به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از خبرگزاری فلسطینی شهاب، گزارشی که یک سازمان غیردولتی در غزه با همکاری ائتلاف کودکان جنگ انجام داده، نشان دهنده تأثیر روانی مخرب جنگ طولانی مدت غزه بر کودکان این منطقه است.
روزنامه انگلیسی گاردین با انتشار نتایج این گزارش نشان میدهد که در نتیجه فشارهای سه جانبه در خصوص نسلکشی و گرسنگی و ترس و وحشت موجود در میان کودکان غزه، حدود ۹۶ درصد از آنها احساس میکنند که در آستانه مرگ قرار دارند. نیمی از این کودکان در نتیجه فشارهای روانی ناشی از تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه که برای دومین سال متوالی ادامه دارد، آرزوی مرگ میکنند.
«هلن پاتنسون» رئیس اجرایی سازمان کودکان جنگ تاکید میکند که غزه به یکی از بدترین مناطق برای کودکان تبدیل شده و علاوه بر تخریب بیمارستانها و مدارس و منازل، تخریب روانی گستردهای در میان کودکان ایجاد شده که زخمهای آن قابل مشاهده نیست.
این گزارش به مجموعهای از عوارض روانی موجود در میان کودکان نظیر ترس و وحشت، نگرانی، اختلالات خواب، دیدن کابوس، جویدن ناخن، عدم تمرکز و انزوای اجتماعی اشاره و تاکید کرد که آنها موشک باران منازل و مدارس خود را دیدهاند و مرگ دوستان و نزدیکان خود را از نزدیک مشاهده کردهاند. آنها بارها دچار آوارگی شده یا از خانوادههای خود در حین فرار از موشکها دور افتاده اند.
بیش از ۶۰ درصد از کودکان غزه در نتیجه این جنگ با حوادث دردناکی مواجه شدهاند و برخی از آنها نیز با چندین تجربه دردناک دست به گریبان شدهاند.
گزارش این مرکز انگلیسی تاکید میکند که تعداد کودکانی که از خانوادههای خود دور افتادهاند، بالغ بر ۱۷ هزار مورد است که آثار روانی این اتفاقات میتواند تا سالهای طولانی بعد از جنگ استمرار داشته باشد و زندگی روزمره و روابط اجتماعی آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
کودکان غزه، مرگ را موضوعی رایج در میان خود میدانند و ۹۶ درصد از آنها معتقدند که زندگی آنها در معرض تهدید قرار دارد و ۴۹ درصد آرزوی مرگ میکنند. این احساس در میان کودکان پسر رواج بیشتری دارد و ۷۲ درصد از آنها با این احساس همراه هستند. این آمار در میان دختران ۲۶ درصد است.
گزارش سازمان ملل متحد که دیروز جمعه منتشر شد، نشان میدهد که زنان و کودکان حدود ۷۰ درصد از شهدای غزه را تشکیل میدهند.
انتهای پیام/ ۱۳۴
∎