با کمک هم بتوانیم از این فضایی که در آن هستیم عبور کنیم.
به گفته وی، با پیوستن مردم به پویش دو درجه کمتر، ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق صرفهجویی شده است.
رایزنی با دمشق برای بازگشایی سفارتخانهها جریان دارد
وی درباره روند پیگیری بازگشایی سفارتخانه های ایران و سوریه و اینکه علی رغم اعلام امادگی تهران عملا اتفاقی رخ نداده گفت: در مورد تحولات سوریه همانطور که قبلا اعلام شده آنچه برای ایران مهم است ایجاد حکومتی مبتنی بر آرای مردم و حفظ تمامیت سرزمینی سوریه و جلوگیری از رشد و گسترش تروریسمدر این کشور و منطقه است
مهاجرانی با تأکید بر اینکه برای منطقه مهم است که نه سوریه و نه کشورهای همسایه آن از تحولات اخیر و شرایط جدید آسیب نبینند، اضافهکرد: در مورد بازگشایی سفارت رویکرد دیپلماتیک ما آمادگی برای بازگشت دیپلماتها است و جریان حاکم جدید بر سوریه هم این آمادگی را دارند و در حال رایزنی هستیم برای بازگشایی سفارتخانهها.
معیشت مردم برای دولت مهم است
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره عدم توازن میان روند گرانی و افزایش قیمتها با معیشت مردم و افزایش حقوقها هم گفت: تلاش دولت این است که مراقبت کند توان خرید مردم کمتر نشود و در صورت نیاز با توجه به شرایطی که وجود دارد بستههای حمایتی متناسب با شرایط، داده خواهد شد.
مهاجرانی با بیان این که بهبود وضعیت معیشت جزو مطالبات به حق مردم است، گفت: در پیش نویس بودجه که توسط دولت به مجلس ارائه شده است، افزایش ۲۰ درصدی حقوق که با میانگین جوانی جمعیت و ضرایب اعمال شده روی آن میانگین ۲۸ درصد خواهد بود، پیش بینی شده است و در همین رابطه درمورد بخشودگی مالیاتی هم تا دو برابر سال گذشته روی این موضوع کار شد به جهت اینکه بتواند مقداری به معیشت مردم کمک کند.
آشوب کشیده شدن منطقه به نفع هیچیک از کشورهای جهان نیست
سخنگوی دولت در رابطه با تنش زدایی منطقهای در غزه و لبنان با اشاره به سفر رئیس جمهور به مصر گفت: رئیس جمهور در حاشیه نشست بریکس نیز با رئیس جمهور مصر دیدار داشت و اخیراً در قاهره با او دیدار داشت و محور این گفتگوها تعاملات فی مابین دو کشور است، به عبارتی دو تمدن باستانی دنیا میتوانند با تعامل با یکدیگر با توجه به پیشینه بسیار خوبشان و مشترکات موجود، میتوانند در صلح و ثبات منطقه تأثیرگذار باشند.
مهاجرانی تصریح کرد: اگر منطقه به آشوب کشیده شود برای هیچکدام از کشورهای منطقه و کشورهای جهان مطلوب نخواهد بود. ۸ کشور در حال توسعه مسلمان شامل ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه و برای حل مشکل نابرابریهای اقتصادی در داخل کشورها هماهنگیهایی را بین خودشان انجام دادهاند.
وی به مسئله تقویت همکاریها در حوزه انرژی نیز در اجلاس دی ۸ اشاره کرد و یادآور شد: حجم زیادی از منابع انرژی جهان در اختیار کشورهای مسلمان است و میزان بهرهبرداری ما باید به سمت انرژیهای تجدید پذیر حرکت کند و تاکید گروه دی ۸ اقتصاد جهانی و افزایش سهم کشورهای مسلمان است.
آب شرب که آلودگی داشته باشد در اختیار مردم قرار نمیگیرد
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاری که انتقال آب رودخانه ارس را که آلودگی آن اثبات شده است و پرسید وزارت نیرو قرار است از کدام بخش از رودخانه آب را برداشت کند؟ اعلام کرد: هرگونه برداشت آب از رودی مانند ارس در چارچوب حقآبه جمهوری اسلامی ایران مطابق قراردادهای موجود از رودخانه ارس انجام خواهد شد، طبیعتاً انتقال آب شرب استانداردهایی دارد که سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو همینطور وزارت نیرو به عنوان متولیان اصلی برای تامین آب به این مسئله توجه خواهند داشت. محیط زیست مجلس نیز به این مسئله نظارت خواهند داشت، طبیعتاً آب شربی که ذره آلودگی داشته باشد در اختیار مردم قرار نخواهد گرفت.
مهاجرانی در رابطه با وجود شایعاتی در مسئله انرژی، اینکه آیا ترک فعلی صورت گرفته و مربوط به دولت چهاردهم است و یا دولت سیزدهم گفت: واژه ترک فعل موضوعی است که دستگاههای ذیربط باید به آن رسیدگی بکنند، در شهریور ۱۴۰۳ میزان ذخایر سوخت ما حدود ۴۵ درصد زمان مشابه بود، ذخیره سازی اندازه لازم انجام نشده بود و با افزایش مصرف گاز خانگی متوجه شدیم که ۹۰۰ هزار انشعاب جدید در این رابطه ایجاد شده بود. در مسیر تامین سوخت دچار مشکل شده بودیم. ۹۰ درصد از نیروگاههای ایران نیز گازسوز است.
وی ادامه داد: باید در سیاست گذاری بخشی از حمایت را به تولیدات کم مصرف اختصاص دهیم، زمانی که مردم میگوییم کمتر مصرف کنید در صورتی که وسایل کم مصرفی در اختیار آنها باشد شاهد مصرف کمتر انرژی خواهیم بود.
سخنگوی دولت در رابطه ثبات اقتصادی در دولت چهاردهم بیان کرد: شفاف کردن بازار یکی از موضوعاتی است که هم اکنون شاهد آن هستیم بانک مرکزی بازار مبادله ارزی را دایر کرد، اینطور میتواند تقاضای القایی را مدیریت کند. دستورات رئیس جمهور برای کارگروههای اقتصادی نیز به طور مشخص وجود دارد. ۵ برنامه عملیاتی ملی اعمال کردیم.
مهاجرانی در همین رابطه ادامه داد: تولید و اشتغال، حمایت از اقشار آسیب پذیر، رفع ناترازیها، مهار تورم از برنامههای عملیاتی است که رئیس جمهور دستورات آنها را صادر کرده است.
۶۰ هزار تن برنج فاسد نبود مخلوط بود
مهاجرانی در رابطه با ۶۰ هزار تن برنج تقلبی از فساد بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومانی و برنامه دولت برای مبارزه با فساد گفت: طبق گزارش جهاد کشاورزی هیچ گونه آلودگی در این برنجها وجود نداشته است بلکه اختلاط برنج ارزان قیمت و گران قیمت اتفاق افتاده است. فقط موضوع کیفیت پخت و موضوعاتی از این دست مطرح است، هیچگونه آلودگی وجود ندارد.
گزارش گم شدن ۲۰ میلیون لیتر سوخت در روز به مردم داده میشود
سخنگوی دولت در رابطه با گم شدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت که در سخنان رئیس جمهور مطرح شده بود پرسش خبرنگاری که پرسید آیا این میزان سوخت قاچاق میشود و یا سیستم توزیع اشکال دارد؟ پیگیریهای رئیس جمهور به کجا رسیده است؟ گفت: با دستورات رئیس جمهور وزارتخانه مربوطه مکلف شده است گزارش دقیقی را ارائه دهد و به نظم بخش این موضوع کمک کنند. د گاهی اعداد و ارقام اعلامی خیلی دقیق نیست. به محض اینکه گزارشی در این رابطه آماده شود اعلام خواهیم کرد.
مهاجرانی در پاسخ به پرسشی پیرامون رفع ناترازیها برنامههای دولت یادآور شد: ابر پروژههایی در وزارت نیرو در دست اقدام است تا به میزان تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی راهاندازی شود. همینطور مقررات ملی مسکن اشاره دارد که چگونه میتوانیم میزان هدر رفت را کاهش دهیم.
توجه دولت به دورکاری
مهاجرانی در رابطه با دورکاری کارکنان و کاهش مصرف انرژی که مورد پرسش خبرنگاری بود گفت: دورکاری طبیعتاً زیرساختهای ویژهای را نیاز دارد و تا زیادی توسط دولت الکترونیک زیرساختهای آن ایجاد شده است، البته مقرر شد ساعت کاری از ۸ تا ۱۴ مابقی آن به صورت دورکاری انجام شود. موضوع دورکاری مطالبات افراد هست به ویژه در قانون جوانی جمعیت امکان دادن دورکاری از مسائل مهم محسوب میشود. میتوانیم با ظرفیت مشخصی از خدمات بر خط استفاده کنیم.
تاکید ایران و مصر بر توسعه روابط اقتصادی
سخنگوی دولت در رابطه با آخرین وضعیت برقراری روابط ایران و مصر و دستاوردهای سفر رئیس جمهور به قاهره برای شرکت در اجلاس دی ۸، خاطرنشان کرد: در اعلامیه قاهره که اخیراً صادر شد توافقات اعضا در حوزه همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط و شکل دهی به اقتصاد آینده از جمله موضوعات مشخصی بود که در قاهره مطرح شد و سران کشورها روی آن تمرکز کردند. فرایندی نیز در رابطه با بازگشایی سفارتها طی خواهد شد.
سخنگوی دولت در رابطه با سیاستهای ارزی مخالفتهای کمیسیون اقتصادی مجلس و تغییر ارز کالاهای اساسی برای یارانه تخصیصی به آنها، گفت: طبیعی است که مجلس حق دارد نگران مسائل اقتصادی باشد و ما باید زیرساختهای اقتصادی اصلاحات را انجام دهیم که یکی از اساسیترین این مسائل حوزه ارزی است، سیاست دولت در این است که برای یارانهها در کالاهای اساسی هر آنچه را که برای رفاه مردم لازم باشد در اختیار آنها قرار دهیم.
چالش ترمیم معدل دانش آموزان
مهاجرانی در رابطه با پرتکرارترین سوال مردم مربوط به مسئله ترمیم معدل در آموزش و پرورش گفت: تعدادی دانش آموز هستند که در کنار افرادی که نیازمند ترمیم معدل هستند بر روی معدل و کنکورشان نگرانی دارند، زینفعان متعددی در این رابطه وجود دارد، شورای آموزش و پرورش کارگروهی در این رابطه برای تصمیم گیری مشخص کرده است.
انتهای پیام/