به گزارش مشرق، برنارد هنری لوی که سالهاست در زمینه ایران فعالیتهای زیادی دارد خود را یک یهودی پرافتخار معرفی میکند؛ اما باید به این نکته اشاره کرد که بسیاری در منطقه او را به عنوان شیطان فرانسوی میشناسند.
لوی کسی است که بارها به بهانههای مختلف و با به نمایش گذاشتن چهره یک مستندساز و یک فیلمساز فرانسوی بارها به مرزهای ایران نزدیک شده و در نشستهای مختلف مطبوعاتی خود را از طرفداران و حامیان منطقه مستقل کردستان معرفی کرده است.
لوی شش سال پیش به بهانه ساخت یک مستند از عراق برای جشنواره کن تا پشت مرزهای کشورمان آمد. او که بعدها مقامات عراقی این اطلاعات را فاش کردند به وسیله پهپاد تصاویر دقیقی از موصل و برخی شهرهای مرزی و کردنشین عراق تهیه کرد. او در نشست خبری که به مناسبت ساخت این مستندش تشکیل شده بود با اشاره به توافق سایکس پیکو میان فرانسه و انگلیس علناً عنوان کرد که ما باید از لحاظ اخلاقی وجود یک سرزمین کُردنشین مستقل را به رسمیت بشناسیم.
برنارد هنری لوی که خود را یک یهودی فعال و پرافتخار در عرصههای فرهنگی میداند همان فردی است که سالها مقالات و تحلیلهای وی در رسانهها و مطبوعات مختلف در مخالفت با ایران و اهداف وی برای تجزیه طلبی بر هیچ کسی پوشیده نیست. لوی در سال ۲۰۱۰ از سوی نشریه صهیونیستی جروزالم پست، به عنوان چهل و پنجمین چهره پرنفوذ یهودی دنیا معرفی شد و بسیاری از هواداران او معتقدند که وی یکی از بزرگترین متفکران حال حاضر فرانسه است.
او از جمله کسانی است که در داخل فرانسه حتی بسیاری او را جزء تئوریسینهای «اسلام هراسی و اسلام ستیزی» در اروپا میدانند. او در کتابها و مقالات خود بارها اسلام، تروریسم و ذهنیت عربی را با یکدیگر برابر دانسته و تلاش کرده خشونت و جنگها در خاورمیانه را از این طریق توجیه کند.
لوی از جمله افرادیست که مخالف حجاب در کشورهای اروپایی به ویژه در فرانسه است و هر جایی که قانونی در مورد عدم پوشش اسلامی در فرانسه به تصویب میرسد، نامی از این چهره یهودی هم دیده میشود. لوی بارها در تحلیلهای خود اسلام حاکم در خاورمیانه را خشن و مستبد معرفی کرده و معتقد است در اقلیم کردستان عراق چهره واقعی از اسلام به نمایش گذاشته میشود.
او از جمله حامیان جدی رژیم صهیونیستی است و در خاطرات خود نوشته که در سال ۱۹۶۷ در حالی که ۱۹ سال داشت آمادگی خود را برای حضور در جنگ میان اعراب و صهیونیستها اعلام کرده بود، ولی چون این جنگ بیشتر از شش روز به طول نیانجامید فرصت عرض اندام به صهیونیستها نصیبش نشد.
این فرد در یکی از کتابهای خود قویاً اشاره کرده که هیچ ارتشی دموکراتیکتر از ارتش رژیم صهیونیستی نیست و از دولتها خواسته از ساختار این ارتش الگوبرداری کنند.
نخستین کتاب مشهور لوی در سال ۱۹۷۳ و زمانی نوشته شد که دو سال از تجزیه پاکستان به دو بخش پاکستان و بنگلادش میگذشت. با مروری بر نوشتهها و خاطرات لوی میتوان به این مهم دست یافت هر جایی در جهان اسلام که آشوبی به پا شده برنارد هنری لوی در آنجا حضور داشته است. وی در سالهای آخر قرن بیستم، در بوسنی بود پس از آن در بحبوحه آغاز جنگ در افغانستان به این کشور سفر کرد و حتی با «احمد شاه مسعود» هم دیدارهایی داشت. در دوران اختلافات در سودان و سودای تجزیه طلبی در این جنوب این کشور حاضر شد، در سال ۲۰۱۱ و با آغاز تحولات سیاسی در کشورهای عربی همراه مخالفان وارد لیبی شد و مدتی را در بنغاری اقامت داشت.
او تلاشهای زیادی را برای برکناری دولت «بشار اسد» انجام داد و سالها در تلاش بود تا دولت اسد را دولتی غیرقانونی و غیرمردمی معرفی کند.
لوی همچنین از جمله افرادی بود که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ خود را طرفدار مخالفان دولت روسیه در اوکراین معرفی میکرد و بارها تلاش کرده بود خواسته مردم منطقه برای جدایی طلبی را از راههای مختلف توجیه کند.
با نگاهی گذرا به تمامی شبکههای اجتماعی که لوی در آنها فعال است به راحتی میتوان مشاهده کرد هر زمانی که در ایران صدایی از مخالفت و آشوب بلند شده این چهره صهیونیست مطالب بلند بالایی را با هشتگهای ایران آزاد و یا آزادی ایران منتشر کرده است.
نظر شما