گروه بینالملل دفاعپرس: در فاصله مهرماه سال ۱۴۰۲ تا مهر سال ۱۴۰۳، بیش از ۲۰۰ خبرنگار و فعال رسانهای در غزه و لبنان توسط صهیونیستها شهید شدهاند که ۲۵ نفر از این شهدا، خبرنگار زن و ۱۸۲ نفر هم خبرنگار مرد بوده است و در جریان این حملات ۱۸۵ نفر از خبرنگاران نیز مجروح شدهاند.
بر همین اساس، مجمع بینالملی رسانه آزاد با همکاری برخی از سازمانهای فرهنگی بهمنظور پاسداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار جبهه مقاومت، مراسم یادبودی تحت عنوان «ترور حقیقت» قرار است، روز دوشنبه ۲۸ آبان با حضور جمعی از اهالی رسانه در دانشگاه صدا و سیما برگزار کند.
در همین راستا، تعدادی از خبرنگاران و اهالی رسانه در کشورهای منطقه نسبت به جنایاتی که رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران و فعالان رسانهای انجام میدهند تا حقایقی که در غزه و لبنان رخ میدهد به جهان مخابره نشود، واکنش نشان دادند که در ادامه بخشی از این واکنشها را میخوانید؛
«محمد آجار» (Muhammed Acar) خبرنگار شبکه ۱۴ ترکیه پیرامون جنایات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران اظهار داشت: یک نسلکشی توسط رژیم صهیونیستی در غزه انجام میشود و در این نسلکشی نهتنها زنان و کودکان شهید میشوند، بلکه نسلکشی جمعی علیه رسانهها نیز انجام میشود.
خبرنگار شبکه ۱۴ ترکیه ادامه داد: جای مناسبی برای دریافت اخبار از غزه باقی نمانده است و مدارس و بیمارستانها در غزه ویران شدند. رسانهها نیز نابود شدند. در واقع یک نسلکشی خبرنگاری نیز در اینجا انجام شده است و رژیم صهیونیستی نمیخواهد موضوع به درستی به دنیا منتقل شود.
وی خاطرنشان کرد: نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آغاز جنگ به صراحت مدعی شد که «اگر رویدادها آنطور که هست گزارش شود، به نفع غزه و حماس خواهد بود». به همین دلیل آنها کشتار خبرنگاران را همانند زنان و کودکان آغاز کردند.
«رویی لی» خبرنگار و مدیر دفتر شبکه فونیکس چین در تهران نیز در سخنانی اظهار داشت: ما خبرنگاران وظیفهای جز انتقال صحیح و بینقص اخبار به مخاطبهای خودمان نداریم. وظیفهای که این روزها در فلسطین به یک خطر و «بازی با جان» تبدیل شده است.
رویی لی ادامه داد: رژیم صهیونیستی که به بهانه مبارزه با حماس در حال کشتار زنان و کودکان و مردم بیدفاع هست به خبرنگاران هم رحم نمیکند. هرچند که من چینی هستم و مسلمان هم نیستم، اما قلبم از این همه ظلم به همکارانم به درد آمده است. به خاطر همین اسم این اقدام اسراییل را «ترور راوی» گذاشتم.
وی گفت: پس از عملیات «طوفانالاقصی» اسراییل ۲۱۱ همکار رسانهای را فقط در غزه شهید کرده و ۱۸۵ خبرنگار و روزنامهنگار نیز مجروح شده است. ۷۵ مرکز رسانهای مستقر در غزه را نیز تخریب و شمار زیادی را هم دستگیر و زندانی کرده است.
رویی لی اضافه کرد: نکته تاسفبار اینکه هیچ صدای اعتراضی از نهادهای بینالمللی و حقوق بشر شنیده نمیشود و هیچ اخطاری به رژیم «اسراییل» داده نمیشود.
وی در پایان گفت: من «رویی لی» خبرنگار شبکه فونیکس چین در تهران به این وضعیت اعتراض دارم و خواستار واکنش سریع و فوری نهادهای ذیربط بینالمللی در محکومیت و توقف این رفتار هستم.
«کیوانچ اوزدال» (Kıvanç Özdal) خبرنگار تلویزیون اولوسال ترکیه نیز با اشاره آمار شهدای خبرنگار جبهه مقاومت، گفت: آیا میتوانیم اینها را تصادفی بنامیم؟ البته نه. زیرا «اسرائیل» قاتل، خبرنگارانی را هدف قرار میدهد که جنایات، جنایات جنگی و قتلعام آن را به گوش جهانیان گزارش میدهند؛ ولی خبرنگاران عقبنشینی نمیکنند.
کیوانچ اوزدال، با بیان اینکه خبرنگارانی که برای بشریت کار میکنند، همچنان ظلم «اسرائیل» را به جهانیان نشان میدهند، گفت: از اینجا یاد و خاطره خبرنگاران شهید را گرامی میداریم و به همه نیروهای مقاومت کننده در برابر اسرائیل درود میفرستیم.
«لی جیانان» خبرنگار گروه رسانهای چین نیز در سخنانی اظهار داشت: ما در طول یک سال گذشته شاهد کشتار و خونریزی در منطقه بهویژه در نوار غزه و لبنان بودیم. این درگیریها باعث کشته شدن دهها هزار از مردم غیر نظامی شده است.
لی جیانان با اشاره به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر از خبرنگاران و همکاران رسانهای متذکر شد: به عنوان خبرنگار اطلاع دارم که کشتن خبرنگاران در هر شرایطی غیرقانونی و نقض حقوق بینالملل میباشد. امیدوارم این جنگ و درگیری به زودی متوقف شود و صلح و ثبات به زندگی مردم بازگردد.
«ژنگ کای» خبرنگار شبکه فونیکس چین نیز طی سخنانی به جنایات و کشتار خبرنگاران و اهالی رسانه به دست رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: ما در طول سال گذشته شاهد وقوع فاجعه در منطقه غزه بودیم. انسانها و خبرنگاران زیادی در آنجا شهید شدند و این یک موضوع تاثربرانگیز برای همگان است. به نظر من همه باید تلاش کنند تا به مردم آن منطقه و دستیابی به صلح کمک کنند.
«عبد الحمید الغربانی» نویسنده و خبرنگار یمنی نیز گفت: طبیعتًا وقتی حامل خبر، به خبر تبدیل میشود و شاهد خبر، به شهید تبدیل میشود معلوم است که دلیل ترور چیست.
وی با بیان اینکه دشمن میخواهد، روایت خود را منتشر کند و جنایت صهیونیستها و آمریکا را کتمان کند، افزود: دشمن صهیونیستی خبرنگاران و خانوادههاى آنها را در مناطقی که اقامت دارند، مورد هدف قرار داده است. خبرنگارانی که رنج مردم غزه و داستانهاى آوارگان را در طول جنگ گزارش دادهاند.
این نویسنده و خبرنگار یمنی با اشاره به اینکه ما در یمن قبلا این تجربه تلخ را تجربه کردهایم و من شخصا در جریان تجاوز سعودی - آمریکایی به یمن تجربه اینگونه حوادث را داشتهام خاطرنشان کرد: یک شبی که حملات به صنعا بایتخت یمن انجام شد، این حمله به یکی از محلههاى نزدیک خانه دوستم که فیلمبردار تلویزیون المسیرة بود اتفاق افتاد و دوستم شهید شد.
عبد الحمید الغربانی، در ادامه صحبتهای خود گفت: سریعا به مکان حمله رفتم تا آن را مستند سازی کنم، اما متجاوزان سعودی آمریکایی بار دیگر با حمله دوم، همان محل حمله اول را هدف قرار داد که اینبار همه افرادی که آنجا بودند از جمله امدادگران و مردم عادی را هدف قرار دادند.
این نویسنده و خبرنگار یمنی تصریح کرد: با صدای بلند شروع به جستجوی دوستم در میان آوار و مجروحان کردم که برایم روشن شد دوستم شهید شده و این اتفاق زخم عمیقی تا امروز بر روی قلب من برجای گذاشته است.
عبد الحمید الغربانی، یادآور شد: به طور کلی میتوان گفت که هدف قرار دادن خبرنگاران تصادفی نیست و به همین خاطر باید بابت بیان حقیقت بهای زیادی پرداخت کرد و آن بها شاید خون ما باشد.
«طالب الحسنی» سردبیر اخبار شبکه المسیرة یمن نیز پیرامون جنایات و کشتار خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی گفت: اینکه خبرنگاران بخشی از قربانیان جنگ هستند به یک امر طبیعی و عادی تبدیل شده است، اما هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران، چیزی است که رژیم صهیونیستی به آن معروف شده است.
وی با بیان اینکه درصد خبرنگارانی که هدف تجاوزات صهیونیستها در غزه و لبنان قرار گرفتهاند، شاید بالاترین درصد در جهان باشد افزود گروههای مطبوعاتی از جمله خبرنگاران به صحنه جنگ میروند تا قتلعام، آوارگی و موارد مهم دیگری را پوشش دهند و این یک ماموریت بشردوستانه با هدف روشن شدن حقیقت است و خبرنگارانی که در غزه هستند میدانند صهیونیستها ممکن است آنها را برای پنهان ماندن حقیقت، مورد هدف قرار دهند.
سردبیر اخبار شبکه المسیرة یمن با اشاره به اینکه صهیونیستها نمیخواهند تصویر واقعی غزه در جهان منتشر شود یادآور شد: آنها کلا با مطبوعات دشمنی دارند و متاسفانه هیچ سازمانی برای مجازات صهیونیستها بابت این همه جنایت وجود ندارد و صهیونیستها دشمن حقیقت هستند.
«محمد منصور» خبرنگار شبکه فلسطین الیوم از غزه نیز پیرامون جنایات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران گفت: در حقیقت موانع زیادی در این جنگ و حمله رژیم اسرائیلی مانع عمل خبرنگاران در نوار غزه میشود. مخصوصا در این برهه زمانی که رژیم اشغالگر سعی میکند قضیه فلسطین را از طریق حمله مستقیم به سازمانهای خبری وخبرنگارانی که جرمها و جنایات رژیم صهیونیستی را ثبت میکنند از بین ببرد.
وی با اشاره به اینکه فقط در نوار غزه بیش از ۱۸۰ خبرنگار شهید داریم عنوان کرد: در حال ثبت جرایم صهیونیستها در نقاط مختلف نوار غزه هستیم که اقدامات و جنایات آنها مانع از اطلاع رسانی درست فلسطین میشود؛ که برای رسوا کردن این رژیم و همچنین برای رساندن پیام مردم فلسطین به گوش آزادگان جهان شروع به کار کرده و ادامه کشتار جمعی انسانیت در فلسطین را میبیند.
خبرنگار شبکه فلسطین الیوم یادآور شد: در طول این ماهها جنگ غزه به تمامی نقاط این شهر رسیده و آوارگی مردم را به همراه داشته و شاهد حملات مستقیم به زیر ساختها نیز هستیم. یکی از مهمترین موانعی که ما با آن رو به رو هستیم حملات مستقیم به خبرنگاران توسط ماشین جنگ اسرائیلی و حملات به خانوادههای خبرنگاران و امکاناتی که دارند از جمله ماشینهای پخش است که در روند انتقال اخبار تاثیر میگذارد. علاوه بر محاصره که از ۷ اکتبر همچنان ادامه دارد، ورود جلیقههای خبرنگاری را ممنوع کردند و مجبور هستیم که از دوربینهای مستهلک شده استفاده کنیم.
محمد منصور در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: من به عنوان خبرنگار شبکه فلسطین الیوم همانند بقیه همکاران خبرنگار مجبور بودم برای ماهها به همراه خانواده خود کوچ نشینی کنم. ضمن اینکه بارها مورد بمباران قرار گرفتیم. همچنین برای چند بار در مرحله کوچ نشینی یا حتی در مناطق نزدیک خودمان با صحنههای تلخ رو به رو شدم. اما ما برای اینکه به کار خودمان برسیم مجبور شدیم از خانوادههای خودمان فاصله بگیریم
خبرنگار شبکه فلسطین الیوم با اشاره به اینکه برای رساندن تصاویر حقیقت مسئولیت زیادی بر عهده داریم و باید آن را تحمل کنیم افزود: ما میدانیم که باید در این شرایط به خانوادهای خودمان هم برسیم. در این شرایط سخت با چالشهای زیادی مواجه هستیم و باید برای پوشش خبری هم تلاش کنیم. چندی بیش یک قتلعام دیگری بر اثر حمله اسرائیلی در منطقه خانیونس را پوشش دادیم و مشاهده کردیم چگونه کودکان به راحتی کشته میشوند.
محمد منصور خاطرنشان کرد: در یکی از پوششهای خبری خودمان از داخل منزلی که مورد بمباران قرار گرفت دیدیم که چگونه خانوادهها به صورت کامل ازبین رفته و از ثبت احوال به طور کامل پاک میشوند. این اراده و اصرار میخواهد تا ادامه راه را بدهیم، مخصوصا بعد از اینکه بسیاری از دوستان و عزیزان خود را در راه رساندن روایت حقیقت از دادهایم.
خبرنگار شبکه فلسطین الیوم اتفاقی که اینجا در غزه در حال روی دادن هست، این است که جرمهای زیادی دارد شکل میگیرد و به رغم تمامی این چالشها و سختیها راه خبر رسانی برای فلسطین همچنان ادامه خواهد داشت تا جهان بداند چه اتفاقی در غزه در حال روی دادن است.
محمد منصور در پایان صحبتهای خود گفت: رژیم صهیونیستی در بیش از یک سال گذشته تلاشهای بسیاری را برای کور کردن چشم حقیقت انجام داده است. اما ما به جهانی که به این جنایات و کشتار واکنشی نشان نمیدهد میگوییم نباید این صحنهها برایتان عادی شود.
«ایمان ابراهیم» خبرنگار تلویزیون عربی سوریه در دمشق نیز پیرامون جنایات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران صحبت کرد و گفت: ما خبرنگاران سوریه، تجاوزات و حملات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگارانی که وظیفه ملی خود را در پوشش وقایع غزه، لبنان و فلسطین انجام میدهند، محکوم میکنیم.
ایمان ابراهیم افزود: سلاح خبرنگاران قلم است و با همین قلم در برابر گلولههای دشمن ایستادگی میکنند. زمانی که رژیم صهیونیستی در دستیابی به پیروزی شکست میخورد و در برابر مقاومت لبنان، غزه، فلسطین، عراق و هر جای دیگر ناکام میماند، به قتل کودکان، زنان و خبرنگاران متوسل میشود؛ خبرنگارانی که قلم در دست دارند.
خبرنگار تلویزیون عربی سوریه در دمشق در تکمیل صحبتهای خود عنوان کرد: همانطور که در مورد «شیرین ابوعاقله» شاهد بودیم، او را در حالی که مشغول انتقال حقیقت با دوربین و میکروفون بود، ترور کردند. این همان کاری است که با «وائل الدحدوح» هم انجام دادند؛ او را چندین بار هدف قرار دادند و تعدادی از اعضای خانوادهاش را به شهادت رساندند. آنها همیشه کسانی را که حقیقت را منتقل میکنند، هدف قرار میدهند و در مقابل با خبرنگارانی که حقیقت را به نفع خودشان تحریف میکنند، همکاری میکنند.
ایمان ابراهیم تصریح کرد: این هدفگیری خبرنگاران، چه آنها شهید، مجروح، مفقود یا اسیر باشند و یا در وضعیت بسیار خطرناک قرار داشته باشند، نشاندهنده ضعف رژیم صهیونیستی و ناکامی آن در برابر محور مقاومت است؛ محوری که پیروزیهای بزرگی علیه این ارتش به اصطلاح شکستناپذیر به دست آورده است.
خبرنگار تلویزیون عربی سوریه در دمشق با بیان اینکه مردان مقاومت در ایران، فلسطین، غزه، سوریه، عراق و هر جای دیگر، پیروز تاریخ هستند و هرگز جغرافیا را از دست ندادهاند، تصریح کرد: آنها پیروزیهایی را محقق کردهاند که رهبر مقاومت همیشه خواهان آن بوده است.
ایمان ابراهیم گفت: رحمت خدا و احترام نثار شهدای مقاومت و خبرنگارانی که با خون خود خاک غزه، لبنان و هر سرزمین پاکی را رنگین کردهاند. ما بهعنوان خبرنگاران سوریه، این تجاوزات علیه صاحبان کلمه آزاد و شغل دشوار خبرنگاری را محکوم میکنیم و عهد میبندیم که این مسیر را ادامه دهیم و حقیقت را حتی با وجود دشمن هر جا که باشد، به هر نقطهای از جهان برسانیم.
«رنا کریم» خبرنگار شبکه تلویزیون العهد در بغداد نیز اظهار داشت: آنها راویان شهدای عملیات طوفان الاقصی هستند که توسط نیروهای اشغالگر ترور شدند. دویست و یازده شهید و صد و هشتاد و پنج روزنامه نگار و متخصص رسانه مجروح و زخمی شدند. تنها در یک سال و فقط در نوار غزه.
«عباس ستار» خبرنگار دیگر شبکه تلویزیون العهد در بغداد، نیز بیان داشت: بله، از همین جا، از استودیوهای العهد در بغداد، هدف قرار دادن روزنامه نگاران توسط رژیم صهیونیستی را در مقابل چشم جهانیان را محکوم میکنیم؛ و حمایت کانال تلفزیون العهد از اصحاب رسانه در غزه و لبنان را اعلام میکنیم.
«حیدر الجبوری» خبرنگار شبکه تلویزیون العهد در نجف اشرف، نیز تاکید کرد: تا زمانی که روزنامه نگاران آزاد وجود داشته باشند که به گزارش جنایات دشمن ادامه دهند، اشغالگران نمیتواند روایت را ترور کنند. اینجا در شهر مقدّس نجف، حمایت وایستادگی خود را در کنار رسانههای مقاومت در غزه و لبنان تأکید مینماییم. ما از همه خبرنگاران آزادهای حمایت میکنیم که اصرار دارند روایت واقعی را منتقل کنند، و پیروزیهای مقاومت و شکستهای دشمن را آشکار و اعلام نمایند.
«فاضل حسن» خبرنگار شبکه تلویزیون العهد در بصره نیز بیان داشت: صد روزنامهنگار بازداشت، و پنجاه و دو روزنامهنگار زندانی یا أسیر شده، و چهارصد و چهل وچهار نفر از فعالان رسانهای جبهه مقاومت در میان شهدا هستند و دو نفر در شمار مفقودان هستند. ما از بصره این جنایات صهیونیستها علیه خبرنگاران را که ناقض تمام قوانین بین المللی و بشردوستانه است، محکوم میکنیم.
«عبدالامیر» خبرنگار شبکه تلویزیون العهد در موصل نیز تصریح کرد: بیشترین تعداد حمله به خبرنگاران در تاریخ بشریت توسط نیروهای اشغالگر صهیونیستی انجام شده است. بیش از هزار و ششصد حمله و انهدام هفتاد و پنج مرکز رسانهای تنها در غزه بوده است. از موصل، حملات صهیونیستها به گروههای مطبوعاتی را محکوم میکنیم.
خبرنگار شبکه خبری المنار نیز اظهار داشت: در کنار نبرد قهرمانانهای که رزمندگان در مرزهای جنوبی لبنان و در غزه دارند انجام میدهند، نبرد دیگری نیز وجود دارد که اهمیت آن کمتر از نبرد میدانی نیست؛ این نبرد، نبرد رسانهای مقاومت است که امروز، ابزار آن عبارت است از فناوری، قلم، تصویر، و شبکههای اجتماعی.
وی گفت: رسانههای غربی با تحریف حقایق و ترویج روایت دشمن تلاش میکنند، تصویر مقاومت را مخدوش کنند و جنگ روانی علیه جامعه مقاومت به راه بیندازند تا ارزش مقاومت را تضعیف کنند و دشمن را بهعنوان پیروز نشان دهند. وظیفه رسانه مقاومت این است که در مقابل این تلاشها، جنگی متقابل بهراه بیندازد، اگر بتوان چنین گفت.
خبرنگار شبکه خبری المنار تصریح کرد: این کار با نشاندادن قهرمانیهای رزمندگان در میدان نبرد، پایداری جامعه مقاومت و پایبندی آنها به سرزمین و تصمیم بر مقاومتشان امکانپذیر است.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، امام خامنهای که میفرمایند که تأثیر رسانه کمتر از موشکها و تانکها نیست، چه در مجبورکردن دشمن به عقبنشینی و چه در اثرگذاری بر ذهنها و دلها، بیان داشت: دشمن، که بر همگان آشکار است، امروز درمانده شده و جز سلاح قتل و تخریب و ارتکاب جنایات بیشتر، چیزی در دست ندارد. رسانههای مقاومتی امروز بهای بالابردن کلمه حق را در برابر این دشمن متکبر با تقدیم شهدای خبرنگار میپردازند، همانطور که در غزه اتفاق افتاده و همچنین در نبرد "اولی الباس" که طی چند هفته دایر است، ودر آن خبرنگارانی از شبکههای المنار و المیادین در حین انجام وظایف حرفهای خود در منطقه حاصبیا بهطور مستقیم هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.
وی گفت: همه این فداکاریها در برابر عظمت قهرمانیهای مقاومت ناچیز است. ما و شما، انشاءالله، به سوی پیروزیای که شهید بزرگوارمان، سید حسن نصرالله، وعده آن را داده است، حرکت میکنیم.
انتهای پیام/ ۱۳۴
∎