شناسهٔ خبر: 64967474 - سرویس بین‌الملل
منبع: عصر ایران | لینک خبر

یک منبع در گروه‌های فلسطینی: هنوز توافقی برای آتش بس بر مبنای «نشست پاریس» وجود ندارد

«شروط مشخصه ما آتش‌بس، گشایش گذرگاه رفح، تعهد بین‌المللی اعراب در رابطه با بازسازی نوار غزه و آزادی اسیران براساس قاعده کل در برابر کل است.»

صاحب‌خبر -
یک منبع برجسته در جناح‌های فلسطینی دریافت پیامی از رهبری جنبش حماس در مورد چارچوبی که بر اساس نشست پاریس ارائه شده بود، تأیید کرد که در آن توضیح داده شده‌است: «هنوز توافقی در مورد چارچوب معامله مبادله اسیران وجود ندارد.»
 
به گزارش ایسنا، یک منبع برجسته در گروه‌های فلسطینی تایید کرد که پیامی از رهبری جنبش حماس در مورد چارچوب ارائه شده بر اساس نشست پاریس دریافت کرده‌اند.
 
براساس گزارش المیادین، این منبع برجسته هشدار داد که رسانه‌های عبری «اخبار ساختگی و کذب را با هدف تحریک افکار عمومی درباره مذاکرات منتشر می‌کنند». وی تاکید کرد: «هنوز هیچ توافقی بر سر چارچوب وجود ندارد و حماس ملاحظات مهمی دارد.»
 
این منبع تاکید کرد که این سند «بر اساس تعیین‌کننده‌های ملی توافق‌شده در دست مطالعه است» و توضیح داد که «اولویت توقف همه جانبه تجاوز، خروج کامل نیروهای اشغالگر از غزه، پناه دادن به آوارگان و تکمیل فرآیند تبادل جدی اسیران خواهد بود».
 
این منبع برجسته در گروه‌های فلسطینی با بیان اینکه «تاکنون هیچ هیئتی از رهبری حماس به قاهره نرفته‌است»، گفت: «هنوز تاریخی برای برگزاری این دیدارها تعیین نشده‌است».
 
وی با اشاره به اینکه اظهارات قطر مبنی بر تایید اولیه توافقنامه «عجله‌ای است و صحیح نیست»، به «یکپارچه‌سازی تلاش‌های میانجی‌گری مصری‌ها و قطری‌ها» اشاره کرد.
 
پس از اینکه ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر گفت که حماس «تایید اولیه مثبت» را در مورد پیشنهاد آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا داده‌است، یک مقام قطری بازگشت و به رویترز گفت که جنبش حماس این پیشنهاد را به صورت مثبت دریافت کرد، اما هنوز به آن پاسخ نداده‌است.
 
اسامه حمدان از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ساعاتی پس از اظهارات سخنگوی وزارت خارجه قطر درباره موافقت اولیه حماس با پیشنهاد آتش‌بس در غزه گفت: «ما هنوز در ابتدای راه هستیم و صحبتی برای دستیابی به توافق نیست.»
 
در این راستا، علی برکه، رئیس بخش روابط ملی جنبش حماس در خارج چهارشنبه تاکید کرد که جنبش حماس در حال انجام «مشاوره‌های داخلی و خارجی و با جناح‌های مقاومت در مورد توافق آینده است» و گفت: «پاسخ نیاز به زمان دارد تا به ثمر بنشیند.»
 
برکه در مصاحبه با المیادین توضیح داد: «شروط مشخصه ما آتش‌بس، گشایش گذرگاه رفح، تعهد بین‌المللی اعراب در رابطه با بازسازی نوار غزه و آزادی اسیران براساس قاعده کل در برابر کل است.»
 
وی گفت که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، زمانی که به قاهره برود به نام جناح‌ها و نه فقط به نام جنبش حماس پاسخ را خواهد داد.
 
برکه در خصوص جزئیات این توافق خاطرنشان کرد: آنچه پیشنهاد می‌شود سه مرحله برای آزادی اسیران است، مرحله اول برای غیرنظامیان ۴۵ روز و مرحله دوم مربوط به نظامیان است، اما بدون تعیین بازه زمانی.
 
به گفته وی، مرحله سوم «تبادل اجساد بین دو طرف است که همچنین بازه زمانی آن مشخص نیست».