شناسهٔ خبر: 69742325 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

رونمایی از تیم پکن برای جنگ با واشنگتن

آماده‌باش چین برای نبرد تجاری با آمریکای ترامپ؛ مردان «شی» به صف شدند/ جهان در آستانه رویایی تمام عیار؟

اقتصادنیوز: همزمان با روی کار آمدن دونالد ترامپ، چین به عنوان رقیب اصلی آمریکا، خود را برای جنگ تجاری آماده می‌کند؛ جنگی که به عقیده کارشناسان دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد. اما مهره‌های کلیدی پکن برای این نبرد چه افرادی هستند؟

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز، بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، شانس یک جنگ تجاری دیگر میان آمریکا و چین را افزایش داده است؛ امری که باعث شده مذاکره‌کنندگان بالقوه در این خصوص در پکن به برخی از مهم‌ترین اشخاص در دولت شی جین‌پینگ تبدیل شوند.

بلومبرگ در ادامه مقامات کلیدی چینی را که ممکن است در صورت بالا گرفتن تنش‌های تجاری در میز مذاکرات با ایالات متحده حضور داشته باشند، مورد بررسی قرار داده است

هی لایفنگ

هی لایفنگ 69 ساله یکی از اعضای پولتیبورو (دایره سیاسی چین) و نماینده کلیدی پکن برای امور اقتصادی و تجاری آمریکا-چین به حساب می‌آید که جانشین لیو هی - که در جنگ تجاری میان دو کشور در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، نقش محوری ایفا کرد - شده است.

در حالیکه لیو از دانشگاه هاروارد فارغ‌التحصیل شده است، هی لایفنگ دارای مدرک دکترای اقتصاد از دانشگاه شیامن چین است.

هی لایفنگ

هی لایفنگ از نزدیکان شی جین‌پینگ است و رئیس‌جمهور چین را از دهه 1980 که هر دو به عنوان مقامات در شهر ساحلی شیامن مشغول به کار بودند، می‌شناسد.

هی به‌طور مستقیم در مذاکرات جنگ تجاری شرکت نداشت، اما در آن زمان در مرکز اصلی برنامه‌ریزی اقتصادی چین فعالیت داشت. این موضوع احتمالا به او بینشی از تاکتیک‌هایی بدهد که می‌‌توان برای مقابله با ترامپ از آن‌ها استفاده کرد.

وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی

به گزارش اکوایران، وانگ 60 ساله، وزیر بازرگانی چین است؛ منصبی که به‌طور سنتی به مدیریت روابط تجاری می‌پردازد. او در بخش‌های مختلفی از دومین اقتصاد بزرگ جهان سابقه فعالیت داشته است، از جمله فعالیت در شانگهای، قطب مالی چین.

او ادعاها در این رابطه که سلطه چین در بخش خودروهای برقی به دلیل مازاد ظرفیت و کمک‌های دولتی بوده را مورد انتقاد قرار داده و گفته عملکرد فوق‌العاده چین در این بخش به دلیل نوآوری، زنجیره تأمین پیشرفته و رقابت شدید بوده است.

وانگ ونتائو

وانگ ونتائو در اوایل سال 2024 با مدیران برتر جهانی از جمله تیم کوک، مدیرعامل اپل، دیدار کرد تا بتواند در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی، سرعت سرمایه‌گذاری خارجی در چین را که با آهستگی همراه شده است، تقویت کند. 

وانگ شووِن، معاون وزیر بازرگانی

وانگ 58 ساله در جریان مذاکرات تجاری در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ حضور داشت. او که نماینده مذاکرات تجاری بین‌المللی دولت چین است و می‌تواند در سطح بالایی به انگلیسی صحبت کند، در زمان تنش‌ها اعلام کرد کشورش تسلیم «باج‌خواهی» نخواهد شد.

وانگ شوون در دوره‌ای در وزارت بازرگانی، مسئول نظارت بر روابط تجاری با آمریکای شمالی بود. این مقام چینی همچنین ریاست مشترک یک گروه تجاری را با ماریسا لاگو، معاون وزیر بازرگانی ایالات متحده در امور تجارت بین‌الملل بر عهده دارد. و در این نقش، او نگرانی خود را در رابطه با تلاش‌های آمریکا برای جلوگیری از دستیابی چین به فناوری کلیدی نیمه‌رساناها ابراز کرده است.

وانگ شوون

دو تن از زیردستان وانگ به نام‌های لینگ جی و لی یونگ‌جی نیز می‌توانند نقشی در مذاکرات تجاری با آمریکا داشته باشند. لینگ در مذاکرات با اروپا درباره وضع تعرفه بر خودروهای برقی چینی که اخیرا اعمال شده، حضور داشته است، در حالیکه لی توانسته از طریق بخش معاهده و قانون وزارت بازرگانی، پله‌های ترقی را طی کند.

پان گونگ‌شنگ، رئیس بانک مرکزی چین

پان 61 ساله به هدایت دومین اقتصاد بزرگ جهان در مسیری که با آهسته شدن رشد همراه شده، کمک می‌کند و به محافظت از یک سیستم مالی حدود 60 تریلیون دلاری می‌پردازد.

او که می‌تواند به خوبی‌ به زبان انگلیسی صحبت کند، اصلاحاتی در بخش بانکی و نرخ ارز را رقم زده است؛ اتفاقی که باعث شده پان با کوله‌باری از تجربه در بانک‌های دولتی و بانک مرکزی چین، به عنوان برطرف‌کننده مشکلات مشهور شود.

در ماه سپتامبر، او یک بسته محرک پولی گسترده را معرفی کرد تا به احیای اقتصاد چین که با تورم منفی دست‌وپنجه نرم می‌کند، بپردازد. پان احتمالا یک نقش کلیدی در موضوع تضعیف عامدانه یوآن و میزان این کاهش ارزش، در جهت تقویت صادرات خواهد داشت.

پان

لیائو مین، معاون وزیر دارایی

لیائو 55 ساله، تجربه قابل توجهی در صنعت مالی دارد از جمله در بانک مرکزی و رگولاتور بانکی.

او که با تسلط بالا می‌تواند به انگلیسی صحبت کند، از اعضای تیم پیشین مذاکره‌کنندگان جنگ تجاری بود. به‌عنوان بخشی از آن تیم، لیائو در سِمت دستیار لیو هی به آمریکا سفر کرد و در دفتر بیضی کاخ سفید با ترامپ دیدار داشت.

در تازه‌ترین مورد، زمانی که جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در آوریل از چین بازدید کرد، با این مقام آمریکایی دیدار داشت. در ماه گذشته میلادی، لیائو به‌عنوان بخشی از مذاکرات، با جی شامباو - معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا - در واشنگتن ملاقات کرد. در آن سفر، لیائو نسبت به تعرفه‌هایی که آمریکا بر چین اعمال کرده و همچنین تحریم‌های مرتبط با حمله روسیه به اوکراین، ابراز نگرانی کرد.

لیائو مین

دیگر احتمالات

ژائو چِنشین، معاون کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین، ممکن است با توجه به تجربه‌ای که در زمینه سر و کار داشتن با مقامات و تجار آمریکایی داشته است، در نقش یک مذاکره‌کننده ظاهر شود.

هنوز مشخص نیست که این بار چه کسی از وزارت خارجه چین در مذاکرات شرکت خواهد داشت، اما یکی از گزینه‌ها می‌تواند ما ژائوسو، معاون اجرایی وزیر امور خارجه این کشور باشد.  در سال‌های گذشته او مشغول تعامل با نمایندگانی از آمریکا بوده که باعث شده گمانه‌زنی‌ها درباره انتصاب او به‌عنوان وزیر خارجه در آینده، قوت بگیرد.

یک گزینه دیگر می‌تواند لی کِکسین باشد. او که به‌عنوان معاون جدید کمیسیون مرکزی امور خارجه چین انتخاب شده است، تجربه زیادی در زمینه فعالیت در آمریکا در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ دارد.  

مقامات وزارت صنعت و فناوری اطلاعات و وزارت کشاورزی نیز احتمالا نقشی در مذاکرات خواهند داشت.

ژانگ یون‌مینگ هم یکی از افرادی است که با توجه به تجربه‌ای که در زمینه همکاری با کشورهای دیگر در مسائل فناوری داشته، می‌تواند در مذاکرات جنگ تجاری چین و آمریکا حضور داشته باشد. فرد بالقوه دیگر، وو هونگ‌یائو است. او در سِمت معاون وزیر کشاورزی فعالیت دارد و شخصی که پیش از او در این منصب قرار داشت، در مذاکرات شرکت کرده بود.