به گزارش بازار، روزنامه «رأی الیوم» با مقدمه فوق به بررسی ابعاد مطامع ترکیه و رژیم صهیونیستی در سوریه پرداخت و نوشت، بر خلاف آنچه اسرائیل مدعی است که نفوذ محدود در سوریه کرده و این یورش، فقط به خاطر مسائل امنیتی فوق العاده و به صورت موقت خواهد بود ولی ما بر این باور هستیم که این حضور دائمی و همیشگی خواهد بود؛ زیرا ماهیت شکلگیری و کارکرد اسرائیل در منطقه خاورمیانه، یک ماهیت خصمانه، اشغالگرانه، توسعه طلبانه و جنایتکارانه است.
به گزارش این روزنامه، رژیم صهیونیستی نفوذ و اشغالگری خود را متوقف نخواهد کرد، تا اینکه سربازانش در مرکز دمشق پایتخت سوریه بتوانند قهوه بنوشند یا اینکه خاخامهای این رژیم بتواند [از این اشغلگری]، یک امر مقدسی برای خود بتراشند.
مطامع اسرائیل و ترکیه در سوریه پایانی ندارد
بنابراین گزارش، سوریه در حال حاضر به عرصه جنگ و تسویه حساب بین قدرتهای منطقهای، داخلی و جهانی بدل شده که به دنبال نفوذ و اشغال هرچه بیشتر این کشور هستند لذا در حال حاضر ظاهراً قرار نیست که مصیبتها، بلایا، مشکلات و موانع در سوریه از میان برداشته شود.
رای الیوم در ادامه نوشت، سوریه توسط دو قدرت احاطه شده است: اسرائیل و ترکیه. هر دو طرف مطامع خود را علیه خاک، آب، تاریخ و توانمندیهای سوریه مخفی نمیکنند. این دو، انگیزههای نسبت به اشغال سوریه قدیمی دارند که نتیجه و برآیند رخدادهای اخیر یا سالهای گذشته نیست.
این روزنامه همچنین گزارش داد، رژیم صهیونیستی ارتفاعات جولان را از سال ۱۹۶۷ به همراه مزارع شبعا در لبنان و اطراف آن به اشغال خود درآورد.
ترکیه نیز سالها منطقه لواء اسکندرون واقع در شمال سوریه را اشغال کرد و آن را بخش اراضی خود میداند و در حال حاضر به دنبال اشغال حلب، حماه، حمص و سایر شهرها و مناطقی است که مدعی عثمانی بودن این مناطق است.
بنا بر این گزارش، آمریکا نیز از دوردستها به این کشور لشکرکشی کرده و بخشهایی از شرق و غرب فرات را برای چپاول نفت و گاز و منابع آن به اشغال خود در آورده است. آمریکا در عین حال از گروه تروریستی داعش به عنوان اهرم فشار علیه هر کشوری استفاده میکند که خارج از محور آمریکا و هژمونی جهانی آن حرکت کند.
رأی الیوم در ادامه نوشت، در حال حاضر، فرصت برای کردها نیز فراهم شده است. در واقع اراضی سوریه در حال حاضر به عرصه جدال بین کردها بدل شده است. رژیم صهیونیستی نیز از برخی از این کردها حمایت میکند. آمریکا نیز وظیفه تجهیز تسلیحاتی، آموزش و حمایت از آنها را بر عهده گرفته است؛ لذا این سوال مطرح میشود که آیا با این وضعیت سوریه میتواند رنگ آرامش و ثبات را ببیند و ملت این کشور خواهند توانست زمام امور را به دست گیرند؟
این روزنامه با اشاره به اینکه پاسخ به این پرسش قطعاً منفی است، تصریح کرد، همه اینها به کنار، باید به حاکمان جدید دمشق اشاره کنیم و با وجود اینکه ریشه و منشأ آنان مشخص است ولی در حال حاضر وضعیتشان معلوم نیست و در هر لحظه میتوانند چنگ و دندان خود را که در حال حاضر مخفی کردهاند، برای ملت سوریه نشان دهند و وضعیت را بسیار بدتر کنند و به فتنه افروزی و آتش در این کشور ادامه دهند.
این روزنامه در پایان نوشت، با وجود اینکه ما آرزوی ثبات و صلح برای ملت سوریه داریم تا اینکه بتوانند تمامیت ارضی خود را به دست گیرند ولی همه شواهد حاکی از آن است که چنین نتیجه خوشبینانهای برای سوریه نمیتوان متصور شد و شاید وضعیت به سمت دیگری یعنی تجزیه سوریه و از بین رفتن توانمندیهای آن حرکت کند.