شناسهٔ خبر: 69933524 - سرویس سیاسی
منبع: راه دانا | لینک خبر

در سفر رئیس سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو به طرابزون و ارزروم مطرح شد

راهکارهای مشترک منطقه آزاد ماکو برای تقویت گسترش همکاری با ترکیه راهکارهای مشترک منطقه آزاد ماکو برای تقویت گسترش همکاری با ترکیه

حسین گروسی رئیس سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو از استانهای طرابزون و ارزروم ترکیه بازدید نمودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در راستای تقویت دیپلماسی اقتصادی و همکاری‌های مشترک اقتصادی، علمی و فرهنگی با ترکیه ، حسین گروسی رئیس سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو باتفاق فریدون باقری مدیر عامل موسسه بین‌المللی تقارب فرهنگ ها ، دکتر زنوزی عضو هیئت مدیره منطقه آزاد ماکو ، دکتر محمد‌ جواد‌ آقاجری عضو هیئت مدیره موسسه بین‌المللی تقارب فرهنگ ها از استانهای طرابزون و ارزروم ترکیه بازدید نمودند.

در نخستین روز حضور در طرابزون ، دکتر حسین گروسی رئیس سازمان منطقه آزاد ماکو و هئیت همراه در کنسولگری ایران در طرابزون حضور یافته و با آقای ناصر محبتی سرکنسول ایران دیدار و گفتگو نمودند .

در این دیدار آقای گروسی ضمن معرفی ظرفیت های موجود منطقه آزاد ماکو یکی از اهداف حضور هئیت ایرانی در منطقه را بررسی و تقویت همکاری مشترک با طرابزون بر مبنای اشتراکات دینی ، تمدنی ، فرهنگی و تجاری با منطقه آزاد ماکو دانست و افزود :توسعه زیرساخت‌ها و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، به‌ویژه میان ایران و ترکیه می‌تواند کمک شایانی به افزایش مبادلات تجاری نماید .

در این دیدار آقای ناصر محبتی سرکنسول ایران در طرابزون نیز ضمن خیر مقدم به هئیت ایرانی ، حضور مسئولان ایرانی به طرابزون را تاثیر گذار و گامی مهم در دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی برشمرد و افزود ، منطقه طرابزون از شاهراه تاریخی جاده ابریشم است ، موضوعی که در سال‌های اخیر توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده است لذا احیای آن می‌تواند در ایفای تقویت و توسعه همکاری های مشترک تجاری و گردشگری با جمهوری اسلامی تاثیر گذار باشد .

در این دیدار حسین گروسی ضمن معرفی منطقه آزاد ماکو و فرصت های سرمایه گذاری حوزه های حمل و نقل زمینی ، هوایی و ریلی در زمینه برقراری پرواز بین دو منطقه و تسهیل واردات و صادرات بین دو کشور افزود:  توسعه روابط اقتصادی و رفع موانع تجاری و گمرکی ، توجه به ظرفیت‌های قانونی و زیرساختی منطقه آزاد ماکو، این منطقه را به قطب اصلی تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور تبدیل می کند .

امین بیلگین مدیرعامل بندر و منطقه آزاد ترابزون در این دیدار گفت:‌ ظرفیت های بندر ترابزون برای توسعه روابط تجاری با ایران تاریخی است و از این ظرفیت های مشترک می توان برای توسعه تجارت دو کشور ایران و ترکیه بهره گرفت.

وی افزود : امروز بحث های ترانزیت و حمل و نقل پیشرفته تر شده اند و جاده تاریخی ابریشم می تواند به عنوان جاده ابریشم مدرن فعال شود و بخشی از فعالیت های اقتصادی ایران نیز از طریق بندر ترابزون انجام شود .

در آخرین برنامه حضور در طرابزون حسین گروسی، رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد ماکو با هیئت همراه خود از دانشگاه آوراسیا بازدید و با اومر یلدیز، رئیس هیئت امناء، معاون رئیس دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.

حسین گروسی در این بازدید با تاکید بر اینکه ماکو بزرگترین و مهم ترین منطقه آزاد صنعتی و تجاری ایران در مرز ترکیه است گفت : مهمترین ویژگی ماکو این است که علاوه بر فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در نظر داریم یکی از بزرگترین شهرک های علمی دانشگاهی را در منطقه آزاد ماکو با مشارکت دانشگاه های کشورهای همسایه از جمله ترکیه ایجاد نمائیم.

در ادامه این دیدار فریدون باقری مدیر عامل موسسه بین‌المللی تقارب فرهنگ ها به تبیین اهداف برگزاری اجلاس بین‌المللی نقش دیپلماسی فرهنگی در توسعه اقتصادی مناطق آزاد تجاری و صنعتی پرداخت و یکی از مهم‌ترین هدف این اجلاس را تقویت تعاملات فرهنگی و علمی به منظور توسعه اقتصادی برشمرد ، و افزود : توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش دیپلماسی به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های کلیدی تحول در آینده جهان، نقشی بی‌بدیل در شکل‌گیری اقتصاد جهانی ایفا می‌کند.

اومر یلدیز، رئیس هیئت امنای دانشگاه اوراسیا نیز ضمن خیر مقدم و خوش آمد گوئی به هئیت ایرانی ، ایران را کشوری دارای تمدن و فرهنگ برشمرد و بر وجوه اشتراک متعدد ایران و ترکیه تاکیدکرد و گفت : ما نیز موسسه و دانشگاهی هستیم که از مطالعات علمی حمایت می کنیم از این رو آمادگی خود را با مراکز علمی و تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران اعلام میداریم .

یلدیز گفت: “دانشگاه اوراسیا تنها دانشگاه پایه در منطقه است که در سال 2010 تاسیس شد و تاکنون بیش از 13 هزار نفر از آن فارغ التحصیل شده است. این دانشگاه در حال حاضر میزبان دانشجویان ایرانی نیز هست.

وی در ادامه گفت : بین المللی شدن دانشگاه در اولویت اهداف ما قرار دارد و در حال حاضر دانشجویان بین المللی زیادی در این مکان مشغول به تحصیل می باشند.

رئیس هیئت امنای دانشگاه اوراسیا در پایان با اشاره به استقبال این دانشگاه از حضور مؤسسات و دانشگاه های چند فرهنگی و اجتماعی  به عنوان بخشی از دیپلماسی آموزش جهانی اشاره کرد و گفت : این موضوع نقش مهمی در بین المللی شدن نظام آموزش عالی به عنوان بخشی از زندگی ایفا می کند .

در پایان این دیدار رئیس دانشگاه اوراسیا آمادگی خود را برای تفاهم‌نامه همکاری با مراکز دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران خاصه آذربایجان غربی و ماکو اعلام نمود .