به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، وجود بیش از دو هزار وانت میوهفروش در ورودیها و سطح شهر اردبیل علاوه بر اینکه چهره بسیار نامناسبی به این شهر بخشیده بود، افزایش بار ترافیکی را نیز به دنبال داشت و به همین دلیل جمعآوری این وانتبارها یکی از مطالبات اردبیلیها بهویژه اهالی رسانه و فعالان مجازی شده بود، از طرفی حمایت از معیشت وانتبارهای میوهفروش در این شرایط اقتصادی نبایدلطمهای نمیخورد و چنین مسئلهای فضا را برای اجرای ساماندهی محدودتر کرده بود اما به دستور دادستان اردبیل و در یک خیزش دستهجمعی این طرح اجرا شد.
جلال آفاقی، دادستان اردبیل در این خصوص به خبرنگار ایمنا میگوید: آثار مشکلات ناشی از فعالیتهای غیرمتعارف و خارج از ضوابط رانندگان میوهفروشیهای سیار سطح شهر بر زندگی روزمره شهروندان بر کسی پوشیده نبوده و نیست، این موضوع ضمن تغییر سیمای وزین شهر تاریخی و مذهبی اردبیل در حداقل دو دهه اخیر تاریخ فرهنگی و اجتماعی استان به ویترین تمام عیار فقر و بیکاری بدل شده بود.
وی میافزاید: تعداد کثیری افراد فرصتطلب و سودجو با استقرار نزدیک به دو هزار دستگاه وانتبار در نقاط مختلف شهر عملاً عبورومرور و تردد شهروندان را مختل و با سلب آسایش عمومی مشکلات فراوانی به بار آورده بودند.
دادستان اردبیل اضافه میکند: آمار و گزارشهای متعدد مربوط به ترافیک و راهبندانهای سنگین روزانه در سطح خیابانها، میادین، معابر و گذرگاههای عمومی و ورودیها و خروجیهای شهر و وقوع تصادفات متعدد منجر به خسارات مادی یا صدمات بدنی و بعضاً فوت عابرین و رهگذران، بروز خشونتها و درگیریهای خیابانی، مخاطرات زیستمحیطی و بهداشتی ناشی از رهاسازی پسماند و ضایعات میوه و صیفیجات در کانالهای آب و فضاهای سبز محلهای توقف، اتلاف اوقات ذیقیمت همشهریان در ترافیکهای سنگین، اتلاف سوخت و انرژی و سایر معضلات و آسیبهای متعدد اجتماعی، گواه آشکار بر این وقایع تلخ بود.
آفاقی ادامه میدهد: در طول یک ماه گذشته این موضوع از باب صیانت از حقوق عامه در سطح شهر اجرا شد و تمام وانتبارها با همکاری مسئولان ذیربط در نهایت تمکین کردند و این طرح بالاخره به مرحله اجرا درآمد.
بهبود وضعیت ترافیک و حفظ زیبایی شهر اردبیل با ساماندهی میوهفروشیهای سیار
سیدکمالالدین میرجعفریان، معاون عمرانی استاندار نیز در راستای اجرای طرح ساماندهی وانتبارهای میوهفروش معتقد است که با ورود جدی دادستان مرکز استان، همکاری مردم و همت شهرداری و پلیس، طرح ساماندهی میوهفروشیهای سیار برای بهبود وضعیت ترافیک، حفظ زیبایی شهر اردبیل و پاسخ به مطالبه چندین ساله شهروندان اجرا شد.
وی در این خصوص به خبرنگار ایمنا میگوید: در سالهای اخیر حضور پرشمار میوهفروشیهای سیار در سطح شهر اردبیل موجب ایجاد ترافیک شدید، خدشهدار شدن سیمای شهر و اعتراض مردم شده بود، در پاسخ به مطالبه چندین ساله شهروندان اردبیل، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان روز بیستم مهر را بهعنوان زمان اجرای طرح ساماندهی میوهفروشیهای سیار سطح شهر تعیین کرد، در اجرای طرح ساماندهی میوهفروشیهای سیار سطح شهر اردبیل، مناطقی برای استقرار این میوهفروشیها تعیین و قرعهکشی حضور در مناطق مذکور برای ۶۰۵ نفر که تعهدنامههای لازم را امضا کرده بودند، انجام شد و میوهفروشان در محلهای معین استقرار پیدا کردند.
محمود صفری، شهردار اردبیل نیز با بیان اینکه ساماندهی وانتبارهای میوهفروش در اردبیل انجام و محلهای استقرار در نقاط مختلف شهر پیشبینی شدهاست، به خبرنگار ایمنا میگوید: با توجه به پایشها ۷۵۷ وانتبار میوهفروش در راستای ساماندهی مورد پذیرش قرار گرفتند که بعد از قرعهکشی محلهای استقرار به صاحبان خودروها اعلام شد.
وی میافزاید: وانتبارهای میوهفروش، در کنار آسیب به سیمای شهر عامل ایجاد ترافیک و بینظمی نیز شده بودند که ساماندهی آنها با همکاری دادستانی، نیروی انتظامی و پلیس راهور در اردبیل آغاز شد تا دیگر در خیابانها شاهد حضور انبوه وانتبارها نباشیم.
صفری ادامه میدهد: گشت تلفیقی به صورت شبانهروزی در سطح شهر فعالیت دارد تا ضمن برخورد با وانتبارهای متخلف، آنان را به مکانهای مشخص شده هدایت و ارشاد کنند، البته جریمههای سنگینی نیز برای افراد متخلف توسط راهنمایی و رانندگی اعمال میشود.
تمکین تمام وانت بارهای میوه فروش به قانون، شایسته قدردانی است
حبیب فتحی، عضو شورای شهر اردبیل با قدردانی از شهردار اردبیل در ساماندهی وانتبارهای میوهفروش و تعیین و فراهمسازی محلهای مناسب برای رفع این معضل شهری به خبرنگار ایمنا میگوید: تمکین وانتبارهای میوه فروش به قانون نیز شایسته تقدیر و قدردانی است که با شهرداری همکاری کردند.
وی میافزاید: امیدواریم در آینده مکانهایی در سطح شهر را بهعنوان بازار میوه و ترهبار تملک کرده و زمینه امرار معاش وانتباران را تأمین و از معیشت آنها حمایت کنیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همچنین میگوید: امیدواریم با اقدامات به موقع و مناسب دوباره شاهد موضوعی همچون بازار میوهفروشی دروازه مشکین نشویم.
سلامت صفری، دیگر عضو شورای شهر اردبیل نیز ابراز میداردکه ساماندهی وانتبارهای میوهفروش در شهر اردبیل طرحی بود که اجرای آن در وهله اول موفقیتآمیز بود که امیدواریم با اختصاص اعتبار مناسب در بودجه سال آینده برای تثبیت اجرای این طرح بازارچههای محلی چند منظوره احداث شود.
وی میگوید: برای این کار ابتدا باید در دل بودجه اعتبار ویژه اختصاص داد و با برنامه هدفمند و کامل، زمینه ایجاد بازارچههای محلی در شهر را فراهم کرد.
صفری میافزاید: تعریف یک برنامه کامل و اقدامات به موقع و مناسب میتواند از ایجاد بازاری همچون بازار میوه فروشی دروازهمشگین این بار به وسعت کل شهر اردبیل پیشگیری کند و همچنین مانع از اقدامات جزیرهای و سلیقهای باشد.
بیش از ۲۵۰ نفر از وانتبارهای میوه فروش تاکنون ساماندهی نشدهاند
عضو شورای شهر اردبیل در راستای اجرای طرح ساماندهی و جمعآوری وانتبارهای میوه فروش میگوید: هنوز ۲۵۰ نفر از این وانتبارها در حالت سرگردانی هستند و تاکنون مکانهای برای آنها تعیین نشده است.
وی با اشاره به اینکه روزانه تعدادی زیادی از این وانتبارها به شورای شهر مراجعه میکنند و درخواست ساماندهی دارند، میافزاید: از شهردار اردبیل درخواست داریم که این تعداد از وانتبارها را نیز به زودی تعیین تکلیف کند، چرا که در شرایط اقتصادی کنونی نباید معیشت و اقتصاد خانوادههای وانت بارها مورد تهدید قرار گیرد.
جواد انصاری، عضو دیگر شورای شهر اردبیل با اشاره به ضرورت ساماندهی بیش از ۲۵۰ نفر از وانتباران که باقی ماندهاند و تاکنون ساماندهی نشدهاند، میگوید: روزانه تعداد زیادی از این وانتباران به شورای شهر مراجعه میکنند که تا کنون مکان فعالیت آنها مشخص نشده است، از این رو لازم است واحد اجراییات شهرداری آن محل و مکانهایی را که خالی هستند و هیچ وانتباری در آن مستقر نشده است، به وانتبارهای باقی مانده اختصاص دهند.
عضو شورای شهر اردبیل همچنین به صدور مجوز پرداخت دو میلیارد ریال به مجموعه عواملی که بیرون از شهرداری، این مجموعه را در اجرای این طرح یاری کرده بودند، اشاره میکند و میگوید: با موافقت اعضای شورای شهر این لایحه نیز مورد تصویب قرار گرفت.
به گزارش ایمنا، طرح ساماندهی وانتبارهای میوهفروش در اردبیل بهعنوان بزرگترین طرح جمعآوری در تاریخ اردبیل ثبت خواهد شد و این طرح میتواند الگویی برای استانهای دیگر باشد، چرا که زمانی که یک موضوع غیرمتعارف و خارج از ضوابط شروع به رشد میکند، باید در همان روزهای اول چارهای برای آن اندیشید، در غیر این صورت تبدیل به معضلی با حجم بسیار گستردهای میشود که نمیتوان آن را مدیریت کرد، از طرف دیگر خواستن توانستن است، اگر همگی مسئولان در خصوص یک موضوعی وحدت داشته باشند و تعامل و همکاری کنند، آن کار نتیجهبخش خواهد بود.