به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این خبرگزاری روسی، آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا پیشتر در آنکارا با هاکان فیدان همتای ترکیهای دیدار داشت و با وی درباره بحران سوریه گفتوگو کرد. وی پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت که «توافق گسترده ای» در این زمینه وجود دارد.
مهمت راغب اغلو مدیر مطالعات ترکیه در مرکز مطالعات استراتژیک «مخا»، درباره ادعاهای اخیر بلینکن بر سر «اجماع فزاینده» در مورد سوریه، به اسپوتنیک گفت: اهداف بلندمدت ترکیه در سوریه حاکی از همکاری محدود واشنگتن با آنکارا است.
وی تشریح کرد: ترکیه بر خلاف سایر بازیگران خارجی در سوریه، دستاوردهای قابل توجهی در این کشور داشته و نقش تعیین کنندهای در تحولات سیاسی و اجتماعی آن ایفا می کند. وی سپس تاکید کرد: «بعید است ترکیه این دستاوردها را آنگونه که بلینکن گفته است، با آمریکا در چارچوب یک توافق گسترده به اشتراک بگذارد».
از نقطه نظر تحلیلگران اگرچه آمریکا و ترکیه در سقوط دولت اسد منافع مشترکی دارند، اما رویکردهای متفاوتی در قبال بازیگران کلیدی، مانند حزب کارگران کردستان (پکک) دارند.
راغب اوغلو سپس با اشاره به ورود ترامپ در هفتههای آینده به کاخ سفید استدلال کرد: رئیسجمهوری منتخب آمریکا ممکن است مذاکرات و مشارکتهای محدودی در این زمینه با ترکیه داشته باشد؛ چیزی که با اهداف آنکارا همسو نیست.
این کارشناس در پایان هدف مشترک واشنگتن و آنکارا برای مبارزه با داعش با توجه به کمرنگ شدن حضور این گروه تروریستی در سوریه را در آینده بعید ارزیابی کرد.
به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت، عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ یکشنبه ۱۸ آذر ماه، کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.