شناسهٔ خبر: 683986 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مردم بلژيک و اردن در اعتراض به جنايات صهيونيست ها تظاهرات کردند

صاحب‌خبر - تهران / واحد مرکزی خبر / سیاسی 1393/05/10
00:38:08.15
شهرهای بروکسل و امان شاهد تظاهرات در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بودند.
به گزارش شبکه ی تلویزیونی پرس تی وی ؛ هزاران اردنی در امان پایتخت این کشور تظاهرات کردند تا تهاجم اسرائیل به غزه را محکوم کنند.
در ادامه تصاویری از تظاهرات مردم امان پخش شد که در آن مردم شعار می دادند:« با خون و با روح خود برای غزه فدا می شویم.»
تظاهرکنندگان اردنی حمایت خود را از مبارزان مقاومت فلسطین اعلام کردند و شعارهای ضد اسرائیلی سر دادند. این تظاهرکنندگان از دولت اردن خواستند پیمان صلح خود با تل آویو را باطل اعلام کند.
تظاهرکنندگان همچنین خواستار آن شدند که دولت اردن سفیر اسرائیل در امان را اخراج کند.
تظاهرکنندگان از جامعه ی بین المللی به علت کوتاهی در خاتمه دادن به جنگ اسرائیل علیه غزه انتقاد کردند. آنان همچنین از دولت مصر به علت بستن گذرگاه رفح انتقاد کردند.
تظاهرکنندگان اردنی تظاهرات مشابهی را در یک هفته ی گذشته برگزار کردند.
در ادامه تظاهرات مردم اروپا علیه جنایات اسرائیل نشان داده شد.
مجری پرس تی وی گفت:
فعالان در اتحادیه ی اروپا خواستار آتش بس پایدار در غزه شدند تا به خونریزی های اسرائیل پایان بدهد. از زمان آغاز تهاجم اسرائیل به نوار غزه در سه هفته ی پیش، تظاهرات زیادی در بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه ی اروپا برگزار شده است. تظاهرکنندگان از سران اتحادیه ی اروپا خواستند موضعی سخت علیه اسرائیل اتخاذ کنند.
در این باره جرومی هیوز خبرنگار پرس تی وی از بروکسل بلژیک گزارش داد:
« از زمان آغاز تهاجم نظامی اسرائیل علیه غزه در هشتم ژوئیه، در بروکسل که پایتخت اتحادیه ی اروپا محسوب می شود تظاهرات متعددی برگزار شده است. در برخی موارد تظاهرات مردم بروکسل بسیار داغ شد.»
در ادامه کلودیا منه عضو کنفدراسیون اتحادیه ی تجاری اروپا گفت:
« ما از آنچه که در اسرائیل و در غزه می گذرد بسیار نگران هستیم ، همه ی اعضای اتحادیه ی ما نگران هستند. از این رو ما خواستار اقدام سریع برای صلح هستیم. به نظر ما حملات حماس توجیه کننده ی اقدام نظامی نامتناسب اسرائیل نیست.»
خبرنگار پرس تی وی افزود:
اقدام اسرائیل در تهاجم به غزه تاکنون باعث کشته شدن صدها فلسطینی و زخمی شدن شمار زیادی از آنها شد. در میان کشته شدگان شمار زیادی کودک دیده می شود. همچنین صدها هزار نفر از مردم فلسطین مجبور به ترک خانه هایشان شدند. اسرائیل از حمایت نظامی و سیاسی آمریکا برخوردار است و در نتیجه اسرائیل از حمایت اتحادیه ی اروپا نیز برخوردار است. با این وجود از آنجا که آمریکا اقدام به محکوم کردن حمله به پناهگاههای سازمان ملل متحد در غزه کرده است، اکنون اتحادیه ی اروپا نیز احساس آزادی می کند تا موضعی مشابه اتخاذ کند.
در ادامه مایا کوچی جانچیچ سخنگوی اتحادیه ی اروپا نشان داده شد که می گفت:
« ما با شدید ترین لحن ممکن حمله به مدرسه آنروا در غزه و بازاری در شجاعیه را محکوم می کنیم، ما معتقدیم این امر کاملا غیر قابل پذیرش است که غیرنظامیان بی گناهی که به دنبال پناه گرفتن در مناطق تحت حمایت سازمان ملل بودند هدف حمله قرار گرفتند و کشته شدند.»
خبرنگار پرس تی وی افزود: اکنون همه ی امیدها روی موفقیت گفتگوهایی است که در مصر پایتخت قاهره در جریان است و هدف یافتن پایان همیشگی به مناقشه را دنبال می کند.
در اتحادیه ی اروپا در میان گروههای راستگرا و نیز شهروندان حس فزاینده ی یأس و ناامیدی و حتی خشم در واکنش به مواضع اتحادیه ی اروپا در قبال جنگ در غزه دیده می شود. آنها می گویند اتحادیه ی اروپا تمایل ندارد موضع سختگیرانه تری علیه اسرائیل بگیرد درحالیکه کشتار مردم بی گناه در غزه ادامه داد. منتقدان می گویند این موضع گیری نشان دهنده ی این واقعیت است که اتحادیه ی اروپا در عرصه ی سیاست خارجی تحت کنترل آمریکا قرار دارد.
00:41:17.21