شناسهٔ خبر: 69775123 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اجرای طرح " وارنیش فلوراید تراپی" برای ۵۴ هزار دانش‌آموز دزفولی

دزفول-ایرنا- مسوول واحد سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت دزفول گفت: طرح "وارنیش فلورایدتراپی" برای حدود ۵۴ هزار نفر در دزفول در حال اجرا است.

صاحب‌خبر -

شهین علی‌نژاد روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: طرح کشوری " وارنیش فلورایدتراپی" به عنوان یکی از برنامه‌های سلامت دهان و دندان در تمام دانشگاه‌ها در حال برگزاری است.

وارنیش فلوراید، حدود ۷۵ درصد از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند

وی افزود: این طرح در کنار سایر مراقبت‌ها، مانند استفاده از نخ دندان در پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان موثر است و بین ۷۰ تا ۷۵ درصد از پوسیدگی دندان شیری و دایمی جلوگیری می‌کند و موجب استحکام دندان می‌شود.

وارنیش فلوراید هیچ عارضه‌ای بر دندان ندارد

مسوول واحد سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت دزفول گفت: وارنیش در دوز مجاز استفاده می‌شود و هیچ عارضه‌ و خطری ندارد، این طرح برای گروه سنی سه تا ۶ سال و مدارس ابتدایی به صورت رایگان انجام می‌شود.

علی‌نژاد خاطرنشان کرد: این طرح در مراکز بهداشتی، پیش‌دبستانی‌ها، مهدکودک‌ها و مدارس ابتدایی توسط نیروهای آموزش دیده به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی افزود: این طرح آغاز شده و در ۲ مرحله تا پایان خرداد سال آینده انجام می‌شود.

مسوول واحد سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت دزفول بیان کرد: سال گذشته این طرح در بخش سردشت دزفول با مشارکت ۹۷ درصدی دانش‌آموزان و در کل شهرستان با مشارکت ۶۴ درصدی دانش‌آموزان انجام شد.

وی بیماری‌های دهان و دندان را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر عنوان کرد و افزود ابتلا به دیابت، فشار خون، روماتیسم، سرطان پانکراس ودهان و مشکلات قلبی با بیماری‌های دهان و دندان ارتباط دارد و مشکلات لثه و دندان در بیماران دیابتی ۲ تا سه برابر بیشتر است.

شیوع پوسیدگی دندان در خوزستان بالای ۹۰ درصد است

علی‌نژاد اظهارکرد: شیوع پوسیدگی دندان در خوزستان بالای ۹۰ درصد است و انجام وارنیش فلوراید در سن پایین‌تر موجب پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان می‌شود و روند پیشرفت پوسیدگی دندان را کند می‌کند.

وی در خصوص انتشار برخی مطالب پزشکی در حوزه دهان و دندان در فضای مجازی نیز گفت: حجم زیادی از اطلاعات در فضای مجازی دریافت می‌شود که ممکن است خلاف واقع باشند و توسط افراد غیرمجاز منتشر بیان شوند.

مسواک زدن هیچ محدودیتی برای سلامت دهان و دندان ایجاد نمی‌کند

مسوول واحد سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت دزفول تاکید کرد: مسواک زدن هیچ محدودیتی ایجاد نمی‌کند فقط برخی افراد مانند زنان باردار ممکن است حساسیت داشته باشند که باید نوع مسواک، خمیردندان مناسب و حاوی فلوراید برای آنها مشخص شود تا دچار مشکلات دهان و دندان نشوند.

وی شهروندان را به مسواک زدن حداقل ۲ نوبت در روز توصیه کرد و افزود: پس از مصرف غذاها و ترشیجات اسیدی که دندان حساس است در صورت مسواک زدن امکان ایجاد خراش‌هایی بر روی دندان وجود دارد که توصیه می‌شود پس از مصرف غذاهای اسیدی، دهان با آب خالی شسته شود و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد مسواک زده شود.