شناسهٔ خبر: 69981917 - سرویس علمی-فناوری
منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی

اقتصادنیوز: متخصص طب سنتی درخصوص درمان حساسیت فصلی با روش‌های طب سنتی توصیه‌هایی ارائه داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، علیرضا یارقلی متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، راجع به حساسیت فصلی و درمان آن گفت: با توجه به فاکتورهایی که در محیط زندگی افراد وجود دارد یک سری واکنش بدن افراد نشان می‌دهد، که شامل افزایش برخی حساسیت‌ها اعم از افزایش حساسیت‌های پوستی، افزایش حساسیت ریوی و مخاط تنفسی است.

علائم شایع حساسیت محیطی

یارقلی ادامه داد: در رابطه با علائم حساسیت محیطی می‌توان اشاره داشت که فرد دچار ریزش اشک و آبریزش بینی، احساس سوزش در ته حلق، تنگی نفس شود. همچنین در برخی موارد کهیر و خارش پوستی نیز مشاهده می‌شود.

وی اظهار داشت: به طور معمول زمانی که گرده‌های گل در هوا معلق هستند حساسیت ایجاد می‌شود. در فصل بهار بیشترین میزان حساسیت را شاهد هستیم، به دلیل اینکه گرده‌ریزی گل‌ها در فصل بهار است. در فصل پاییز نیز با توجه به برگ‌های خشک، موجب حساسیت می‌شود.

متخصص طب سنتی افزود: آلودگی هوا خود یک عامل حساسیت‌زا است. آلودگی هوا در طبقه بندی حساسیت‌ها نیستند اما می‌تواند باعث بروز حساسیت‌های فصلی در افراد شود. در اصل یک بیش حساسیتی بدن است که بعضی از افراد به صورت ژنتیک دارند.

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی

یارقلی اذعان کرد: طب ایرانی در این زمینه کارهای مختلفی انجام داده است. اولین گام این است که ما بدن را برای مبارزه با این حساسیت آماده می‌کنیم. در این زمان فرد باید از خوردن غذاهای سنگین پرهیز کند. غذاها باید به شکلی در برنامه غذایی قرار گیرند تا آن حرارت و افزایش حساسیت را در بدن فرد پایین بیاورد.

وی ادامه داد: مواد غذایی چون عدسی، انواع سوپ‌ها مثل سوپ جو و چلو گشنیز استفاده کنیم، این مواد غذایی حرارت بدن را پایین می‌آورند. همچنین از دمنوش‌هایی مانند دم‌نوش گیاهان خنک، عرق بیدمشک، عرق کاسنی، عرق اناب و عرق گشنیز می‌توانند در کم شدن شدت حساسیت در بدن کمک کننده باشند. همچنین توصیه اکید می‌شود که از مواد غذایی با طبع گرم خیلی استفاده نشود. اگر کسی عادت به مصرف مواد غذایی با طبع گرم دارد در این ایام به فرد توصیه می‌شود که خیلی استفاده نکند زیرا این حساسیت یک برون‌ریزی گرم و خشک به لحاظ مزاجی دارد. یعنی اگر کسی آب‌ریزش بینی دارد باید کاری کند تا حرارت بدن پایین بیاید. می‌تواند آب عدس و رب انار را باهم قاطی کرده و قرقره کند؛ این کار باعث می‌شود حرارت بدن پایین بیاید و حساسیت کم شود.

متخصص طب سنتی مطرح کرد: حساسیت فصلی درمان قطعی ندارد و ۱۰۰ درصد از بین نخواهد رفت اما در یک سری موارد با حجامت می‌توان حساسیت‌های پوستی را تا حدود زیادی از بین برد. اگر حساسیت فرد شدیدتر بود با انجام فصد می‌توان شدت آن را کاهش داد. البته تمام این درمان‌ها به فرد بستگی دارد که با کدام روش بهتر خواهد شد.