شناسهٔ خبر: 69677245 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

۸۶ درصد از اراضی کشاورزی کشور رفع تداخل شد

اردبیل- ایرنا- معاون ساماندهی سازمان امور اراضی کشور اعلام کرد: تا کنون رفع تداخلات در بیش از ۸۶ درصد اراضی کشاورزی کشور انجام شده است و امیدواریم این کار مهم تا شهریور ماه سال آینده در سطح همه اراضی کشور به سرانجام برسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، علی نقی حیدریان روز دوشنبه در گردهمایی مسئولان امور اراضی استان‌های کشور در شهر سرعین گفت: اجرای قانون رفع تداخلات اراضی ملی و اراضی در اختیار کشاورزان از حدود هشت سال پیش آغاز شده ولی از سال ۱۴۰۰ با جدیت در حال اجرا بوده و در این مدت روند اجرایی شتاب گرفته است.

وی با پیش بینی اتمام طرح بررسی پرونده و رفع تداخلات اراضی دولتی و ملی با اراضی در اختیار کشاورزان تا شهریور ماه سال ۱۴۰۴ بیان کرد: تاکنون بررسی پرونده‌های رفع تداخلات در ۱۰ استان کشور به اتمام رسیده است.

معاون ساماندهی سازمان امور اراضی کشور اظهار کرد: در اجرای قانون رفع تداخلات، تاکنون ۲.۹ میلیون هکتار از اراضی در حال بهره برداری کشاورزی به صورت رسمی و طی سند ثبتی به مردم واگذار شده و مالکیت بهره برداران بر این اراضی مورد تایید قرار گرفته است.

وی مجموع اراضی کشاورزی در حال بهره برداری در ایران را حدود ۱۷ میلیون هکتار ذکر و بیان کرد: با اجرای این قانون، مالکیت بهره‌برداران بر حدود ۱۸ درصد از اراضی تحت بهره برداری کشاورزی تثبیت شده است.

حیدریان با اشاره به تعیین رنگ سبز و ثبت نوع کاربری زراعی، باغی و صنعتی کشاورزی مورد بهره برداری مردم در اسناد جدید، این امر را دارای مزیت در حوزه تثبیت مالکیت و جلوگیری از کلاهبرداری‌های احتمالی عنوان کرد و گفت: این کار ورودی پرونده به مراجع قضایی را نیز به شدت کاهش خواهد داد.

وی اضافه کرد: با بررسی پرونده‌ها و درخواست‌ها و رفع تداخلات موجود، خیلی از دعاوی بین دولت و مردم حل و فصل شده و این امر موجب رونق تولید در بخش کشاورزی خواهد شد.

معاون ساماندهی سازمان امور اراضی کشور میزان پیشرفت کار رفع تداخلات در استان اردبیل را ۹۶ درصد اعلام و اضافه کرد: با بررسی پرونده‌ها، موضوع رفع تداخلات اراضی واقع در محدوده کشت و صنعت مغان و پارس در منطقه مغان نیز در حال حل و فصل نهایی است.

وی زمین کشاورزی را بستر و پیشران توسعه کشور و سازمان امور اراضی کشور را متولی مدیریت زمین در کشور عنوان کرد و گفت: مدیریت زمین در سازمان بر دو محور تثبیت مالکیت و حفاظت از اراضی کشاورزی استوار است و رفع تداخلات یعنی حل و فصل اختلاف بین مردم و دولت اولین گام در این زمینه به شمار می رود.

حیدریان همچنین با اشاره به الزام قانونی برای ثبت معاملات ملکی و اخذ سند ترک برگی برای همه املاک و اراضی کشاورزی و رفع تداخلات بیان کرد: در گردهمایی امروز در سرعین در خصوص تدوین آیین نامه رفت تداخلات اراضی ملی با اراضی در حال بهره برداری کشاورزان بحث کارشناسی انجام شد.

وی اظهار کرد: با اجرای قانون رفع تداخلات و حدنگاری اراضی کشاورزی و صدور سند تک برگی تا ۱.۵ سال آینده، دیگر اسناد عادی از اعتبار می افتد و این قانون به شکل سراسری به اجرا در می‌آید و با اجرای آن، دیگر هیچ سندی به جز اسناد تک برگی و رسمی، در محاکم قضایی و مراجع رسمی پذیرفته نخواهد شد و اسناد تک برگی اراضی کشاورزی ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

معاون ساماندهی سازمان امور اراضی کشور این اقدام را موجب تثبیت مالکیت در کشور و حل مشکلات موجود در تعیین حدود و مالکیت اراضی کشاورزی دانست و تاکید کرد: لازم است که مردم با الزامات، پیامدها و مزایای این قانون آشنا شوند.

۸۶ درصد از اراضی کشاورزی کشور رفع تداخل شد

اتمام روند رفع تداخلات اراضی کشاورزی در استان اردبیل تا یک ماه آینده

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این گردهمایی با اشاره به آغاز روند اجرای قانون رفع تداخل در جهاد کشاورزی استان از حدود سه سال پیش گفت: تاکنون ۹۶ درصد از اراضی استان در قالب یک هزار و ۱۵۰ پلاک ثبتی رفع تداخل شده است.

فرهاد ثنایی مجموع اراضی رفع تداخل شده استان اردبیل را ۶۷۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در اجرای این قانون و با بررسی پرونده‌ها و درخواست‌ها، ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی که پیش از این به عنوان اراضی ملی محسوب می شد، به خود کشاورزان و بهره‌برداران واگذار شده و مالکیت آنها محرز شده است.

وی کاهش بیش از ۱۳۰ هزار پرونده ورودی به قوه قضاییه در اجرای این قانون در سطح استان اردبیل و نیز تثبیت مالکیت مردم را از جمله مزیت‌های اجرای قانون رفع تداخلات ذکر کرد و افزود: تنها چهار درصد از این کار در محدوده شهرستان مشگین‌شهر باقی مانده که آن هم تا یک ماه آینده به تمام می‌رسد.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از صدور سند تک برگی برای ۴۵ درصد از اراضی کشاورزی این استان خبر داد و گفت: بر اساس برنامه تدوین شده، تا ۲ سال آینده، برای همه اراضی کشاورزی استان سند تک برگی صادر خواهد شد.

وی نقشه‌برداری و صدور سند برای اراضی کشاورزی را رایگان اعلام کرد و از کشاورزان استان خواست تا با استفاده از فرجه قانونی و با مراجعه به ادارات جهاد کشاورزی نسبت به ثبت درخواست و صدور سند تک برگی برای اراضی در اختیار خود اقدام کنند.

ثنایی همچنین از واگذاری و صدور سند ۲۲ هزار هکتار از مجموع ۷۲ هزار هکتار اراضی کشت و صنعت مغان به مردم، بهره‌برداران و عشایر ساکن در آن محدوده خبر داد و افزود: در اجرای مصوبه هیات دولت نیز تاکنون چهار هزار و ۷۰۰ هکتار از این اراضی به مردم واگذار شده است.

وی همچنین با اشاره به واگذاری ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد خداآفرین از طریق هیات هفت نفره واگذاری اراضی به صورت اجاره طویل المدت به عشایر و بهره برداران عرفی و قانونی ساکن در آن منطقه گفت: بر اساس اسناد واگذاری، کشاورزان تنها مجاز به استفاده از این اراضی به شکل آبیاری مدرن و کشت محصولات بر اساس الگوی کشت هستند.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی ، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۶۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

استان اردبیل در تولید غلات گندم و جو، در رتبه هشتم کشوری قرار دارد.

هم اینک ۱۳۵ هزار نفر در بخش کشاورزی استان اردبیل فعالیت دارند و بخش کشاورزی یک سوم تولید ناخالص داخلی و میزان اشتغال جمعیت فعال استان را به خود اختصاص داده است.