شناسهٔ خبر: 69905135 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

تصمیم تاریخی دیوان بین‌المللی کیفری؛ صدور حکم بازداشت نتانیاهو برای آلمان چه معنایی دارد؟

دولت آلمان درپی صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری با چالش‌های قانونی مهمی روبرو شده که برلین را با نگرانی جدی مواجه کرده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری ICC برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی برای متحدان این رژیم از جمله آلمان ضربه مهمی محسوب می‌شود.

این حکم در حالی صادر شد که بیش از یک سال از زمان آغاز جنگ غزه می‌گذرد و در این میان کشورهای غربی به‌ویژه اروپایی‌ها حمایت همه‌جانبه‌ای از رژیم صهیونیستی به‌عمل آوردند؛ آن‌ها از این رژیم در میانه نسل‌کشی آشکار در غزه، حمایت سیاسی کرده و براساس ادعاها و اتهام‌های آن، با سازمان‌های بشردوستانه در کمک‌رسانی به غزه برخورد کردند؛ این کشورها حتی در عرصه داخلی به خاموش کردن صدای اعتراض‌های مردمی و دانشگاهی به جنایت‌های رژیم صهیونیستی دست زدند.

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و یوآف گالانت ازسوی قضات دیوان بین‌المللی کیفری برای حامیان رژیم صهیونیستی معانی متفاوتی دارد: برای کشور‌های غربی ارسال‌کننده تسلیحات به اراضی اشغالی احتمال توقف روند سودجویی از بدترین بحران بشردوستانه جاری جهان به دنبال داشته است؛ گزینه رسیدگی به جنایت‌های جنگی پیشین عمدتا انجام شده ازسوی آمریکا را فعال‌تر کرده است؛ احتمال رسیدگی به مسئولیت همدستان رژیم صهیونیستی را در نسل‌کشی غزه قوت بخشیده‌ است؛ ...

دولت آلمان حامی سرسخت رژیم صهیونیستی در جریان نسل‌کشی در غزه اکنون با واقعیت مهمی مواجه شده است: جنایت‌های جنگی پیامد‌هایی خواهند داشت و این پیامد‌ها نه فقط عامل مستقیم ارتکاب جنایت بلکه همدستان آن را نیز در معرض قرار گرفتن در خط قانون و پاسخگویی قرار می‌دهد.

موضع‌گیری‌های مقام‌های آلمانی درپی صدور حکم بازداشت نتانیاهو و یوآف گالانت ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری نشان داد که صدای پای قانون در برلین و پشت در‌های کاخ بلویو هم شنیده شده و پیام صدور حکم یادشده در سرزمین ژرمن‌ها دریافت شده است.

شماری از مقام‌های آلمانی اعلام کردند که دولت آلمان باید فورا تحویل تسلیحات به جنایت‌کار جنگی را که تحت تعقیب حکم بازداشت بین‌المللی است، متوقف کند؛ این برای دولت آلمان به‌عنوان یکی از عمده‌ترین صادرکنندگان تسلیحات به آلمان به معنای قطع جریان سود‌های تسلیحاتی به ازای چشم‌پوشی از نسل‌کشی است.

در عین حال، اقدام بی‌سابقه دیوان بین‌المللی کیفری، بحث‌ها را در آلمان درباره سیاست صادرات تسلیحات و موضع این کشور در قبال جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و به‌طور بالقوه روابط دیپلماتیک بین برلین و تل‌آویو را متشنج می‌کند.

در عین حال، کارشناسان و حقوقدانان می‌گویند که این رای می‌تواند بر روند رسیدگی به دیگر پرونده‌های مرتبط با جنگ غزه تاثیر بگذارد و جریان آن‌ها را دچار تغییر‌های آشکاری کند.

ازسوی دیگر، مقام‌های آلمانی که در تلاش برای سرپوش نهادن بر جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اقدام به تصویب قانونی در بوندستاگ با بهانه مبارزه با آنچه یهودستیزی خوانده شد، کردند، اکنون در شرایط متفاوتی قرار گرفته‌اند.

بوندستاگ آلمان که به دنبال ساکت کردن صدای اعتراض مردم این کشور در موضوع جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه بوده و قصد جرم‌انگاری انتقاد‌ها و اعتراض‌ها به نسل‌کشی در غزه را داشت، اکنون شاهد است که دیوان بین‌المللی کیفری در توضیح حکم صادرشده برای نتانیاهو و گالانت اعلام کرد که این دیوان دلایل منطقی و معقولی برای مسئول دانستن نتانیاهو و گالانت در مسئله استفاده عمدی از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی و ارتکاب جنایت نسل‌کشی دارد.

جای تعجب نیست که آلمان در میانه جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در کنار رژیم نژادپرست و نسل‌کش صهیونیستی بایستد؛ نگاهی به تاریخ آلمان از جهت رویداد‌ها و ذهنیت‌های تاریخی وجوه اشتراک آشکاری را میان طرفین نمایان می‌کند.

استعمارگری و استکبار عمیقا ریشه‌دار آلمانی در کنار ذهنیت سفیدبرترپندار، آلمان را از همان ابتدای جعل رژیم صهیونیستی در کنار این رژیم قرار داده و به نوعی توجیه‌گر و حامی جنایت‌های رژیم صهیونیستی کرد.

آلمانی‌ها با همان رویکرد استعماری و سفیدبرترپندار خود دست به نسل‌کشی گسترده نه فقط در آفریقا بلکه علیه سفیدپوستان دیگر در اروپا زدند؛ جنایت‌های تاریخی که تاکنون با پاسخ درست و کامل برلین حل‌وفصل نشده‌اند.

در تاریخ آلمان، هرگز تا آنجا که به حمایت از پروژه صهیونیستی مربوط می‌شود، فلسطینی‌ها، حقی بر سرزمین خود نداشته‌اند و در مقابل شهرک‌نشین‌های صهیونیست امکان هرکاری را داشتند.

انتهای پیام/