شناسهٔ خبر: 60105082 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

لباس قارچی که خود را ترمیم می کند!

اقتصاد ایران: محققان از قارچ نوعی ماده پوشیدنی ابداع کرده اند که می تواند خود را ترمیم کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، مد پدیده ای در حال تغییر است. همه ما شاهد پاره شدن و از مد افتادن لباس های مورد علاقه مان بوده ایم. اما ایده جایگزین یا ترمیم نکردن یک لباس به ذهن کسی نرسیده است.

در همین راستا گروهی از محققان دانشگاه های نیوکاسل و Northumbria در انگلیس سعی دارند چنین لباسی تولید کنند. این گروه محققان متوجه شدند رشته هایی شبیه ریشه که از قارچ های مختلف تولید شده اند رامی توان به عنوان یک ماده زیست تخریب پذیر و پوشیدنی استفاده کرد که قابلیت ترمیم خود را نیز دارد.

محققان در پژوهش های خود روی قارچ Ganoderma lucidum تمرکز کردند. آنها پوستی از رشته هایی به نام ریشه قارچی ابداع کردند که به شکل ساختاری به نام میسلیوم درهم بافته می شود.

مواد مبتنی بر میسلیوم هم اکنون در حوزه های مختلف از ساخت و ساز گرفته تا نساجی به کار می رود. اما فرایندی که برای تولید این مواد به کار می رود تم های قارچ را که به احیای ارگانیسم کمک می کند، از بین می برد.

محققان در همین راستا روش جدیدی ابداع کرده اند که ترکیبی از میسلیوم ها، کلامیدوسپورها، کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و سایر مواد مغذی در یک مایع است که به رشد پوستی که باید حذف و خشک شود، کمک می کند.

ماده حاصل از این فرایند هم اکنون بسیار نازک و ظریف تر از آن است که به لباس تبدیل شود اما محققان اطمینان دارند نوآوری های آتی به ترکیب لایه ها یا پلاستیک سازی در گلیسرول به رشد پوست مذکور کمک می کنند.

همچنین در این فرایند کلامیدوسپورها از بین نرفتند. این مواد ممکن است دوباره احیا شوند و ریشه های جدیدی روی شکاف های پوست ایجاد شده به وجود بیاورند. تست ها نشان داد ماده مذکور در صورتیکه در شرایط مشابه تولید قرار گیرد، قادر به ترمیم سوراخ های ایجاد شده در خود است.

برچسب‌ها: