به گزارش قدس آنلاین، در ماه های اخیر توان بالای مقاومت و سلاح های آن اعصاب رژیم صهیونیستی را در حالی بهم ریخته که این رژیم از کشورهای مختلف پشتیبانی تسلیحاتی می شود اما به نظر می رسد مقابل مقاومت کم آورده است.
از سوی دیگر عملیات های ترکیبی موشکی و پهپادی حزبالله طی نزدیک به ۹ ماه گذشته که از نگاه ناظران حدود پنج درصد توان نظامی مقاومت لبنان برآورد میشود به یکی از مهمترین چالش های رژیم صهیونیستی تبدیل شده است، آن طور که رسانههای اسرائیلی، صبح امروز (شنبه) گزارش دادند، آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی فعال شده است.
دقایقی بعد، مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد با چند پهپاد انتحاری مقر توپخانه گردان ۴۰۳ لشکر ۹۱ ارتش رژیم صهیونیستی را در بیت هیلل هدف قرار داده است.حزبالله در ادامه اشاره کرد که روز گذشته توپخانه رژیم صهیونیستی از این مقر روستاها و غیرنظامیان لبنان را مورد تهاجم قرار داده بود.
این خبر در حالی منتشر شده که چندی قبل محافل جاسوسی و رسانه های صهیونیستی درباره توان یگان هوایی حزبالله اطلاعاتی را کسب و در یک گزارش منتشر کرده اند، براساس این اطلاعات توپ های ضدهوایی، موشک های دوشپرتاب و سامانه موشکی، موشک های بسیار مؤثر و ضد استحکام ها و ... از جمله مهم ترین تسلیحات نظامی حزب الله بوده که تاکنون از آن در جنگ غزه علیه رژیم صهیونیستی استفاده شده است.
براساس این گزارش، AZP S-۶۰، گلوله های ۵۷ میلی متری آن می توانند هدف های هوایی را در برد چهار کیلومتری و ارتفاع و ۶۰۰۰ متری رهگیری کنند، همچنین، زس و-۲۳-۴ معروف به «شیلکا»از یک توپ مسلسل چهار لول ۲۳ میلیمتری و یک رادار تشکیل و روی یک شاسی زرهی سوار می شود که از تانک سبک پیتی ۷۶ اقتباس شده است. قابلیت دید در شب را با استفاده از سیستم های مادون قرمز مثبت دارد و می تواند هدف ها را در حداکثر ارتفاع ۱۵۰۰ متری، در برد ۲۵۰۰ متری و با آتش سنگین رهگیری کند.
در این گزارش آمده است: موشک های دوشپرتاب و سامانه موشکی عبارت است از:
سام یا استرلا ۲: یک سیستم موشکی زمین به هوای ارتفاع کم، دوشپرتاب و قابل حمل توسط نفر با سیستم هدایت گرمایاب است.
سام ۱۴: یک سیستم موشکی که تا حد زیادی به استرلا ۲ متکی است اما با مشخصات پیشرفتهتر، بهطوری که میتواند هواپیماها را در برد ۴۵۰۰ متر، در ارتفاع ۱۸۰۰ متری تا حداکثر ۳۰۰۰ متر هدف قرار دهد.
سام ۱۶ معروف به ایگلا: ایگلا مدل ارتقا یافته خانواده موشکهای دفاع هوایی دوشپرتاب روسی سام۷ و سام ۱۴ است. ایگلا از کلاهک انفجاری دوکیلوگرمی با فیوز مجاورتی و تماسی سام ۱۴ استفاده میکند اما طرح کلی موشک کاملاً جدید است و برد و سرعت آن به میزان چشمگیری افزایش یافتهاست.
QW: یک سیستم موشکی با هدایت مادون قرمز علیه هدفهای هوایی در برد ۵ کیلومتر و حداکثر ارتفاع ۴ کیلومتر است.
سامانه سام ۸: این سامانه موشکهای زمین به هوا را به سمت هدفهای کوتاه و ارتفاع کم شلیک میکند و اولین سامانه پدافند هوایی قابل حمل است که با رادار در یک وسیله نقلیه ادغام شدهاست. این سامانه میتواند در عرض پنج دقیقه به اجرای وظایف پاسخ دهد و برای پرتاب آماده شود و قادر به حرکت در خشکی و آب است. سرعت موشکهای آن ۱۰۲۰ متر بر ثانیه است (حدود ۳ ماخ) و میتواند اهداف را در برد حداکثر ۱۵ کیلومتر و ارتفاع ۱۲ کیلومتر کنترل و منهدم کند. موشکهای آن توانایی زیادی در دفع حملات پارازیت الکترونیکی دارند.
سامانه سام ۱۷ (ساخت روسیه): نام اصلی این سامانه «Buk-M۲A» است. این سامانه، موشک زمین به هوای میانبرد را از ۳ تا ۴۵ کیلومتر پرتاب میکند و دقت اصابت آن بین ۹۰ تا ۹۵ درصد است. همچنین سامانهای مجهز به رادار است که میتواند با راندمان بالا اهداف را رهگیری و با ۶ هدف بهطور همزمان مقابله کند. گفته شده که در برخی آزمایشها ثابت شده است که این سامانه میتواند با ۲۴ هدف بهطور همزمان مقابله کند.
سامانه مرصاد ۱۶: این سامانه از ۳ باتری موشک و ۲ یا ۳ رادار تشکیل شدهاست و در سال ۲۰۱۸ وارد خدمت شد و برد تشخیص هدف آن ۱۵۰ کیلومتر بوده و برد درگیری آن ۴۵ کیلومتر است.
سامانه سام ۲۲: این سامانه یکی از سامانههای پدافند هوایی است که در انجام مأموریتها بسیار کارآمد و شایسته بوده است، بهویژه در سوریه که دائماً با حملات هوایی رژیم صهیونیستی مقابله میکند. یکی از مهمترین ویژگیهای آن این است که هدف هوایی را در دو مرحله منهدم یا رهگیری میکند. حداکثر ارتفاع آن ۱۵ کیلومتر و حداکثر برد آن ۱۸ کیلومتر است. محدوده سرعت این موشک بین ۷۸۰ متر بر ثانیه (۳/۲ ماخ) تا ۱۳۰۰ متر بر ثانیه (۸/۳ ماخ) است.
این موضوع در حالی است که در جنگ غزه، نام یکی از موشک های که همواره شنیده می شود، «برکان» است و حزبالله استفاده از این موشک های بسیار مؤثر و ضد استحکام ها را از همان آغاز جنایت های رژیم صهیونیستی شروع کرد. برکان به عنوان یک موشک سنگین، دقیق و کوتاه بُرد به دردسری برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
براساس گزارش رسانه ها، رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از شکست سنگین در برابر مقاومت لبنان در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶، توجه خود را به قدرت نظامی حزبالله به ویژه ناوگان موشکی و پهپادی آن معطوف کرد. صهیونیست ها معتقدند که بخش عمده ای از قدرت نظامی مقاومت اسلامی لبنان، مربوط به هواپیماهای بدون سرنشین است که می توانند مأموریت های حساس در اراضی اشغالی انجام دهند و نیروی هوایی صهیونیست ها را به چالش بکشند.
نظر شما