به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه پاییز امسال ۱۳۰ هکتار از مزارع شهرستانهای مختلف استان زیرکشت چای ترش رفت، گفت: بیشترین سطح زیرکشت چای ترش در شهرستانهای آبادان،کارون و شادگان بوده است.
چای ترش در خوزستان گیاهی یک ساله و شاخه دار است و این گیاه حدود ۶۴ تا ۳۰۰ سانتیمتر ارتفاع دارد که از قسمتهای خشک شده کاسبرگ گیاه که به رنگ قرمز پر رنگ است و طعمی ترش و شیرین دارد به عنوان نوشیدنی سرد و گرم استفاده میشود.
این گیاه از طریق بذر و بهطور مستقیم کشت شده و در طول تابستان رشد رویشی خود را طی میکند و بهترین تاریخ کشت آن در خوزستان اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه (بلافاصله پس از برداشت گندم) است که در اوایل مهرماه با کاهش دما وارد فاز زایشی شده و غنچههای گل ظاهر میشود و پس از شکفته شدن تا زمان برداشت کاسبرگ شروع به حجیم شدن میکند.
کشت و تولید این گیاه علاوه بر داشتن خواص درمانی بالا و استفاده عمده آن به صورت دمنوش، در صنایع غذایی، کاغذ سازی و… هم کاربرد دارد.
دمنوش این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفراوی و همچنین آرامش دهنده است.