شناسهٔ خبر: 69859901 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مشکلات ناامنی‌ افغانستان ‌به پایان رسید

رئیس راه آهن افغانستان گفت: افغانستان مشکلات ناامنی‌اش به پایان رسید و فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری دارد و دولت افغانستان آمادگی دارد تسهیلات و پتانسیل لازم در اختیار تاجران ایرانی بگذارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،مولوی صاحب‌زاده امروز در نشست فرصت‌ها و چالش‌های توسعه حمل‌ونقل ریلی افغانستان و ایران اظهارداشت: توسعه تجارت و ترانزیت از طریق راه آهن هدف اصلی ما است.

وی تصریح کرد: استقرار مرزبانی در مرز دوکشور، روند انتقالات از طریق گمرک، تسهیل و بدون فوت وقت انتقالات در دستور کار جدی قرار دارد و فرودگاه و راه‌آهن هرات، فرصت ویژه اقتصادی است که می‌تواند برای تاجران ایرانی فرصت خوبی باشد.

صاحب‌زاده بیان کرد: افغانستان مشکلات ناامنی‌اش به پایان رسید و فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری دارد و دولت افغانستان آمادگی دارد تسهیلات و پتانسیل لازم در اختیار تاجران ایرانی بگذارد، در حال حاضر برای تاجران ایرانی، تخفیف ویژه در نظر گرفته شده است تا از طریق راه آهن انتقال بارها و کالاهایشان را داشته باشند.

وی نقش تاجران را بسیار ارزنده دانست و افزود: در پیشرفت و توسعه افغانستان امیدوارم به نتایج مشترک خوبی برسیم در کابینه افغانستان مصوب شده تا در تمامی پروژه ها بودجه برای توسعه ریلی تعیین شود  تا زودتر به نتیجه برسد.

مولوی صاحب زاده یادآور شد: این مسیر ریلی، تاثیر مستقیم بر زندگی مردم ایران و افغانستان دارد و مصمم هستیم با تمام توان حمایت کنیم تا مجاهدان در این عرصه بتوانند به رشد اقتصادی کمک کنند، تجارت و ترانزیت از طریق راه آهن مزایایی خاصی دارد انتقال کالا از افغانستان از طرق دیگر هزینه دارد ولی از طریق راه آهن مقرون به صرفه است.

رئیس راه آهن افغانستان اذعان کرد: جنگ‌های تحمیلی 45سال گذشته رشد اقتصادی کشور افغانستان را تاخیر انداخت اما اکنون زمان آبادی این کشور است و مصمم هستیم برای توسعه کشورمان و آماده مشارکت با کشورهای همسایه هستیم.

محمدرضا توکلی زاده، مدیر اناق بازرگانی خراسان رضوی نیز اظهارداشت:این نشست منتهی به تفاهم برای چگونگی استفاده از راه آهن ایران و افغانستان شود امیدواریم حرکت واگن ها از ایران عملیاتی شود، البته چند واگن از ایران تا کنون رفته و بتوانیم با همفکری مشکلات را برطرف کنیم.

به گفته وی، انتقال کالا از ایران به افغانستان تسهیل شود و از این مسیر بهره برداری موثر شود.

به گزارش تسنیم تکمیل راه آهن خواف_هرات تا مزار شریف با هدف توسعه تجاری دو کشور با حدود 800 کیلومتر مسیر، مورد توجه دو کشور ایران و افغانستان است و همچنین رااه اندازی دانشگاه ریلی در مشهد نیز مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/282/.