شناسهٔ خبر: 69771692 - سرویس اجتماعی
منبع: میزان | لینک خبر

بسته‌های تشویقی برای مرمت و بهسازی بنا‌های تاریخی و ارزشمند پایتخت

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران طی یادداشتی درباره بسته‌های تشویقی برای مرمت و بهسازی بنا‌های تاریخی و ارزشمند پایتخت توضیحاتی را ارائه داد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش شهر، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران طی یادداشتی درباره بسته‌های تشویقی برای مرمت و بهسازی بنا‌های تاریخی و ارزشمند پایتخت نوشت:

تهران، نه تنها پایتخت سیاسی کشور، بلکه پایتخت فرهنگی و هنری آن نیز محسوب می‌شود. تقویت ابعاد مختلف فرهنگ و هنر این شهر برای حفظ هویت آن ضروری است. یکی از اقدامات مهم در این مسیر، بازگرداندن حیات شهری به بافت و بنا‌های تاریخی و ارزشمند شهر است.

از آنجا که مرمت و نگهداری این بنا‌ها هزینه‌های سنگینی را بر مالکان تحمیل می‌کند، ممکن است مالکان را از حفظ و نگهداری این آثار ارزشمند بازدارد. در نتیجه، این بنا‌ها به مرور زمان به مکان‌های متروکه تبدیل خواهند شد. به همین دلیل، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، دستورالعمل صدور پروانه مرمت، احیاء و بهره‌برداری از بنا‌های تاریخی و ارزشمند را به مناطق ۲۲ گانه ابلاغ کرده است. این دستورالعمل با هدف تسهیل و تسریع در نوسازی، بهسازی و بهره‌برداری از بنا‌های مذکور طراحی شده است.

در این نوع پروانه، املاک واجد ارزش که تأییدیه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران را اخذ کرده‌اند، در صورتی که کاربرد متناسبی با بنای تاریخی داشته باشند، می‌توانند از بسته‌های تشویقی متنوعی برخوردار شوند. این بسته‌ها شامل معافیت از کلیه هزینه‌ها و عوارض مربوط به تغییر کاربری، مرمت، بازسازی و سایر عوارض مندرج در پروانه‌های ساختمانی و عوارض استفاده‌های موقت در شهر تهران می‌باشد. همچنین این املاک می‌توانند در صورت درخواست الحاقات جدید، تا حداکثر ۲۰ درصد از مساحت اعیانی موجود و تا سقف ۲۰۰ مترمربع را برای فعالیت‌های غیرتجاری در نظر بگیرند. یکی دیگر از مشوق‌های این بسته، عدم نیاز به تأمین پارکینگ برای ابنیه‌ای است که به دلایل میراثی دارای محدودیت هستند.

بدین ترتیب، مالکان بنا‌های ارزشمند و تاریخی انگیزه بیشتری برای حفاظت و صیانت از این بنا‌ها خواهند داشت و این بنا‌ها که غالباً در بافت‌های فرسوده قرار دارند، به فضا‌هایی پرنشاط و زنده تبدیل خواهند شد. اکنون مالکین می‌توانند از طریق شهرداری مناطق، اقدام به اخذ پروانه مرمت و احیا کنند و مدیریت شهری تهران نیز از تمام ظرفیت‌های موجود در این راستا بهره‌برداری خواهد کرد.

انتهای پیام/