یه گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سامان خلیلیان داور بخش تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر استان تهران، گفت: بودن و دیدن آثار بخش تئاتر خیابانی برای من همیشه لذتبخش بوده است. علاوه بر اینکه از هنر عزیزان و همکاران و هنرمندان این عرصه لذت میبرم، حضور در کنار داوری و گروه اجرایی که نمایش خودشان را اجرا میکنند، شور و شوق و حال و هوای اجتماعی و نشاطی که تماشاگران با ارتباط مستقیم و صمیمانه با بازیگران دارند، فضای فوقالعادهای ایجاد میکند. در این جشنواره نیز با حضور و استقبال تماشاگران، این حال خوب و انرژی مثبت را شاهد بودیم.
وی افزود: آنچه قابل مشاهده است، تلاشی است که هنرمندان برای اجرای آثار خود دارند. تنوع موضوعات و آثار نشاندهنده دغدغهمندی گروهها در ارائه موضوعات اجتماعی، مسائل روز و یادمان شهدای دفاع مقدس است. ایدههای خوبی در آثار مشاهده شد، اما چند مسئله نیز نیازمند توجه است. یکی از این مسائل، فقدان آموزشهای بهروز و روشهای تبدیل ایدهها به نمایش کامل است. متأسفانه بسیاری از آثار به مرحلهای که باید به یک نمایش کامل برسند، نمیرسند و در پرداخت ایدهها دچار کاستی هستند.
خلیلیان ادامه داد: موضوع دیگر این است که تئاتر مدرن دنیا به سمت پردازش کانسپتها و بهرهگیری از فناوریهای دیجیتال و تکنولوژیهای بهروز میرود، و به نظرم ضروری است که هنرمندان ما نیز با بهرهگیری از این امکانات و ابزارهای نوین، آثار خود را بهروز و جذابتر کنند. این امر به ایجاد فضاهای جدید و خلاقانه کمک میکند که برای همراهی و جذب مخاطب بسیار مهم است.
وی گفت: به عنوان داوران و قضاوتکنندگان بخش تئاتر خیابانی جشنواره، ما تمام تلاش خود را کردیم که با انصاف و دقت تمامی آثار را بررسی کنیم. قضاوت کاری مشکل است و در قیاس آثار با یکدیگر، سعی کردیم بر اساس نیازها و توانمندیها، آثار برتر را شناسایی کنیم. با وجود دشواریهای این مسئولیت، تمام تلاش ما بر این بود که انتخابی عادلانه و منصفانه داشته باشیم.
وی در پایان صحبت هایش یادآور شد: بیش از پاسخ به این پرسش، باید از همه عزیزانی که در کنار امیرحسین شفیعی برای این جشنواره تلاش کردند، تشکر کنم. جشنواره امسال با مدیریت وی و حمایت مدیرکل استان تهران توانست به یک جشنواره ملی نزدیک شود. جدول متنوع و کیفیت بالای آثار نشان داد که به تمامی هنرمندان استان تهران فرصت داده شده بود. این جشنواره الگویی برای سایر استانها است و امیدواریم مسئولان فرهنگی کشور نیز به این موضوع توجه کنند تا جشنوارههای استانی به کیفیت و کمیت مطلوب برسند و از شأن هنرمندان محافظت شود.
بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران از ۱۶ تا ۲۳ آبان۱۴۰۳ در مجموعه پردیس تئاتر تهران، مجموعه تئاتر محراب و مجموعه سالنهای حوزه هنری در حال برگزاری است.
خلیلیان: هنرمندان تئاتر با استفاده از ابزارهای نوین آثارشان را بهروز کنند
سامان خلیلیان داور بخش تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر استان تهران با اشاره به کیفیت آثار این دوره ابراز امیدواری کرد جشنوارههای استانی به کیفیت و کمیت مطلوب برسند و از شأن هنرمندان محافظت شود.
صاحبخبر -
∎